MOMENTUL CADOU

Autor: Alexandru Ionuț Bătinaș - luni, 12 decembrie 2016, 6149 vizualizari

Nu știu un alt cadou mai profund și nici un alt moment mai prezent, așa cum este T I M P UL.
În el avem prezentul și cadoul, avem atâtea informații încorporate încât este destul de greu să fim atenți la toate. Ele există și noi cu ele sau pe lângă ele. Uneori durează până mă prind ce cadou mi-a adus acel moment, alteori îl simt din plin. Oricum ar fi, nimic nu trece neîntrebat :-)

Vine perioada Sărbătorilor și goana după cadourile care să-i fericească pe ceilalți semnificativi din viața noastră (ca și cum noi suntem undeva pe locul doi, după cadouri). Personal, m-am prins cât timp cadou ofer eu mall-urilor și altor magazine…cât tai din mine ca să iau un obiect pentru care altul a tăiat din el să-l producă și la final, nici eu și nici cel care a elaborat produsul, nu am petrecut timpul cu cei semnificativi.

Cumva realizez faptul că în acest prezent, cam tot ceea ce există în jur cere timp. Pentru mine, faptul că petrec timp cu cineva, este deja un DAR. Am învățat și integrat asta din Psihanaliză, dar sunt sigur că fiecare dintre noi are în el propriile căi de a ajunge la conștientizarea timpului și aprecierea lui.

Deci, ce alege fiecare să facă cu timpul lui, este fix alegerea lui. Nici problema și nici treaba lui, este ALEGEREA.

Ce mai poate să facă timpul?
Păi mai și separă. Separă generații, separă păreri, separă alegeri, separă povești, separă realități. Sau…STAI!
Ar putea să le unească dacă ar fi să alegem să oferim timp. Să oferim timp OAMENILOR! Nu aplicațiilor, nu paginilor virtuale, nu obiectelor și lista poate continua…

Observ freamăta alegerilor și…rezultatul lor. Am văzut de la acțiuni ușor agresive cu îndemnuri foarte hotărâte, până la atitudini relaxate. Într-un final, au venit rezultatele. Pentru mine, ce mi-a atras atenția a fost modul prin care a ieșit la lumină faptul că există ALEGERI DIFERITE! Că suntem diferiți și fiecare a ales așa cum a știut, a vrut, a cunoscut până în acel prezent. 

Și-n SUA a fost cu surpriză…ca și cum nu ne așteptam și nu prea realizam că există atâtea feluri de alegeri, atât de diferite față de cele personale și cunoscute, în afară de ale noastre și cele din newsfeed. 

Deci, ce facem cu aceste diferențe?
Mă gândesc că am putea începe să oferim timp, să ascultăm și să fim ascultați. Observ de ceva timp faptul că există o ruptură de relații/păreri/generații și dacă tot ne dorim să fim uniți…cred că asta împlică relații, comunicare și empatie.

Alexandru Ionuț Bătinaș

https://www.facebook.com/Inside-2-Design-1446348262057214/?fref=ts

Astro Shop

Cele mai noi articole