Stapaneste-ti sanatatea emotionala si stapaneste-ti viata

Autor: AstroCafe.ro - marti, 02 februarie 2016, 13764 vizualizari
Stapaneste-ti sanatatea emotionala si stapaneste-ti viata

Stapanirea emotionala este cheia pentru a trai o viata pe care tu o conduci. Capacitatea de a avea putere directa absoluta asupra a ceea ce simti in fiecare moment - indiferent ce se intampla in jurul tau - este unul dintre cele mai importante seturi de competente pe care le poti avea.

Exista trei forte in lume care determina modul in care te simti. Aceste forte sunt numite Triada. Impreuna, aceste trei modele creeaza orice - si fiecare - stare emotionala.

Orice simti, nu simti acel lucru pentru ca trebuie sa-l simti. Il simti pentru ca ai ales din Triada. Pentru a-ti stapani emotiile si a alege constient emotiile pe care iti doresti sa le traiesti, ai nevoie sa intelegi aceste trei forte si cum sa le folosesti in avantajul tau.

1. Fiziologia

Emotia este creata de miscare. Orice simti chiar acum este direct legat modul de in care iti folosesti corpul. Daca ai umerii cazuti si iti apleci capul inainte, te vei duce spre o stare de depresie. Cu toate acestea, data viitoare cand te vei afla intr-o stare negativa, ridica-te in picioare, impinge-ti umerii in spate si respira profund de cateva ori. Vei descoperi ca esti capabil sa te aduci intr-o stare plina de resurse. Din aceasta stare, poti lua decizii puternice si sa te bucuri de un sentiment de siguranta care te va ajuta sa iti pastrezi calmul in fata incertitudinii.

2. Limbajul

Limbajul vine in multe forme, dintre care una include intrebarile pe care ti le adresezi, fie cu voce tare, fie in interiorul capului tau. Daca intrebi, "De ce trebuie sa mi se intample asta mereu?" vei crea un set de emotii mult diferit decat daca ai intreba, "Cum pot beneficia de acest lucru?" sau "Ce este amuzant in legatura cu asta?"

Tiparele de limbaj pe care le rulezi joaca un rol important in semnificatia pe care o dai unei situatii - si emotiile pe care acea situatie le creaza in tine. Cum poti schimba acest lucru pentru a crea o stare care sa te imputerniceasca mai mult?

3. Atentia

Cand atentia se misca, energia curge. Si cand energia curge, orice lucru asupra caruia te concentrezi creste. Acesta este motivul pentru care trebuie sa te concentrezi incotro vrei sa mergi, si nu pe ceea ce te temi. Cand te vei afla in viitor intr-o stare de incertitudine, rezista fricii tale. Muta-ti atentia spre locul catre care vrei sa mergi si actiunile tale te vor duce in acea directie.

Intelegerea - si influentarea - Triadei tale este primul pas spre maiestria emotionala. Cand iti poti influenta emotiile folosind Triada, poti alege sa petreci mai mult timp in stari emotionale pozitive si pline de resurse. Din aceste stari, vei lua deciziile ce te vor ajuta sa atingi potentialul tau cel mai inalt si sa te bucuri de viata in fiecare moment.

Tonny Robbins

Sursa: training.tonyrobbins.com

Imagine:galleryhip.comAstro Shop

Cele mai noi articole