LILITH în Taur (21 oct 2020- 18 iulie 2021). Supraviețuire sau întruparea imposibilului? 

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 03 noiembrie 2020, 79846 vizualizari

Lilith a părăsit Berbecul (unde ne-a oferit lecțîi despre identitate, despre cine suntem și ce suntem dispuși să ne asumăm cu mai mult curaj) pe 21 octombrie și s-a mutat în Taur, pentru 9 luni. 

Lilith (Luna neagră) despre care se spune că a fost creată din pământ, nici nu se putea potrivi mai bine cu alt semn decât Taurul, semn de pământ, în mare rezonanță cu tot ceea ce înseamnă manifestarea în plan fizic. 

Lilith este latura noastră sălbatică, este tot ceea ce rezistăm să fim, să integrăm sau să manifestăm. Este umbra noastră și locul unde se află în harta natală ne poate da indicii prețioase despre aspectele cu care avem nevoie să lucrăm și cum am putea integra această energie căreia îi opunem rezistență.
Lilith înseamnă lucrurile de care ne este rușine, pe care nu le acceptăm în ființă noastră, asta și pentru că nu suntem conștienți decât în mică măsură de ele. Lilith înseamnă provocare. Vine la pachet cu lectii dure de multe ori, pentru a ne provoca în așa măsură încât să dezvăluim ceea ce ținem ascuns și ne sabotează existența. Până la urmă, Lilith este libertatea în forma cea mai crudă, este spiritul rebel din noi și dorința de egalitate în toate felurile.

O dată la 9 ani, Lilith încheie un ciclul karmic, când revine în poziția pe care o avea la naștere. În acea perioada, Lilith e foarte puternică și ne servește lecțîi pe care cu greu le uităm sau trăiri inedite sau un impuls visceral puternic de a ne descatusa, de a ne elibera de ceva sau cineva, de a trăi altfel.

În Taur, în cele 9 luni (exact cât e perioada de gestație, nu întâmplător), Lilith ne repartizează teme și lectii care țin de îmbinarea acestor două arhetipuri.

Taurul este semnul care dorește să încetinească și să stabilizeze totul. Este manifestarea în plan fizic. Acumularea, banii, confortul, senzualitatea, plăcerile vieții, bunăstarea, atașamentul, posesiunile, toate acestea sunt în strânsă legătură cu Taurul.

Ei bine, Lilith în Taur ne provoacă pe toate aceste paliere, în funcție și de casa (casele) astrologică pe care o activează și de aspectele pe care le formează. Avem de ales dacă întrăm în rezistență, frică și deci supraviețuire (manifestată prin lăcomie, de exemplu) sau suntem dispuși să ne facem lecțiile și să trecem la un mod mai rafinat de manifestare, de la un nivel mai înalt al sufletului nostru.

Lilith ne provoacă exact acolo unde avem cea mai puternică rezistență, unde ne-am atașat, unde facem compromisuri, unde nu suntem liberi. Lilith poate fi, în unele cazuri, asimilată intervenţiei miraculoase. De fapt, Lilith intervine pozitiv în viaţa noastra  atunci când îndrăznim să ieşim din tiparele noastre obişnuite, sau apare într-un moment de blocaj sau eroare, propunând o soluţie paradoxală, care implică un sacrificiu. Dacă suntem în stare să-l facem, ne salvam si crestem, dacă nu….

Metoda Taurului ca semn este de a încetini lucrurile, de a stabiliza orice se întâmplă, ca o cale de a asigura supraviețuirea.  Taurul lucrează cât mai mult posibil pentru a dezvolta o atitudine puternică și trainică în liniște. 

Orientarea primară și irațională pe care Lilith o aduce în acest semn este vazuta ca amenințând status quo-ul, orice ar fi.  

Lilith în Taur este manifestarea, materializarea instinctului primar, a abilităților în stare crudă, brută, care zac în noi și pe care acum e momentul să le folosim. Chiar dacă asta se va întâmpla pe fondul unor provocări care țin de bani, de sănătate etc.

Lilith în Taur înseamnă întrupare, integrare a ceea ce suntem (Berbecul) pentru a acumula, a avea și a vedea în plan fizic rezultatele (Taur). Dacă în Berbec ne-a împins să ne descoperim curajul, individualitatea, în Taur, Lilith este despre folosirea a ceea ce am descoperit, a pune la treaba ceea ce suntem.

Relația cu corpul devine esențială. Modul în care avem grijă de noi, de resursele și de corpul nostru arată modul în care înțelegem să integrăm energia lui Lilith.

Acum, e important să fim atenți la felul în care cheltuim orice resursă. Și probabil că cele mai mari cheltuieli de timp, de energie, de bani etc vor fi îndreptate către scopul de a avea confort, plăceri, siguranță și stabilitate. Dar Lilith va fragiliza exact siguranța de care ne agățăm, zonele de viață în care stagnăm, confortul în care ne complacem. Practic, suntem nevoiți să creăm altceva, în mod mai rebel, mai nonconformist, mai liber și independent. Și putem face asta, doar după ce dăm nas în nas cu fricile noastre, cu rezistentele, cu emoțiile nevindecate care țin de corpul nostru, de relația cu materia, cu banii, cu senzualitatea și cu natura. Lucrurile de care ne temem, rușinea pe care am sedimentat-o cândva în noi cu privire la corpul nostru sau nevoia noastră de siguranță, acum trebuie privite într-o nouă lumina, transformate, eliberate.

Lilith în Taur ne chestionează și cu privire la erotismul nostru. Suntem conștienți de această latura a noastră, o manifestăm sau e adormită? Și dacă o manifestăm, cum o facem și mai ales în ce fel de relații.

Cu Lilith în Taur, fie suntem creatori, fie suntem victime. Dacă rămânem în rolul de victima, întrăm în programul de supraviețuire și începem să manifestăm tot ceea ce conține acest program: lăcomie, dorința de acumulare (fără a da nimic în schimb- Taurul este semn de pământ, feminin si are tendita mai degraba sa primeasca, decat sa dea), manifestarea nepotrivită a sexualității sau negarea ei, ignoranța legată de corpul fizic și de natură (ritmuri naturale, resurse), posesivitate, gelozie, zgârcenie, avariție, lene, dependențe.

Dar putem si să ne asumăm cu demnitate (Lilith, după cum spune legenda, a fost acea femeie demnă, care a făcut sacrificii pentru libertatea și independența sa, pentru puterea sa) puterea de a face schimbările necesare și de a merge pe o cale nouă, de a îmbrățișa necunoscutul și inclusiv de a renunta la ceva, de a sacrifica ceva pentru a merge mai departe cu lecția învățată.

Putem alege, de asemenea, să avem grijă de corpul nostru, să-l respectăm. Putem alege să fim mai atenți cum folosim resursele pământului și cum ne putem armoniza cu energiile planetei noastre.

În acest caz, cu ajutorul acestei energii, putem transforma imposibilul în posibil. Putem vedea posibilități pe care nici măcar nu ni le imaginam, dar asta înseamnă să mergem pe calea care se ivește și pe care o adulmecam cu instinctele și simțurile noastre, să rămânem detașați, să fim dispuși să stăm pe picioarele noastre, să ieșim din dependențele care ne sleiesc, să creăm din propriile resurse interioare, cu detașare, calm și încredere.                                                    

***Daca vrei să afli mai mult despre Lilith în Taur, inclusiv despre influența pe care o are în harta ta natală, comanda aici webinarul "Lilith in Taur". De asemenea, daca vrei sa explorezi mai mult despre Lilith in harta natala, apasa aici.

 Astro Shop

Cele mai noi articole