Saturn în Vărsător (2020- 2023). Noua ordine a Umanității

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 29 martie 2020, 138420 vizualizari

Saturn a intrat în Vărsător pe 22 martie și decomandată ne oferă doar o previzualizare a ceea ce reprezita acest tranzit, care se va întinde până pe 3 martie 2023, cu o întoarcere în Capricorn (2 iulie – 19 decembrie 2020).

Saturn, până să se fi descoperit Uranus, era considerat (și încă mai este) stăpânul Vărsătorului. Așadar, se simte aici cel puțin la fel de bine ca în Capricorn. Doar că schimbă registrul, prioritățile și agenda (personală și colectivă).  

Putere, da. Dar nu puterea exercitată asupra cuiva, ci puterea din interior

Dacă în Capricorn, Saturn a fost despre putere personală, despre ce putem reuși singuri și cum să ne consolidăm și afirmăm autoritatea, punând accentul pe dominare, acum se va schimba sensul acestei puteri. Nu mai e despre putere asupra cuiva, lucru care a fost manifestat în exces cât timp Saturn a tranzitat Capricornul, ci este despre puterea din interior, manifestată în exterior. 

Cu Saturn în Vărsător, mai întâi apare nemulțumirea, frustrarea, în urma constatării pe care fiecare o face în privința propriei puteri, mai ales acolo unde dă cu virgulă. Cu alte cuvinte,  mulți se pot simți acum lipsiți de putere, goliți, secătuiți, obosiți, slăbiți. E valabil mai ales în cazul acelora care s-au concentrat pe a construi și trăi în afara lor, care și-au construit soclul în ultimii ani din ambiții și reușite materiale, profesionale și sociale, innabusind toate celelalte nevoi, dorințe, chemări sufletești, familiale, emoționale. Aceștia, când se văd separați acum de tot ceea ce reprezenta până mai ieri viața lor, se pot simți pierduți, fără azimut. E o întoarcere forțată la matcă, la ceea ce am neglijat. 

Planurile de tip Capricorn sunt date peste cap, blocate, oprite în evoluție. Orice ambiție care implică folosirea resurselor fără scrupule e înlocuită de acest spațiul gol, care poate fi resimțit ca un hău. 

Saturn în Vărsător: Cine ești, nu ce faci sau ai

Dacă pe vremea lui Saturn în Capricorn, căruia i-a ținut isonul și i-a amplificat efectele Pluto, însoțitorul sau în această călătorie, am considerat că suntem valoroși prin ce facem și obținem, cu Saturn in Vărsător începem cursurile de dezvoltare și construcție interioară. Individul devine propria sa valoare. Prin cine este, ce știe, ce cunoaște și ce împărtășește. 

Demonetizarea liderilor 

Vărsătorul este semnul comunității, al umanității. Saturn este autoritatea, puterea, ordinea și responsabilitatea. Dar aceste valori trebuie regăsite și dezvoltate în oameni, în fiecare în parte, de pe picior de egalitate.

Acum nu ne mai concentrăm pe (falși) lideri, cărora tot noi le-am dat putere, pe voci care să ne dea direcția, nu mai poate fi vorba despre lider versus turmă, se dizolvă această separare. Oamenii vor aștepta tot mai puțin soluții de la “autorități”, își vor pune tot mai puțin speranța în vreun lider, vor învăța să se organizeze cu propriile resurse, să fie responsabili pentru propriul bine și să se unească pentru a sluji cauzele în care cred. O lecție care va fi percepută ca un dezastru pentru cei care au așteptat mereu să-i salveze/conducă cineva este că fiecare e pe cont propriu. Și doar prin cooperare și unirea forțelor, există șanse reale pentru toți. 

Care este rolul tău în societate și cu ce poți contribui 

Saturn este și despre rolul nostru în lume. Iar în Vărsător, devine despre rolul nostru ca ființe umane pe această planetă. Care este atitudinea noastră în lume? Contribuie ea la o viață trăită în cooperare și armonie? Ce putem schimba, șlefui, ajusta în interioriul nostru, astfel încât să contribuim mai mult? Ce știm, ce putem folosi din cunoașterea pe care o avem? Ce conștientizări putem ancora în realitate, astfel încât să construim o lume diferită, nouă și un pământ nou.

Ce fel de ființă umană este fiecare dintre noi? Și cum poate onora viața, umanitatea, pământul care o găzduiește? 

Marca 

Saturn este puterea și autoritatea. Vărsătorul este cunoașterea înalta, creativitatea, idealul și viziunea. Saturn în Vărsător ne întreabă care este marca noastră. Ce anume suntem în esență. Ce ne face unici, ce putem crea original, autentic. 

Responsabilitatea propriului viitor 

Saturn (responsabilitatea) este lecția despre viitor (Vărsătorul). Cu alte cuvinte, avem timp până în 2023, să învățăm să ne asumăm propriul viitor, să înțelegem că noi îl creăm și nu ne este dat, decis, din afară. Că nu vin din neant experiențele noastre. Că avem puterea, cunoașterea necesară și înțelepciunea interioară cu care să creăm conștient, folosindu-ne mintea asumat, inteligent, creativ. 

