Spirit. Constiinta

Tăcerea ca formă de abuz (Tratamentul Tăcerii)

Tratamentul Tăcerii reprezintă o formă pasiv-agresivă de abuz emoțional. Această tehnică se folosește, de obicei, de către abuzatori pentru a-și pedepsi și răni victima și are ca scop excluderea persoanei din contextul relațional și minimizarea importanței existenței acesteia. Traducerea emoțională a acestui comportament ar fi „tu nu mai exiști pentru mine” și acest lucru devine devastator pentru victima, întrucât duce la anularea sa ca persoană, ca ființă.
Citeste tot articolul

Promisiunea unui rezultat

În ultimele decenii, presiunea obținerii rezultatului a devenit uriașa. Iar această presiune este exercitată prin metode din ce în ce mai sofisticate, de la propagandă la persuasiune, de la obligații și până la restricții. Uitați-vă în timp, în urmă, cam de câte rezultate avea nevoie un om pentru a fi bine și cam de câte rezultate are nevoie azi pentru a fi bine.
Citeste tot articolul

Contribuție sau birou de informații?

Uneori tot ce ai nevoie este să fii lăsat în pace! Atât! Să îți trăiești durerea, să lași timpul să așeze lucrurile la locul lor! Pentru cei care înțeleg acest lucru am un mare respect! Și pe ceilalți îi respect, însă acestora din urmă le voi spune de fiecare dată că birourile de informații funcționează după program, te costă energie timp și te obligă de fiecare dată să dai piept cu nepăsarea care ne aduce aici! Vorba cea, azi chiar dau cu parul!
Citeste tot articolul

Vaccinare: adunare sau separare?

De mai bine de un an facem slalom printre statistici, cazuistici, restricții sau pseudolibertati. Printre gânduri, suspiciuni, încredere și știri false. Libertățile, cele știute și câștigate în timp, sunt sub semnul întrebării de la începutul anului trecut. Firesc, cumva. Și anapoda, în același timp.
Citeste tot articolul

De ce expresia "nu mai suport!" e o exagerare

Vi s-a întâmplat deseori să folosiți expresiile „Nu mai suport!”, „Până aici!”, atunci când vă displăcea un aspect al vieții? Deși folosim aceste expresii, constatăm că, atunci când se întâmplă, suportăm, chiar mai multe decât credem că putem suporta.
Citeste tot articolul