Trambulina

Autor: AstroCafe.ro - marti, 19 iunie 2018, 4388 vizualizari

Ce veţi auzi dacă veţi intra în orice local? Bârfe, văicăreli, supărări, lucruri negative. Ce veţi auzi dacă veţi intra în orice sală de mesea unei mari companii? Bârfe, văicăreli, supărări, lucruri negative. Ce-aţi auzi dacă aţi trage cu urechea la discuţiile din orice familie în timpul cinei? Bârfe, văicăreli, supărări, lucruri negative.

Aş mai putea continua mult în acelaşi fel. Ceea ce vreau să subliniez este că majoritatea oamenilor de pe globul pământesc sunt blocaţi la acest nivel de conştiinţă. Este nivelul adoptat de mass-media. Este nivelul celor mai multe conversaţii. Este nivelul energiei inferioare. Este tocmai nivelul care îi menţine pe oameni exact în starea în care se află în prezent. E nevoie oare să explic acest lucru?

Majoritatea oamenilor vorbesc mai tot timpul despre ceea ce nu vor:

– Nu vreau să mai am durerea asta de spate.

– Nu vreau să mai am durerea asta de cap.

– Nu mai vreau să primesc atâtea facturi.

– Nu vreau să mă mai chinui atât cu afacerile.

Ştiţi continuarea listei. Aveţi şi dumneavoastră una. Din păcate, cei mai mulţi dintre noi rămân aici. Subiectele conversaţiilor noastre, reportajele din ziare, emisiunile de radio şi televiziune, popularele talk-show-uri ne învăluie din toate părţile cu elemente pe care nu le vrem. Orice om se simte bine când se plânge cuiva. Parcă nu mai este atât de singur. Are impresia că s-a făcut auzit. Este oarecum mai uşurat. Uneori primeşte chiar răspunsuri care-l ajută să-şi amelioreze problemele.

Ceea ce nu înţelegem este faptul că în acest fel activăm Factorul de Atracţie într-un mod negativ. Atunci când spunem „nu mai vreau să primesc atâtea facturi“, ne concentrăm asupra – aţi ghicit – facturilor! Spiritul vieţii ne aduce lucrurile asupra cărora ne concentrăm. Deci, dacă vorbiţi despre facturi, veţi primi tot facturi. Le veţi atrage, consumând energie în direcţia lor.

Majoritatea oamenilor se află cantonaţi pe un anumit nivel al temerilor. Aşa cum scria Elinor Moody în cartea ei din 1923, You Can Receive Whatsoever You Desire („Puteţi primi absolut orice doriţi“), „Este bine să ne amintim că frica este de fapt încredere, numai că îndreptată într-o direcţie greşită. Credem în lucrurile pe care NU le vrem, în loc să ne îndreptăm încrederea către lucrurile pe care le dorim.“

Din nou vă spun, acesta este nivelul pe care se află cei mai mulţi oameni. Nu este rău, dar nici pozitiv nu este. Şi probabil nu vă va aduce sănătatea, bogăţia sau fericirea pe care le vreţi. Rareori se întâmplă să ducem acest proces pe Nivelul Doi. Sunt deosebite persoanele care încetează să se plângă, să se războiască sau să se teamă pentru o perioadă suficient de îndelungată pentru a se concentra asupra opusului situaţiilor pe care le trăiesc. Totuşi, Nivelul Doi începe să ne aducă miracolele şi manifestările pe care ni le dorim. 

Conştientizarea a ceea ce nu vreţi este trambulina de pe care vă luaţi avânt către miracolele dumneavoastră. A şti ceea ce nu vreţi reprezintă pur şi simplu realitatea curentă. Iar realitatea se poate schimba.

Joe Vitale

Sursa: Factorul de atractie - Editura METEOR PRESS

Imagine: kitchen ideaAstro Shop

Cele mai noi articole