Emotiile ascunse si vindecarea emotionala...

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 21 iunie 2014, 14709 vizualizari
Emotiile ascunse si vindecarea emotionala...

Vindecarea emotionala presupune a constientiza emotiile ascunse, a simti adevarul nostru emotional, a elibera energia, si a te deplasa in viata. Fie ca le recunoastem sau nu, emotiile afecteaza tot ceea ce facem. Merita osteneala sa ne luam timp pentru a invata despre emotii si cum functioneaza acestea...

Corpul tau are un raspuns emotional la aproape orice. Corpul tau iti spune care este sentimentul sau despre viata si ceea ce se intampla prin valurile de energie emotionala. De fiecare data cand exista un raspuns emotional, este creat un val de energie emotionala.

Exista o neintelegere comuna ca, daca ne deconectam de la emotiile noastre, atunci emotiile nu ne vor afecta. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Emotiile care sunt impinse in jos, negate si reprimate, nu pleaca! Aceste emotii sunt stocate in sistemul tau energetic. Aceasta energie emotionala este in continuare cu tine, ea nu a plecat nicaieri, este doar temporar ascunsa.

Emotiile ascunse creeaza tot felul de probleme

Emotiile ascunse creeaza o greutate mare pe sistemele noastre. probabil ai auzit expresia, "...cineva are o multime de greutati". Acest lucru se refera literalmente la incarcatura emotionala pe care o persoana o transporta. Este o povara imensa de a merge prin viata carand imensa povara a bagajului emotional. Aceasta poate duce la dependenta, probleme de sanatate, depresie si modele de relatii nesanatoase.

Emotiile ascunse si dependentele

Deci... atunci cand ne suprimam emotiile, ele nu pleaca nicaieri... ele raman in sitemele noastre, asteptand sa fie exprimate intr-un fel. In scopul de a ascunde ceea ce simtim, ne intoarcem de multe ori la amorteala prin tot felul de dependente. Ne-am putea amorti cu mancare, alcool, sex, droguri, munca, religie, etc. Potential, orice din univers poate fi folosit in mod gresit, in scopul de a evita simtirea adevarului nostru.

Emotiile ascunse si problemele de greutate

De multe ori incercam sa ne amortim cu dependenta de mancare. Alimentele extreme, care sunt grase, foarte dulci sau foarte sarate, sunt deosebit de tentante ca metode de a ne distrage atentia si a ne face placere. Cand ne satisfacem poftele intense pentru mancarea de fast food, aceasta ne amorteste pentru o vreme. Dar atunci cand emotiile incep sa iasa din nou la suprafata, avem nevoie sa ne umplem din nou. Acest ciclu duce la cresterea in greutate, alte probleme de sanatate si in cele din urma obezitate.

Constipatia emotionala duce la probleme de sanatate

Cand nu ne permitem sa simtim anumite emotii, energia emotionala ramane blocata in sistemele noastre. Energia emotionala stocata stagneaza, creeaza constructii si toxicitate emotionala. Acesta este echivalentul emotional al constipatiei. Pentru ca sistemul tau gastro-intestinal sa functioneze in mod corespunzator, acesta trebuie sa aiba scaune regulate. In caz contrar, constipatia duce la tot felul de probleme, precum disconfort, dureri de cap, iritabilitate si in cele din urma, un serios sistem toxic. Similar, sistemul emotional are nevoie o functionare regulata si de eliberari, sau el va sustine acumularea de toxine.

Constipatia emotionala blocheaza fluxul de energii ale fortei-vietii in sistemul nostru, aceasta putand duce la tot felul de probleme de la energie scazuta si depresie usoara, pana la afectiuni grave si boli, precum cancerul.

Emotiile acsunse si tiparele de relatii nesanatoase

In scopul de a nega anumite emotii, trebuie, pur si simplu, sa te deconectezi de la parti din tine. Cand te deconectezi de la adevarul tau emotional, te deconectezi, de asemenea, de la busola ta interioara. Pe plan intern deconectat, tu faci alegeri care nu sunt benefice pentru tine. De exemplu, ai putea forma relatii cu persoane nepotrivite. Sau, oamenii ar putea fi ok, dar tu formezi moduri nesanatoase de referire la ei. 

Pe masura ce incerci sa formezi relatii in viata ta actuala, emotiile ascunse pot aparea pentru a crea obstacole constante. Privind prin emotiile stocate in propriul sistem, ii vezi pe ceilalti prin prisma vechilor frici, tristeti si furii. Apoi incerci sa interpretezi emotiile vechi cu cineva nou - care nu este, de fapt, cauza principala a problemelor tale emotionale.

Cand nu ne asumam responsabilitatea pentru vindecarea bagajului nostru emotional, asteptam prea mult de la relatiile noastre. Ne asteptam ca ceilalti sa fie mai mult decat iubitori si intelegatori. Daca nu preluam responsabilitatea pentru vindecarea propriului nostru bagaj, vom cere ca relatiile noastre sa devina terapie pentru vindecarea trecutului.

Unul din cele mai mari daruri pe care le putem face relatiei noastre este de a infrunta si a vindeca propriile noastre emotii. De asemenea, unul din cele mai importante daruri pe care ni le putem face noua insine este de a gasi curajul sa simtim si sa vindecam... 

Sursa articol: www.the-auras-expert.com 

Traducere: Cristina Ciobanu

Imagine: 3.bp.blogspot.comAstro Shop

Cele mai noi articole