Materiale publicate de Cornel Svârlefus

Promisiunea unui rezultat

În ultimele decenii, presiunea obținerii rezultatului a devenit uriașa. Iar această presiune este exercitată prin metode din ce în ce mai sofisticate, de la propagandă la persuasiune, de la obligații și până la restricții. Uitați-vă în timp, în urmă, cam de câte rezultate avea nevoie un om pentru a fi bine și cam de câte rezultate are nevoie azi pentru a fi bine.
Citeste tot articolul

Vaccinare: adunare sau separare?

De mai bine de un an facem slalom printre statistici, cazuistici, restricții sau pseudolibertati. Printre gânduri, suspiciuni, încredere și știri false. Libertățile, cele știute și câștigate în timp, sunt sub semnul întrebării de la începutul anului trecut. Firesc, cumva. Și anapoda, în același timp.
Citeste tot articolul

Astro Shop

Contemporani cu sfârșitul și începutul

La data la care scriu aceste rânduri, aproximativ 40% din populația planetei este în izolare. Adică în jur de 3 miliarde de oameni. E fără precedent. Suflete obligate să rămână în interior. Pentru că la interior este de lucru. Nu întâmplător ne este afectat interiorul. Acest virus acolo își face simțită prezența. În interior. Acolo trebuie să ne uităm. Fiecare pentru el. Apoi în interiorul grupului sau grupurilor din care facem parte. Familie, sat, oraș, țară.
Citeste tot articolul
1