Materiale publicate de Roxana Alexe

Povestea lunii Iunie: Noi suntem pictori ai destinului și dirijori ai propriei simfonii

Noi suntem pictori ai destinului și dirijori ai propriei simfonii. Fiecare alegere, o notă pe care o orchestrăm. Putem alege note de curaj, de compasiune, de bucurie și vom picta o simfonie a vieții, plină de frumusețe și armonie. Însă secretul este însăși alegerea! Puterea alegerilor noastre este enormă. Fiecare alegere, mică sau mare, ne colorează viața și ne modelează destinul, asemenea unui sculptor cu lutul său.
Citeste tot articolul

Rugăciune pentru Învierea Omului

A venit vremea să Înviem și noi odată cu El. Să nu-l mai lăsăm singur cu toate poverile acestei lumi, singur și părăsit să se descurce cu lumea asta numai El. Iar noi doar să cerem și să cerem, să batem din picior murdari și ignoranți, să poruncim să ni se dea, să ni se dea, să ni se dea, că ni se cuvine, așa cum am făcut în miile de ani ce au trecut. Să ne distrugem darurile, iar la nevoie să plângem că n-avem, cerșindu-i îndurarea.
Citeste tot articolul

Astro Shop

Noiembrie: limita dintre toamnă și iarnă, viață și moarte, material și spiritual

Cât am zis dovleac și frunză, doamna Toamnă doar ce-a mai pictat o pânză! Urmează cea de-a unsprezecea lună a anului, Noiembrie, o lună bogată în semnificații, aflată la limita dintre toamnă și iarnă, viață și moarte, lumea materială și cea spirituală (se intră în postul Crăciunului). În grecește se mai numea şi Maimakterion iar în limba română are legătură cu bruma.
Citeste tot articolul

Octombrie: determinare, încredere și independență

Știu că, uitându-te pe geam și la sandalele abia lăsate la intrare, nu mă crezi, însă privind în calendar îmi vei da dreptate. Am intrat în cea de-a zecea lună a anului, Octombrie, cu nume ce-și are rădăcinile, hăt, hăt, deeeparte, deeeeparte, fix în mijlocul limbii latine. „Octo” înseamnă „opt” în latina veche și se referă la faptul că Octombrie era a opta lună în calendarul iulian, ce debuta în luna Martie. Grecii numeau luna Octombrie, Pyanopsion, de la numele festivalului ținut în Atena, în onoarea Zeului Apolo/ Appolo, în această perioadă a anului.
Citeste tot articolul