Găsirea tribului potrivit

Provocările apărute pe final de tranzit al lui Saturn în Capricorn au rolul și de răgaz pentru reflecție și contemplare în ce privește relațiile noastre, singurătatea noastră (simbolică sau nu), epuizarea cauzată de competiție și lupta. E un moment de redefinire a priorităților, a valorilor. În ce investeam energie până acum cu precădere? Ce mai rămâne valabil, din tot ceea ce făceam? Care sunt rezultatele alegerilor noastre și mai ales a stilului nostru de viață. Cât de mult ne-am îndepărtat de firesc, de valoare, de consistență și substanță?

Relațiile se reconfigurează. Nu mai pot rezista relațiile bazate pe interese egoiste și ambiții de succes personal. Acum, în cadrul trasat de Saturn în Vărsător, ne configurăm grupurile cu care suntem pe aceeași frecvența. Fiecare e invitat să-și aleagă tribul. E un fel de regrupare socială, pe criteriul cooperării, în locul competiției. 

Suntem ONLINE

Activitățile vor fi tot mai mult transferate în mediul online. Situația “Covid 19” ne pregătește și pentru asta. Ne învață în timp record cum să funcționăm fără să depindem de mijloace fixe. Practic, cei mai mulți își vor avea biroul și muncă într-un laptop/telefon. 

Dar, să nu uităm că Saturn este despre limite și cadru. Asta înseamnă că în următorii ani, vor fi multe restricții și o reorganizare pe principii mai clare, a mediului online. Vor apărea tot mai multe reguli și legi care să pună în ordine lucrurile. Legea drepturilor de autor probabil că va fi revizuită, adaptată și implementată riguros, astfel încât să fie cu adevărat respectată. 

Serviciile online, precum și conținutul publicat pe diferite platforme nu vor mai putea fi accesate gratis și la grămadă. Și aici vor fi reglate lucrurile, astfel încât să învățăm să valorizăm informația la care avem acces. Online nu mai este egal cu gratis. Iar gratis nu e egal mereu cu valoare.  

Cunoaștere aplicată  

În ultimii ani, a luat amploare dezvoltarea personală, oamenii se ocupă în număr tot mai mare de propria educare în diverse direcții. Sunt tot mai multe cursuri, programe de învățare, educare și cunoaștere. Știu mulți oameni care au învățat tot ce au putut în ultimii ani, dețin cunoștințe vaste din diverse domenii, dar mai ales din zona de vindecare, autoeducare, spiritualitate. Saturn în Vărsător poate aduce pe de o parte o triere a acestor cunoștințe (păstrăm doar ce ne e util), iar pe de altă parte ne oferă contextul ideal pentru a pune în practică și a ne folosi în sfârșit de ceea ce știm. 

Avem posibilitatea, cu ajutorul energiei lui Saturn pe teritoriul Vărsătorului, să ancorăm cunoașterea, ideile, viziunea. Să fim mai aplicați. Să prețuim mai mult cunoașterea, decât averile fizice.

Cu Saturn in Vărsător, să ne așteptăm la un progres tehnologic la scară mare. Invenții, descoperiri, automatizare extinsă.  

Alternative 

Vărsătorul este despre alternative, despre cai nebătătorite, despre gândire liberă. Saturn vine și întărește, crsitalizeaza soluții alternative. De la energie, gândire, alegeri, până la terapii, stil de viață, hrană etc, începem să vedem, și uneori va fi nevoie să apărăm, abordarea alternativă. Probabil vor există multe discuții și reglementări în urmă unor presiuni dar și a unor atitudini luate în fața abuzurilor de restricționare, în ce privește terapiile alternative. Toate acestea vor castiga teren, în fața metodelor clasice de care am fost atașați până acum, chiar daca va fi nevoie de timp si efort investite in aceasta directie.

Vor lua amploare profesiile liberale, oamenii vor fi tot mai orientați spre manifestarea neîngrădită a abilităților, ideilor și talentelor. 

Adevărata libertate

Închide oamenii, limitează-i fizic, teie-le din drepturi, asta pare să spună și să facă Saturn în Vărsător. Însă, chiar de nu se vede de la început, există și aici un rost, ca în toate lucrurile. Uneori, e nevoie să ții pe loc pe cineva, ca să vadă esența. Uneori, e nevoie să nu ne putem mișca fizic, pentru a nu mai fi distrași și pentru a învăța despre libertatea adevărată, aceea din interior. Saturn vorbește într-adevăr despre separare și despre limite. Ne putem simți și vedea separați. Dar Vărsătorul nu ne lasă să persistăm în această percepție pentru că unde este Vărsător este și libertate. Doar că pentru a înțelege și integra libertate de tip Vărsător, e nevoie să fim într-un spațiu de conștiința în care suntem liberi. Ca spirit, ca suflet, ca energie.

În plus, Vărsătorul este fabrica de idei a omenirii. Nu există nicicând lipsa de speranța, de idei sau soluții când ne aflăm pe teritoriul Vărsătorului. Așa că: Saturn taie ceva, ca să ne ofere altceva. Mai vast, mai înalt. Conștiența libertății ființei infinite. Așadar, cu cât mai liberi în spirit ne vom simți, cu atât mai liberi vom fi și cu atât mai mult și mai ușor vom crea. 

Și, dacă privim la situația actuală, în care suntem departe unii de ceilalți, ce vedem? Ne-am îndepărtat fizic, ca să ne apropiem sufletește!

Nicoleta Svârlefus

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole