Crucea Cardinală: toata lumea, in hora... schimbării!

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 22 iunie 2017, 41936 vizualizari


Ne aflam la debutul unei perioade caracterizate de un urias potential de schimbare si innoire. Incepand cu Luna noua in Rac, care are loc pe 24 iunie, si pana pe 21 iulie, traversam o etapa intensa, care ne cere sa reconfiguram "traseul". O configuratie numita "cruce cardinala" se formeaza acum pe cer, protagonistii in rolurile principale fiind Marte (Rac), Jupiter (Balanta), Pluto (Capricorn), Uranus (Berbec). Iar aceasta configuratie pare sa ne ceara destul de dur, radical, fara drept de apel, sa facem schimbarile benefice pentru noi. Sa facem curat. Sa lucram la calitatea propriei vieti. Sa fim mai atenti la ceea ce ne hraneste inima si sa ne reevaluam prioritatile. Asta presupune constientizare, profunzime, asumare, iesire din comoditate, taraganare si complacere.

Este un context considerat greu, dar el poate fi, de fapt, un privilegiu. Ca un tratament necesar, desi nu neaparat confortabil. Pentru ca, desi in anumite cazuri pare greu de "dus", el contine potentialul unei innoiri fabuloase in interiorul, mintea, familia si viata noastra.

Este momentul in care ne cade un văl de pe ochi si vedem consecintele alegerilor noastre in toata splendoarea lor. Este momentul in care multi nu mai pot sa ascunda un anume naduf si nu se mai pot preface ca nu ii doare ceea ce ii doare. Lacurile Racului, semnul activat acum cu precadere, cresc si isi schimba forma.

Putem vedea ce am creat si cum am creat, ceea ce nu e putin lucru, pentru ca ne da posibilitatea de a crea din nou, diferit. Fie ca vorbim de relatii, de profesie sau orice alta zona concreta de viata in care avem posibilitatea sa observam rezultate masurabile, fie ca vorbim despre o stare, despre cum ne simtim in pielea si in viata noastra, acesta este prilejul de a face diferenta intre alegerile care ne iau din putere si cele care ne dau putere.

Daca ceva nu merge, daca te simti blocat intr-o anumita privinta, e momentul sa te intrebi si sa te uiti cum ai generat asta. In ce alegeri persistente te complaci? Ce ai evitat sa vezi si sa stii? Cum ai incercat sa "pacalesti" anumite situatii, doar pentru a nu le schimba?

Astro-Coaching, 24 iunie: Luna nouă in Rac si Luna in harta natală

Marte in Rac (alaturi de Soare si Mercur) stimuleaza intuitia, emotiile, sufletul, securitatea, dar si inconstientul colectiv. Aceasta energie asigura solul fertil, ingrijirea, cresterea sanatoasa, in siguranta. Asadar, e momentul sa cream un spatiu plin de iubire si grija pentru noi si pentru cei din jurul nostru. Sa renuntam la iluzia separarii. Acesta este darul transpersonal al energiei de tip Rac: nu esti singur, niciodata nu ai fost, si nu esti separat de ceilalti decat la nivel de perceptie, la nivel fizic. (Mai mult despre Marte in Rac, aici).

Jupiter in Balanta, in contextul crucii cardinale si a careului pe care il va face cu Marte in jurul datei de 24 iunie, este punctul in care incepe reconstruirea relatiilor, pe valori noi sau revizuite, eliminand compromisurile si iesind din tipare repetitive in care ne-am complacut lasandu-i pe altii sa creeze harta vietii noastre. Este prilejul de a ne da jos de pe cruce, fiecare pe el insusi si apoi fiecare pe ceilalti. Vad acest moment ca pe o oportunitate de a inceta sa ne crucificam intre noi, punandu-ne unii altora in carca responsabilitatea propriilor alegeri, de a renunta la conditiile pe care le punem altora in relatii, direct sau indirect, de a renunta la asteptarea ca ceilalti sa ne faca viata frumoasa si sa ne aduca fericirea la picioare, eventual sa se sacrifice pentru noi. Indiferent despre ce fel de relatii vorbim, pentru ca TOATE au la baza iubirea, fiind create pe acest sentiment care a luat diverse forme in timp. Iar acum suntem ghidati spre punctul in care avem la dispozitie alegerea de a continua sa ne vedem victimele celorlalti, sau de a ne ASUMA intreaga calatorie de pana acum si a ne raporta la ceilalti cu respect si recunostinta, indiferent ce a adus in viata noastra interactiunile cu ei.

Avem ocazia sa intelegem ca renuntand la noi insine, sacrificandu-ne pentru ca celor din jur sa le fie bine, este o "reteta" cel putin nefunctionala, o iluzie in care ne mentinem fara a ajunge cu adevarat nicaieri, fara a putea construi in acele relatii.

E momentul in care, daca alegem, ne schimbam complet perceptia despre ce inseamna o relatie, despre cine ne asumam sa fim in cadrul acesteia, despre libertatea de a fi si, in defintiv, despre IUBIRE. Iubirea nu inseamna control, judecati, critici permanente, aruncarea responsabilitatii pe umerii celuilalt. Iar relatiile in care predomina aceste manifestari sunt acum reevaluate si ne indreptam catre niste alegeri oneste, in corelatie cu adevarul iesit la iveala in diverse forme. De aceea, unele relatii se pot rupe, altele se reconstruiesc pe alte baze, iar altele incep acum avand ca liant valori actuale, descoperite si recunoscute in urma unui proces de constientizare asumat.

