Tot ce respingem, tindem să devenim

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 15 martie 2023, 3666 vizualizari

De ce nu funcționează să dai drumul?
O parte din noi, care se vrea atotputernică, încearcă să trimită la plimbare tot ce consideră că e greșit, rău, inadecvat. 

Letting go… a da drumul, a lăsa să plece, a elimina și a da la o parte ceva. E un act de violență, o încercare de a controla. E foarte folosită ideea asta în cercurile spirituale. Și eu am crezut multă vreme că așa funcționează lucrurile și că acesta e principiul care stă la baza unei vieți lipsite de greutate și suferință.

Aveam să înțeleg mai târziu că nu e despre a da drumul și a da la o parte ceva din mine. Cumva, asta am învățat toți să facem, încă de mici. Să excludem. Oameni, situații, comportamente, emoții. 

Vestea e că tot ce respingem, judecăm sau excludem, tindem să devenim. 

Nu putem să dăm la o parte frica, de exemplu. E o păcăleala fără margini. Excluzând-o, evitând-o, îi dăm și mai multă putere. 

De fapt, dacă nu mai excludem, ci includem, permitem și trăim cu tot ce este, ne întregim. Învățăm să oferim iubire și acelor părți din noi încă rănite, încă speriate. Și poate vor continua să fie astfel. Dar iubindu-le, dându-le un loc in interiorul nostru, le aducem acasă, ne aducem pe noi acasă. Și astfel se așterne liniștea. Și în noi, și în relațiile noastre. Și putem trăi cu noi și cu ceilalți în relații mai pline de iubire, compasiune și acceptare. 

Sursa foto: Ionut Mosoiu

----

𝘊𝘶𝘳𝘴𝘶𝘭 "𝘛𝘳𝘢̆𝘪𝘦𝘴̧𝘵𝘦 𝘷𝘪𝘢𝘵̧𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘪 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘰𝘯𝘪𝘣𝘪𝘭 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘰𝘳𝘪𝘤𝘪𝘯𝘦 𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘯𝘨𝘢𝘫𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘴𝘢̆ 𝘱𝘳𝘰𝘥𝘶𝘤𝘢̆ 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢̆𝘳𝘪 𝘪̂𝘯 𝘷𝘪𝘢𝘵̧𝘢 𝘴𝘢, 𝘪̂𝘯𝘤𝘦𝘱𝘢̂𝘯𝘥 𝘥𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘰𝘳𝘪𝘤𝘪𝘯𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘵𝘦 𝘤𝘢̆ 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘧𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘥𝘦𝘤𝘢̂𝘵 𝘢 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘧𝘦𝘴𝘵𝘢𝘵 𝘱𝘢̂𝘯𝘢̆ 𝘢𝘤𝘶𝘮 𝘴̦𝘪 𝘷𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘢̆ 𝘪̂𝘴̦𝘪 𝘵𝘳𝘢̆𝘪𝘢𝘴𝘤𝘢̆ 𝘷𝘪𝘢𝘵̦𝘢 𝘤𝘶 𝘤𝘰𝘯𝘴̦𝘵𝘪𝘦𝘯𝘵̦𝘢̆, 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘴̦𝘪 𝘭𝘪𝘣𝘦𝘳𝘵𝘢𝘵𝘦.

 Astro Shop

Cele mai noi articole