Igiena Emotiilor

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 07 noiembrie 2014, 9396 vizualizari
Igiena Emotiilor

Invitatie la curatenie… emotionala

In urma articolului de data trecuta, foarte multe femei mi-au scris intrebandu-ma ce pot face pentru a se vindeca de afectiunile feminine. 

Principalul lucru pe care il fac oamenii cand se imbolnavesc este sa mearga la doctor si sa ia medicamentele prescrise. Din pacate de cele mai multe ori nu este indeajuns, intrucat, desi boala ti-a transmis un mesaj, tu ii arati corpului ca nu il intelegi, cu atat mai putin mesajele pe care ti le transmite. 

Insa ceea ce e foarte important de luat in calcul este igiena emotionala. Asa cum ai grija de trupul tau inainte de prima intalnire, tot asa trebuie sa ai mare grija la gandurile si convingerile tale (care te pot limita sau din contra, sa-ti deschida bine orizonturile). Mereu ni s-a spus sa fim atenti ce gandim, de parca am putea controla gandurile. 

Adevarul este ca majoritatea gandurilor nocive care se repeta isi au originea in emotiile reprimate sau mai binezis, neintelese de-a lungul timpului.

Emotiile au un caracter primar, aproape instinctiv si nu tin cont de logica, deci controlul lor fara a le intelege, nu e decat un consum mare de energie. Aceste emotii ignorate de multa vreme (unii le spun si trauma) devin gauri negre prin care ti se scurge energia si vei atrage in viata ta oameni apropiati care sa ti le oglindeasca si mai bine sau sa-ti apese butoanele care le reactiveaza la nesfarsit. 

Fiecare emotie iti transmite un mesaj despre tine, ea nu e acolo doar ca sa scapi imediat de ea sau sa o reprimi. Cand o simti in corp, intreab-o de unde vine si ce mesaj are pentru tine. Pe principiul Nu ucideti mesagerul, nu te razboi cu ea, nu incepe sa-ti dai palme pentru ca o simti. 

Permite-i apoi sa te traverseze asemenea unui curent electric si se scurga in pamant. Daca aceasta emotie ramane blocata intr-o anumita zona sau meridian al corpului, timp va cauza o adevarata boala. 

Astfel, in cazul afectiunilor feminine, e vorba de emotii sau rani care au legatura cu refuzul de a-ti accepta feminitatea, refuzul de a primi energia barbatului sau refuzul de a fi mama. 

De aceea am ales sa lucrez cu femeile care vor sa-si curete corpul emotional ca sa zic asa de toate aceste reziduuri pe care pur si simplu nu mai au de ce sa le care cu ele toata viata. Altfel, aceste reziduuri dau nastere la paraziti interiori care se vor manifesta prin ganduri negative, depressive si autodistructive. 

Cel mai bine se vor resimti in relatii, intrucat acolo totul iese la suprafata, mai devreme sau mai tarziu. De aceea, investigheaza mai mult ce “ai in casa” si fa curatenie, inainte de a invita pe cineva la tine, metaforic vorbind. 

Intrucat am trecut si eu prin acest proces care m-a eliberat de ceea ce nu eram, sustin ateliere in care femeile sunt puse fata in fata cu emotile lor reprimate de o viata si nu pot decat sa ma bucur sa fiu martora la transformarea care are loc. Daca ai curaj, te invit si pe tine la urmatorul atelier, detalii gasesti aici http://lifeinbalance.ro/relatia-cu-masculinul/

Traim vremuri in care  suferinta si mai ales puseurile emotionale sunt adevarate invitatii de a iesi din ignoranta si de a face curatenie. 

Asadar, pentru o relatie armonioasa si o viata sanatoasa, ai grija sa-ti speli zilnic sufletul de drame emotionale si mintea de iluzii. Caci din asta se naste echilibrul interior. 

Pe curand!

Adela Haru

www.lifeinbalance.ro

Imagine: www.menoversme.ltAstro Shop

Cele mai noi articole