Materiale publicate de Roxana Alexe

Prea mulți profesori, prea puțini elevi

"Spiritualitatea" asta vorbită pe la toate colţurile, explicată şi para explicată, de nici un pas nu mai poţi face fără o teorie a lichidelor care te înalţă şi te transformă în "esenţă", însoţită de o "smerenie" urlată şi ţipată în timpanele prea sparte de la atâta Dumnezeire înghiţită ca pelicanu' sunt un fel de apă moartă, care pică din cer, dar nici măcar pământul nu-l udă! ", ziceam cu câteva zile în urmă, în timp ce zilele trecute un prieten îmi spunea că trăim vremuri de „Prea mulţi profesori, prea puţini elevi”. Şi mare dreptate avea. Căci în loc să ne îndopăm egoul cu găluştile a cât de deştepţi suntem noi, mai bine respirăm şi ne uităm încercând să primim învăţătură şi cunoaştere de la tot ce mişcă în jurul nostru. De la înaltul cerului, până în fundul pământului, de la păsările văzduhului şi până la omul care trăieşte pe stradă, sub cerul liber, sau cel ce se ocupă de gunoiul nostru cel de toate zilele. Da, exact, „gunoierul” atât de exemplificat în teoriile noastre despre „AŞA NU!”. Căci vorba aceea, mare ruşine este să strângi gunoaie în ziua de azi, cu atâta cunoaştere în jur.
Citeste tot articolul

Ascultarea e linia directă în conversaţia cu Dumnezeu!

La început vă spun doar că, dacă până şi eu am ajuns să înţeleg ascultarea, e clar că Pământul acesta numai e ce a fost cândva! Pentru că eu m-am născut vorbind. Punând întrebări. De fapt cred că vorbeam încă dinainte să ajung în pântecul mamei mele. Darwinian vorbind, cuvântam înainte de a fi embrion, sau de a fi. Ţineam conferinţe, explicam noţiuni, corelam diverse teorii.
Citeste tot articolul

Nu-i lăsa pe alţii să-ţi spună cine eşti !

Niciodată! Nici măcar atunci când nu mai ai habar cine eşti. Nici în ziua în care deşi credeai că ştii cine eşti s-a dovedit că ai greşit! Nici atunci când ai aflat că nu erai cine credeai că eşti. Şi chiar dacă i-ai lăsat pe ceilalţi să-ţi tot spună până acum, tot tu poţi spune gata!
Citeste tot articolul

Astro Shop

Fericirea nu te caută acasă

De un lucru sunt sigură, şi anume, că fericirea este o stare! O stare care se obţine şi se menţine prin exerciţiu! Pentru mine, fericirea înseamnă educarea minţii! Nu ne trezim fericiţi, nu devenim fericiţi peste noapte ... pur şi simplu ne antrenăm în fericire!
Citeste tot articolul

Acceptarea

Acceptarea merge mână-n mână cu binecuvântarea! Pentru că a accepta viaţa înseamnă să-i dai binecuvântarea să fie, să curgă înainte chiar ca ea să înceapă! Să-i dai binecuvântarea să fie curgere... Aşa cum curge o clipă, sau o viaţă, căci una o cuprinde întotdeauna pe cealaltă.
Citeste tot articolul

Răbdarea

Ce-mi place mie la acest sentiment, cuvânt, virtute, însuşire este că am venit pe lume fără nici cea mai mică posibilitate de a-l înţelege. De a-i surprinde măcar un sens, de a-l apuca de undeva. O fărâmă de sens de-ar fi avut ... să pot să-ncep de undeva...
Citeste tot articolul

Vindecă!

Am o prietenă care mă întreabă mereu „De la ce m-am luat?”. Simplu... de la zilele acestea cu nevoia lor de sănătate, curăţenie, mediu viu, bio şi non poluare! Mai pe româneşte, de la  boală, de la cum îmi trăiesc viaţa în poluare şi toxicitate u...
Citeste tot articolul