Materiale publicate de Roxana Alexe

Rugăciune pentru Învierea Omului

A venit vremea să Înviem și noi odată cu El. Să nu-l mai lăsăm singur cu toate poverile acestei lumi, singur și părăsit să se descurce cu lumea asta numai El. Iar noi doar să cerem și să cerem, să batem din picior murdari și ignoranți, să poruncim să ni se dea, să ni se dea, să ni se dea, că ni se cuvine, așa cum am făcut în miile de ani ce au trecut. Să ne distrugem darurile, iar la nevoie să plângem că n-avem, cerșindu-i îndurarea.
Citeste tot articolul

E vremea Oamenilor- Lumină

Sunt acei oameni care cu tărie, determinare și curaj, dar în același timp cu iubire, căldură și blândețe și-au pus și își pun viața și timpul în slujba semenilor și dăruiesc necontenit, înmulțind ceea ce au dobândit prin munca lor.
Citeste tot articolul

Stop cadru. In sfârșit, avem timp

Trăim în sfârșit clipa când avem timp! Un timp pe care să îl trăim dezbrăcați de iluzii, goi, doar noi cu noi. Am rămas în sfârșit închiși cu tot ce am creat, cu tot ce am cărat, clădit, construit și adus în viețile noastre, cu tot ce am investit în noi.
Citeste tot articolul

Astro Shop

Libertatea și nelibertatea

Am mai aflat că poți să fii liber și în cele mai încățușate lanțuri. Dacă ești conștient că le ai. Și nu mă refer aici la planul fizic. Există lanțuri ale minții, lanțuri în jurul inimii. Pe care, pe măsură ce le identifici, le dizolvi în libertate. Așa cum am aflat că poți să nu fii liber în mijlocul celor mai înălțătoare și eliberatoare experiențe.
Citeste tot articolul

Dragă Moș Crăciun

Ajută-i tu cumva, ajută-ne pe toți, oameni mari și mici, să înțelegem că sărbătoarea Crăciunului nu este doar o dată în calendar. Nu este doar o dată în an, așa cum ne-au învățat încă de mici. Este încununarea a peste câteva sute de zile (am scris mai sus câte, sâc!) este buchetul vieților noastre în care strângem zi după zi, de practică a bunătății, a iubirii, a iertării! Vrăjește tu spațiul în care trăim, să fie zilnic plin de respect, bun, fericit și liber de răutăți, invidie, supărare, nervi.
Citeste tot articolul

Cât de tabu mai este un subiect tabu?

Este una dintre cele mai puternice căi, care unește și leagă suflete, la fel cum este și cel mai nimicitor și ascuțit pumnal care a reușit să sfărâme și să destrame miliarde de suflete fie ele chiar pereche. Da, este și pasiune, dorință. Da, este joc, da, este creație și energie. Este viață. Tot și nimic. Este drum și poate fi un mod de viață. Este curățenie. Iar dincolo de cortina plăcerii sunt toate tainele unui alt Univers, care înalță și care trăiește în lumină. Este poarta trecerii spre un alt fel de ființare, spre un alt fel de existență.
Citeste tot articolul

Dependența de greu

Suntem dependenți de multe emoții, substanțe, obiceiuri, credințe, limite. Au curs râuri de cerneală și încă mai curg, se tocesc mochetele în cabinetele psihologilor despre dependențe. Iar una dintre ele este dependența de greu. Pe principiul invers al lui să fie bine, ca să nu fie rău, funcționăm repetat prin să fie greu, ca să nu fie ușor.
Citeste tot articolul

Valuri de viață

Trăim, sau aceasta cred că ar trebui să fie principala activitate în această călătorie numită Viață. Să treacă prin tine trimilimiliardele de trăiri, emoții, sunete, respirații, atingeri, întru-un cuvânt Simțirea. Cu bune cu rele, pe rând sau de-a valma, cu picătura, sau oceanul. Energia. Fiecare dintre noi cred că s-a întrebat măcar o singură dată în viață, cum se simte viu viața. Ce gust are? Ce miros? Și, deși toate răspunsurile sunt tipărite în materialul genetic al celulelor noastre, alegem în fiecare moment dacă le accesăm, sau doar ne prefacem că nu le știm. Simt că suntem făcuți pentru a trăi cu adevărat, nu doar pentru a supraviețui. La fel cum simt uneori că prea puțin reușim. Suntem prea puțin conștienți de puterea Universului, de multitudinea posibilităților și miliardele de drumuri deschise pentru fiecare dintre noi, care pot fi urmate în fiecare moment al vieții noastre. Uneori simt cum ne înconjoară coconi de fire luminoase numite posibilități de trăit viața. Alegeri.
Citeste tot articolul