Ultima noapte de pandemie, întâia noapte de război

Autor: Cornel Svârlefus - miercuri, 09 martie 2022, 26935 vizualizari

Când toată lumea se uită cu speranță la finalul anunțat al pandemiei, într-o dimineață, cineva a luat hotărârea să plece cu tancurile la plimbare pe câmpiile altei țări. Vecinii, când au văzut tancurile au crezut că sunt atacati. Și au sărit la bătaie.  Plimbaretii nu se așteptau să fie atacați de cei la care plecaseră în vizită, deși ei se plimbau pașnic. Cu tancul!!! De aici, o întreagă încăierare între plimbăreți și gazde, mai ales că se și cunosc de multă vreme.

Ce bine ar fi fost să fie atât de simplu. Nu e! Această situație este rezultatul unor acțiuni, stări și moșteniri nerezolvate de multă vreme. Sau poate negociate deja!

Lucrurile par să se ducă într-o zona nedorită de majoritatea covârșitoare dintre noi. Dar arată că merg exact în direcția dorită de unii. Care au avut certitudinea că acest moment va veni deși ne-au asigurat mereu că veghează și lucrurile sunt sub control. Cam ca în pandemie. Un astfel de eveniment cu impact planetar nu s-a petrecut doar pentru că cineva s-a trezit într-o dimineață prost dispus. Semnele sunt de mult în fața ochilor noștri. Dar ele au fost acoperite de retorica încâlcită și stupidă a ultimilor doi ani. În care am văzut deja cele mai smintite și fără sens decizii. De la povestea unui biet liliac sau pangolin până la criza energiei care și-a arătat semnele încă de anul trecut. Trecând prin aceleași șocante imagini, la fel ca astăzi. Doar că proiectul a fost diferit. Și menit să ne pregătească pentru ceea ce urmează.

Mulți s-au prins și au strigat că ni se pregătește și urmarea pandemiei. Binențeles, au fost catalogați drept conspirationisti și promotori de panică, aceste acuze fiind aduse chiar de cei responsabili cu crearea panicii dar în mod așa zis oficial. Totul fiind spre “binele” nostru.

Pandemia a fost un experiment uriaș din foarte multe puncte de vedere: sociologic, medical, economic, financiar, al muncii și relațiilor, al mentalului colectiv. Vocile avizate de autorități au fost singurele care trebuiau asculate. Cei cu opinie diferită sau cu abordare alternativă au fost amenințați și sancționați și stigmatizați. Pentru că proiectul Pandemie nu are nevoie de oameni implicați ci de executanți. Exact ca inaceastă sinistră continuare a pandemiei. Cu un război nedeclarat dar care se întâmplă sub ochii noștri. Și în care informațiile sunt livrate și deciziile luate la fel ca în ultimii doi ani. 

Scenariile și retorica seamănă foarte mult. N-ați sesizat încă?

"Virusul e o chestie neînsemnată" = "Rusia nu va ataca niciodată"
"Virusul face probleme dar îl ținem sub control" = "Rusia e agresivă dar suntem în dialog"
"Virusul se răspândește (e peste tot) și se apropie de noi" = "Rusia își adună armata și pleacă în exerciții în vecinătate noastră"
"Virusul este foarte contagios, trebuie impuse restricții" = "Rusia primește sancțiuni, limitări"
"Deși sunt impuse restricții, virusul continuă să se răspândească" = "Deși primește sancțiuni și limitări, Rusia își continuă operațiunile"

Și mai putem continua pe măsură ce lucrurile se derulează. Sub ochii noștri. Cărora li se arată cam același scenariu. O fi același scenarist? Doar mă întreb, n-am un răspuns. Se construiește pe același schelet o poveste nouă.

Cine erau eroii în pandemie vs cine sunt eroii astăzi?
Cine livrează echipament și soluții salvatoare vs cine trimite sprijin și ajutor azi?
Cum relata media atunci și cum comentează azi?
Cum a început pandemia în media și cum a început războiul în media? (imagini false demontate și atunci, și acum)

De urmărit:

- Cum au evoluat restricțiile pentru noi toți atunci și cum vor evolua acum! Pot specula că urmează raționalizări ale bunurilor și  serviciilor și limitări ale circulației în anumite intervale.
- De văzut cum a apărut qr code și la ce a folosit atunci și să vedem acum pentru ce. Pentru că eu cred că ne va trebui din nou.
- La cât timp a apărut soluția salvatoare (vaccinul) și la cât timp va apărea acum solutia (nu știm cum se va numi).
- Acum doi ani, cei mai mulți dintre noi și-au făcut provizii, acum istoria se repetă.
- Cine vor fi câștigătorii contractelor, ca în pandemie.
- Cum se formulează legal tot ceea ce urmează să se impună așa cum s-a formulat și în pandemie.  

Se nasc foarte multe întrebări și e firesc. De ce se întâmplă toate acestea?

Aș îndrăzni să spun că o lume veche se prăbușește și se agață cu ghearele de ceea ce mai poate încă să o salveze: Frica noastră!

Vom afla lucruri absolut uluitoare și ni se vor revela chestiuni neștiute sau foarte puțin știute. Ceea ce știm și credem va căpăta valențe noi deși părea sigur. Se va întâmpla fie din eroare, fie din motive de argumentare în cadrul conflictului.

Banii tipăriți cu nesăbuință în pandemie trebuie cheltuiți. Deocamdată, inflația face corecțiile din piețe. Domenii, precum cel militar și industria de război, au stat degeaba în pandemie, când regii banilor au fost companiile farma și adiacentele, livrările și comerțul online.

Criza energetică în desfășurare este promotorul accelerării adopției de autovehicole electrice, printre altele. Care sunt subvenționate și energia reîncărcării este încă la un preț mic în majoritatea țărilor. Evident, după adopția masivă a electricelor, prețul curentului va crește fără limita inclusiv pentru reincarcarea mașinilor. Se întâmplă deja cu multe domenii.

Noua eră a internetului este în fața noastră la distanță de câteva luni și va avea un control diferit. Următoarea criză, cea ecologică, se pregătește acum. Ea urmează, firesc, războiului.

Deocamdată, suntem în faza amăgirilor constante propagate pe toate canalele. Conflictul se poartă mai mult în mințile și cu emoțiile noastre decât pe teren.

Iar asta este o etapa premergătoare unui război mult mai amplu. Ceea ce vedem, mai mult sau mai puțin, este lupta pentru ca acest război să nu se întâmple.Iar aici, v-aș recomanda tuturor să va uitați cu atenție și să luați cu rezerve tot ce vi se livrează. Pentru că toate părțile implicate sunt angrenate în răspândirea de idei, imagini, zvonuri pentru a câstiga exact mințile și emoțiile colective.

Eu cred că acest conflict se va tranșa în trei. Regatul de vest, Regatul de Mijloc și Regatul de Est. Având în vedere că una dintre țări este Zhongguo (China) și care în traducere înseamnă Țară din Mijloc sau Regatul de Mijloc (interesant, nu?) acum puteți să reevaluați cum arată și ce organizare au de fapt lucrurile dacă te pui în locul fiecăreia dintre părți. Lucrurile sunt departe de ceea ce par a fi. Depinde cum te uiți la hartă și de unde.

Dacă vom înțelege miza acestui uriaș conflict, vom înțelege și cine, ce, de ce și cât va dura. Pentru că cei trei vor fi singurii care vor negocia nedeslusitul proiect… Build Back Better! 

Pace tuturor. Și minte și lumina!

Amin!

Cornel Svârlefus

 

Sursa photo: Pinterest 

 

 

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole