Reconstruieşte-ţi corpul emoţional

Autor: AstroCafe.ro - marti, 29 ianuarie 2019, 13304 vizualizari

Dacă o emoţie negativă iese la suprafaţa conştiinţei tale, înlocuieşte-o cu o alta. Personal, numesc acest proces: reconstruirea corpului emoţional. Orice om are o imagine mentală legată de corpul fizic pe care şi l-ar dori: sănătos, tânăr, proaspăt, bine antrenat şi plăcut la vedere. Din păcate, noi nu avem o imagine la fel de clară despre „corpul nostru emoţional‛.

Ca şi corpul fizic, cel emoţional trebuie hrănit corect. Dacă reacţiile noastre emoţionale în faţa lumii exterioare sunt mereu aceleaşi, acest corp poate obosi şi poate deveni flasc. În mod similar, el se poate îmbolnăvi, dacă este expus toxinelor şi influenţelor nesănătoase. Ori de câte ori simţi o emoţie negativă, corpul tău emoţional trăieşte o stare de disconfort, de amărăciune, de oboseală sau de durere.

Fii atent la aceste simptome, la fel cum ai face dacă ar fi vorba de simptomele corpului tău fizic. Dacă ai o pietricică în pantof care te stânjeneşte, tu nu stai mult pe gânduri: îţi scoţi pantoful din picior şi arunci pietricica din el. De câte ori nu ai suportat însă durerile provocate de pietricelele emoţionale? Din multe puncte de vedere, noi ar trebui să ne inversăm priorităţile.

Gândeşte-te puţin câţi bani şi cât timp cheltuiesc oamenii pentru a evita procesul de îmbătrânire. Ei fac eforturi uriaşe pentru a se asigura că îşi îngrijesc bine corpul, astfel încât acesta să rămână sănătos şi funcţional în anii senectuţii. Ironia sorţii face ca învelişul nostru emoţional să fie imun la îmbătrânire. Emoţiile nu au niciun motiv să îmbătrânească, întrucât sursa reînnoirii lor ne stă întotdeauna la îndemână.

Corpul emoţional poate rămâne veşnic tânăr, proaspăt, flexibil, plin de energie şi plăcut. Cine reuşeşte acest lucru se simte uşor, ca şi cum ar zbura. Copiii simt în mod natural această stare. Ei se joacă şi râd tot timpul, uită cu uşurinţă traumele şi îşi revin rapid la starea lor obişnuită de conştiinţă. Nu îşi ascund niciodată emoţiile, ci le manifestă deschis. Din păcate, această perioadă din viaţă nu durează niciodată prea mult.

Un observator atent poate remarca cu uşurinţă primele tendinţe care îl vor conduce cândva pe copil la suferinţă, pe măsură ce acesta învaţă să proiecteze, să acuze, să se simtă vinovat etc. De aceea, reconstruirea corpului emoţional reprezintă cea mai bună strategie pe termen lung pe
care o poţi adopta. Viitorul tău depinde de eliberarea de trecut.

Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson

Sursa: Efectul umbrei - Editura Adevar Divin

Imagine: soulfullheartblog.comAstro Shop

Cele mai noi articole