Persona sau Imagine?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 02 septembrie 2014, 1970 vizualizari
Persona sau Imagine?
Persona este tot ceea ce esti si ce vei fi atunci cand nu iti pasa de ce spun cei din jur.
Persona este o creatie vie si generativa. Esti cine esti  tu si creezi orice vrei sa fii in functie de energia momentului si nu iti pasa de ce crede lumea. Creezi persona atunci cand esti cameleon si poti fi orice, fara sa ramai blocat in nici un rol. Gandeste-te la actori: unii dintre ei pot juca orice rol si nu pastreaza acelasi stil de la un rol la altul. Altii si-au creat o anumita imagine si nu "pot" trece dincolo de ea. Te invit  sa te uiti  la politicieni  si la alte "vedete"  si sa vezi care functioneaza din persona si care nu.

Persona iti da posibilitatea sa arati diferite parti al tale si iti permite sa fii cine esti tu, fara sa te definesti.

Imaginea este ceea ce crezi ca ar trebui sa fii si este o constructie, este ceea ce vrei sa vada ceilalti ca esti si, in timp, incepi sa crezi ca este ceea ce esti. Crezi ca esti imaginea pe care o prezinti lumii si traiesti conform acelei imagini. Este o fatada cu o singura dimensiune. Si, este necesar sa te judeci non stop pe tine deoarece incerci sa iti pastrezi imaginea. Adica, in loc sa fim cine suntem, punem o imagine despre ce credem noi ca ar trebui sa fim pentru a demonstra ca suntem acel lucru. Cand esti in imagine esti “mort”, nu esti cine esti, nu ai spatiu sa respiri, nu ai ocazia sa joci alt rol decat cel care ai decis ca ar trebui sa fii. Nu ai ocazia sa te amuzi si sa te  simti plin de viata atunci cand esti imaginea ta. E ca si cum iti pui haine frumoase dar nu te joci pentru a nu te murdari... sunt mai valoroase hainele nepatate decat starea de bine in care le murdaresti, le sifonezi, le dai jos oricand.

Persona este generativa si te expansioneaza, imaginea te limiteaza la maxim.

Sunt persoane care, dupa dupa ce se casatoresc, incep sa recurga la imagine in loc sa continue sa  fie persona. Alteori, intri in casatorie sau relatie ca imagine si iti ia multa energie sa iti mentii imaginea, toata energia ta ducandu-se in acea directie. Daca ti se pare ca nu ai suficient de multa energie si nu te simti bine fiind “TU” intreaba-te: “Folosesc imagine sau persona?”

De multe ori, dataorita faptului ca suntem constienti de ce proiecteaza lumea asupra noastra legat de ce crede ea ca ar trebui  sau ar fi potrivit sa fim, in acord cu varsta, sexul, jobul, nationalitatea, etc, incepem sa devenim acel lucru care este asteptat de la noi. Sau, sunt situatii in care ceilalti ne desemneaza un rol sau imagine si apoi proiecteaza asupra noastra sa fim acea imagine iar noi ne conformam, fara sa fim foarte constienti de acest lucru. 

Imaginea este ce arati lumii, si iti da alegeri minime, persona este cine alegi sa fii si iti da alegere infinita. Cand alegi persona, viata ta se poate deschide in moduri nebanuite, pe care imaginea nu ar putea sa o aduca.

Cand folosesti persona iti poti crea orice rol, in functie de ce vrei sa creezi in lume si in viata ta, ca viata ta. Cand folosesti imagine, poti crea doar rolul care ai decis ca esti, bine definit, constant, neschimbat.

In lumea in care traim este incurajata imaginea, si esti considerat nebun sau ciudat atunci cand esti schimbator. Si totusi, geniile lumii, au folosit aproape mereu persona.

Vrei sa distrugi si sa decreezi in totalitate toate imaginile pe care le-ai creat? Multumesc! Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Vrei sa alegi ceva diferit? Doar pentru o zi?... apoi, iti poti crea o noua imagine ; )

Este viata ta! Tu ce alegi? Persona? Imagine?

Dr. Carleta Tiba Facilitator Certificat Access Consciousness

Carleta Tiba te asteapta pe Astrocafe.ro in fiecare marti. Informatii despre clasele pe care le sustine si multe altele, gasesti pe pagina sa: www.carletatiba.comAstro Shop

Cele mai noi articole