Saturn retrograd în Pești, 17 Iunie - 4 Noiembrie 2023. Să ne asumăm responsabilitatea propriei vieți

Autor: AstroCafe.ro - marti, 13 iunie 2023, 14624 vizualizari

Saturn se află în mișcare retrogradă în semnul Peștilor din 17 Iunie până în 4 Noiembrie 2023.  
Este tipic pentru Saturn să petreacă aproximativ 6 luni pe an în retrograd, dar acest retrograd este unul semnificativ, deoarece este prima dată când Saturn va retrograda prin Pești de când a intrat în acest semn zodiacal în Martie 2023. În plus, la scurt timp după ce Saturn coboară în călătoria sa subterană, avem Luna Nouă Gemeni, care va spori energia de pornire a acestui retrograd. 

Să aruncăm o privire profundă în ceea ce va aduce Saturn Retrograd 2023 și cum se va manifesta primul Saturn Retrograd în Pești.

Saturn retrograd 2023

Saturn este considerat maestrul profesor al zodiacului. Aduce niște lecții provocatoare, care ne împing să creștem și să atingem potențialul nostru maxim. Ori de câte ori Saturn este activ poate aduce niște treziri dure, dar și multe recompense dacă suntem dispuși să ne facem treaba.

Saturn ne ghidează să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, să ne asumăm acțiunile și deciziile și să învățăm cum să ne creăm limite. Este o energie foarte simplă, alb-negru, care ne inspiră să fim ambițioși, să țintim sus și să excelăm în tot ceea ce vine către noi. Saturn poate reprezenta, de asemenea, masculinitatea, figura paternă sau autoritatea.

Pe măsură ce Saturn călătorește retrograd, ne ghidează să ne uităm peste acțiunile noastre trecute și să vedem unde am evitat, sau poate am uitat, să ne asumăm responsabilitatea sau să stabilim limite sănătoase. În calitate de profesor principal, Saturn se uită în urmă la ultimele luni, verificând dacă ne-am făcut temele și dacă acceptăm lecțiile oferite.

Saturn retrograd în Pești 

Saturn a intrat pentru prima dată în Pești pe 8 Martie 2023. Deci aceasta este perioada care va fi evidențiată sub acest 2023 retrograd.  Din 8 Martie până pe 17 Iunie, cum ai crescut? Cum te-ai maturizat? Ce lecții au ieșit la suprafață?

S-ar putea să găsim evenimente trecute din Martie 2023, care reapar, astfel încât să putem reevalua și rezolva situațiile respective. Problemele legate de creativitatea, limitările și blocajele noastre sau sănătatea noastră emoțională pot, de asemenea, să iasă la suprafață. Saturn vrea să fim responsabili pentru acțiunile noastre și pentru viața pe care dorim să o ducem. Dacă lucrurile nu merg așa cum vrei tu, Saturn te face să le confrunți și te împinge să faci pașii necesari pentru a-ți schimba viața într-un mod pozitiv. 

Saturn poate fi o energie lentă, mai ales când este retrograd, așa că acesta poate fi un proces care necesită răbdare și timp. Ne putem simți blocați sau nesiguri în modul de acțiune, dar acest sentiment de blocaj este doar pentru că trebuie să ne acordăm timp pentru a ajunge la miezul problemei. În timpul unui Saturn retrograd, dacă te simți blocat, este pentru că ești menit să te concentrezi pe locul în care te afli în prezent.

Pe măsură ce Saturn călătorește retrograd prin semnul Pești, putem observa teme legate de:

Chiar dacă această călătorie pentru a ajunge acolo unde ne dorim poate fi grea, atunci când facem munca lui Saturn, de multe ori ne trezim deblocând noi potențiale, atingând un nou nivel de maturitate și primind recompense. Pe măsură ce Saturn își continuă retrogradarea putem experimenta recompensele care apar în urma eforturilor noastre. 

În perioada lui Saturn retrograd ține un jurnal în care să scrii următoarele: 

Ce te reține cel mai mult acum? Notează-ți răspunsul și reflectează dacă poți face ceva pentru a-ți asuma responsabilitatea acestui blocaj, căutând să identifici modalități de deblocare. 
De ce emoții te simți legat/ă? Scrie o listă în care poți nota tot ce-ți trece prin minte.  
Care sunt modalitățile practice prin care poți aborda emoțiile pe care le trăiești?

Recomandări de teme ce pot fi abordate în jurnal: 


Sursă articol: www.foreverconscious.com  
---------   
Dacă vrei să afli mai multe informații despre influența lui Saturn în Pești (2023-2026) în funcție de harta ta natală, solicită un studiu astrologic personalizat aici.

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole