Materiale publicate de Alexandru Ionuț Bătinaș

P O V E S T E A . D E S P R E . F E R I C I R E

A existat cândva un copil care a înțeles că in lumea asta oamenii nu își dau voie la fericire și că ea depinde doar de ceilalți din jur, așa că s-a ambiționat el să preia responsabilitatea fericirii celorlalți. “Să-i facem fericiți!” și-a zis. Și astfel, cu acest angajament luat și fără să-l oblige cineva, căuta prin diverse căi să mențină o pace exterioară și să-i bucure pe toți cei din jurul său. Și a făcut asta ani de zile, a dus-o chiar la rang de profesionalism. Ajuns adult…a obosit!
Citeste tot articolul

MOMENTUL CADOU

Nu știu un alt cadou mai profund și nici un alt moment mai prezent, așa cum este T I M P UL. În el avem prezentul și cadoul, avem atâtea informații încorporate încât este destul de greu să fim atenți la toate. Ele există și noi cu ele sau pe lângă ele. Uneori durează până mă prind ce cadou mi-a adus acel moment, alteori îl simt din plin. Oricum ar fi, nimic nu trece neîntrebat :-)
Citeste tot articolul

Zboruri scurte și zboruri lungi, tu cum călătorești?

Vin Sărbătorile și odată cu ele și o formă de a da nas în nas cu realitatea. Când toată lumea se adună, în familii…în relații…apare întrebarea: Și eu, sunt singur sau într-o relație? Înainte de toate, întrebarea ar putea fi: Cum călătoresc de obicei? Pe distanțe scurte sau distanțe lungi? De ce întrebarea asta? Ca să putem înțelege mai bine cum alegem aceste călătorii și contextele care vin să susțină (parcă fără efort) trăirea lor în real.
Citeste tot articolul

Astro Shop

Hello Failure! Goodbye WHY!

Vorbim mult despre succes, despre cum să fie totul încununat de reușită și parcă uităm de cea mai mare componentă a realității unui succes, a împlinirii lui pe toate planurile și anume: Cărămizile de eșec care stau la baza oricărei reușite!
Citeste tot articolul

Se poate acum și chiar mai repede decât acum?

Să ne imaginăm că suntem într-o mașină de curse care merge cu viteză și trecem pe lângă un lan de flori. Ce vedem? O culoare puternică și astfel ne imaginăm că sunt flori. Dar am văzut ce flori erau? Înțelegem că ceea ce am perceput era o culoare globală dată de diversitatea unor culori? Și mai ales…am simțit mirosul? Cam așa este și cu mintea și percepțiile noastre atunci când suntem pe acest timp “acum, înainte de acum”. Nu mai vedem fiecare floare în parte, vedem doar un lan de flori. Nu mai simțim mirosul individual, percepem un buchet, asta în cazul în care, la viteza aia mai știm sau ne amintim să și respirăm.
Citeste tot articolul

Unde îmi este alegerea?

Perioadă de alegeri peste tot în lume, toată lumea politică pregătită de noul joc politic și noile promisiuni, doar că alegătorii parcă sunt înghețați. Am tot auzit, votez cu pentru că nu am altă opțiune. Mă uit și în state cât de mult se dezbate această temă și tot văd indicații spre: alege răul mai mic. Deci, ce alegem și unde ne sunt alegerile? În noi, în interior sau în exterior, prin altcineva?
Citeste tot articolul

Pe tine cine te ascultă?

De la ce m-am luat? De la faptul că există acest statut de fericire inventată și proiectată, după care alergăm majoritatea, oribiți doar de destinație și ignorând ambițios călătoria. Sunt scrise peste 300.000 de cărți (se poate verifica pe amazon) care au în titlul lor : FERICIREA. 300.000? Înțelegi câtă dorință există de altă fericire? Și înțelegi că s-ar putea să existe în prezentul tău, doar că nu e cu titlu de carte și pe raft?
Citeste tot articolul

Suspendat în Tranzit

Perioadele de tranzit, de între drumuri, de după niște evenimente, mi s-au părut întotdeauna cam greu de dus. Mă refer la momentele alea de după o relație, de după un deces și pierderea cuiva semnificativ, de după încheierea unui job. Momentele acelea grele în care lumea te întreabă: Și acum? Încotro?
Citeste tot articolul

Mai taci!

Când ai tăcut ultima oară? Când te-ai oprit înainte să îți iasă convingerile pe gură înaintea ta? Când ai primit un semn în inima ta și nu în mintea ta?
Citeste tot articolul

Dizolvarea

Cum e cu dizolvarea? Păi totul se topește, exact ca și cum expui o structură puternică și stabilă de fier, la temperaturi înalte până când nu rămâne decât o baltă de fier încins. Și de aici...panică! Începem să alergăm disperați după confirmări care să ridice înapoi acea structură, după materiale care să înlocuiască ceea ce a fost cândva, după informații care să deȚINĂ adevărul, de fapt alergăm după orice lucru care ne-ar putea distrage de la propriul proces! Și dacă noi nu suntem prezenți și atenți la propria noastră CREAȚIE...atunci cine să fie? Și cum mai putem construi ceva AUTENTIC?
Citeste tot articolul