De ce mediocritatea vinde mai bine decât autenticitatea?

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 25 martie 2023, 3333 vizualizari

Un om care este obișnuit să se prefacă, să pună măști pentru a fi validat în continuare, să fie fals politicos, acesta nu va fi atras de autenticitate, o va respinge instant pentru că nu se potrivește cu modul în care percepe lumea. A spune că autenticitatea este "mainstream" e nebunie, cam tot ceea ce este popular nu este despre autenticitate. 

De aceea, probabil oamenii caută semne de perfecțiune, în realitate caută măști care să țină mai bine, caută oameni care să fi găsit Super Glue-ul potrivit, să nu le cadă masca atunci când le e "lumea mai dragă". De ce? Pentru a învăța și ei de unde să îl ia, normal...

În Cheile Genelor, cheia care vorbește despre autenticitate este cheia 8, o cheie care are umbra Mediocrității, darul Stilului și esența / siddhi-ul Splendorii. Mediocritatea este apanajul conservatorismului forțat, a menține lucrurile la fel, chiar dacă vremurile s-au schimbat, e o încercare de a opri evoluția, precum și involuția (calea către Sine).

Cum să evoluăm dacă noi rămânem la fel?
Cum să involuăm dacă noi rămânem la fel? 
Eu, unul, aș fi circumspect atunci când cineva pare că este prea perfect, prea luminos, că oferă rezultate rapide, fără efecte secundare. Nu am descoperit, până acum, o astfel de persoană care chiar să fie "pe bune". Că o exista, poate, însă autenticitatea nu cere validare, deci acel om nu va încerca să pară într-un fel, nu va lumina exagerat, nu va fi perfect ci, cel mai probabil, va fi echilibrat.

Motivul pentru care mediocritatea este mai vandabilă ca autenticitatea, este că mediocritatea, culmea, îți promite extraordinarul. Stilul, darul cheii 8, darul care ne pune în contact cu autenticitatea noastră, este un dar ordinar, niciodată extraordinar. Autenticitatea ne ajută să ne dăm "refresh", să ne împrospătăm percepția și acțiunile astfel încât să fie adaptate contextului. 

Ai observat cum oamenii au tendința să acționeze mai mult din reflex și mult mai puțin din adaptare în moment? Acesta e motivul pentru care atunci când cineva dorește să îl fraierească pe vreunul tot ce are de făcut este să îl ia tare, cu urgență, astfel încât omul să reacționeze mai mult din reflex și mai puțin conștient.

Aș putea concluziona că mulți oameni vor să fie fraieriți, vor să li se arate extraordinarul, nu vor să fie conștienți, nu vor ordinar. Ordinarul care vine prin conștiență le-ar oferi doar suferință, realizând muntele de iluzii pe care și l-au creat, iluzii care nu au legătură cu realitatea. Astfel de oameni ar fi bine să nu fie forțați și să fie lăsați exact așa cum sunt, altfel s-ar putea să li se facă mai mult rău decât bine.

Ieșirea din extraordinar și revenirea către ordinar este un drum pe care fiecare și-l face în ritmul său, pas cu pas, treptat, nu prin zdruncinături, nu prin forțări. Lumea este plină de falsitate, asta e clar, nu ai ce să îi faci lumii, nu ai cum să o ajuți cu adevărat să iasă ACUM din falsitate.

Oamenii au mecanisme de apărare care îi protejează de geniul lor, de autenticitate și dacă le iei acele mecanisme îi lași în "fundul gol", fără ajutor, fără susținere. 

Am scris articol doar pentru conștientizare, nu pentru a rezolva ceva. Fiecare dintre noi are nevoie de SusȚinere, mai ales în aceste vremuri, nu există om perfect, fiecare are provocările sale. Autenticitatea este un dar care vine către noi în timp, prin eliberarea de condiționările care ne cer să purtăm măști în anumite contexte, să ne închidem față de viață și față de semenii noștri.

Procesul este unul lent dar se simte. Cine are curajul să recunoască faptul că, indiferent de titulaturile pe care le-a obținut în această viață, are nevoie de ajutor, are nevoie de SusȚinere pentru a se elibera de condiționări / programe, acel om va avea o șansă la autenticitate.

Problema este că, dacă nu e pregătit, când va ajunge la autenticitate omul va descoperi iluziile celorlalți și lipsa lor de autentictate. Dacă în acel moment va ține să îi salveze pe ceilalți de mediocritate, să îi ducă spre autenticitate, va obține un picaj brusc, o colapsare emoțională, o dezamăgire profundă.

Dacă ești într-o astfel de situație îți recomand să te concentrezi pe tine și pe cei cu care rezonezi, pe aliații tăi, pe oamenii tăi dragi cu care ai legături în autenticitate. Acela este cel mai bun mod prin care îi poți ajuta și pe ceilalți. 

Toate la timpul lor și în ritmul lor... 
CURAJ!

Autor: Orlando Daniel Stoicescu

Sursa foto: Gabe Tomoioaga

----- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram

 Astro Shop

Cele mai noi articole