Pluto retrograd in Capricorn inseamna fragilizarea structurilor deja existente, pentru a putea fi remodelate. Inseamna eliberarea vechiului nefolositor, confruntarea cu fricile noastre, cu tiparele vechi, cu tot ce e nefolositor si toxic in viata noastra. Pluto ne ajuta sa ne revendicam puterea si autoritatea, dar pentru asta e necesar sa renuntam la niste structuri ale ego-ului in spatele carora a stat adevarata noastra putere. Daca ceva pare sa se darame acum, este pentru ca acolo era o bariera, erau limitari, era o forma a noastra care nu ne ajuta in cresterea si exprimarea de sine libera, in a fi cine suntem cu adevarat.

Uranus in Berbec intra ultimul in scena, prin careul pe care il va forma cu Marte spre finalul perioadei, respectiv pe 17 iulie la grad perfect. Acest aspect cheama la schimbare, la libertate si innoire. El este principiul revolutiei si ajuta la spargerea "bubei" acoperite pana acum. Ca si cand ne este taiata craca de sub picioare. O craca pe care am stat mai mult decat era necesar, multumindu-ne cu a privi in jur si a astepta din afara sa ni se aduca ce avem nevoie, uitandu-ne zborul, amortindu-ne aripile.

Uranus in Berbec este noul, nonconformismul, curajul de a urma un ideal, o idee originala, si de a crea in mijlocul haosului, exact cand credeai ca nimic nu mai e posibil sa te surprinda si ca nu mai e nimic de facut. Uranus in Berbec inseamna un nivel de constienta mai inalt, trezirea, deschiderea catre noi posibilitati de a fi si a manifesta. Este insusi cuvantul "altfel".

Putem trai deziluzii in cascada. Insa acestea pot fi motiv de sarbatoare si nu de auto-compatimire. Daca ceva pare sa se darame, sa fim constienti ca altceva poate fi construit acolo, iar potentialul de creatie e maxim.

Putem simti ca ceea ce functiona odata, acum nu mai functioneaza, putem avea senzatia ca totul e nou, ca nu recunoastem anumite locuri, conjuncturi, chiar persoane. Perceptia noastra se schimba fundamental, atat in ce priveste cine suntem cat si in ce priveste lumea exterioara. Trairile par sa fie diferite de cele pe care le cunoastem. Dorintele noastre, altele. Ne schimbam prioritatile, ne amintim de visuri pe care le-am abandonat si le invioram. Renuntam la altele, care nu erau ale noastre ci erau imprumutate sau cu iz de ambitii. Incepem sa vedem diferit "profesia" si anume devenim constienti ca aceasta este o forma de a contribui in lume. De aceea, multe usi se vor deschide si multe declicuri se vor face in constiinta noastra. Noi drumuri si cai de manifestare, in aceasta privinta, devin dintr-odata, disponibile, incepem sa le vedem posibile si chiar pasim pe ele. Forma in care asezam talentele si abilitatile noastre se schimba. Abordarea se innoieste. Facem ordine in prioritati, eliminam sau e de preferat sa o facem, activitatile sau relatiile in care nu vrem sa fim. Iar pentru asta e nevoie sa recunoastem ce vrem si ce nu vrem, de fapt.

Cand vorbim de structuri, ne referim si la sisteme, care acum trec prin transformari majore si inca vor mai trece. Dar sa nu uitam ca ceea ce vedem in afara noastra este ceea ce constiinta noastra creeaza, la nivel colectiv. Este doar reflectarea nivelului de constiinta la care suntem, este ceea ce se petrece in interiorul fiecaruia dintre noi si in interiorul tuturor laolalta.

Pe cale de consecinta, aduc din nou in discutie tema compasiunii, a iubirii, a observarii cu detasare a ceea ce se petrece in exterior, cu cat mai putine judecati, cat mai putina agresivitate. Suntem in momentul unui salt important vibrational si e esential ce investim ca energie, fiecare dintre noi. E decisiv pentru fiecare fiinta, acum, ce ALEGE sa fie si sa manifeste, cum alege sa se situeze fata de orice apare si cum merge mai departe. Si e timpul sa ne asumam propria viata, cu tot cu durerea pe care am creat-o, mutandu-ne chiar, intr-un punct din care sa n-o mai vedem ca pe ceva monstruos. E timpul sa revenim la Sursa, sa fim constienti ca suntem Sursa vietii, viata si constiinta insasi.

Crucea Cardinala este un privilegiu, aduce dinamism, miscare inainte, actiune, viata. Se dezgheata acele aspecte ale vietii pe care le-am pus la congelat in ideea ca ne vom ocupa de ele mai tarziu. Si acele aspecte ale noastre pe care le-am folosit cu rol de platose. Acel moment e aici, e acum. Daca deschidem larg mintea si mai ales inima, daca luam lucrurile asa cum sunt si cum ne apar, putem rezolva si clarifica tot ce am ocolit in luni, chiar ani de zile. De aceea pot aparea in prim plan, din nou, situatii vechi, pentru a le clarifica, pentru a le completa si inchide capitole. Pentru a putea pune punctul si a incepe din nou. Pentru a ne lua puterea inapoi din acele situatii care au plutit in confuzie, negare, rezistenta, neacceptare.

Sigur, nu toti oamenii vor alege sa joace, cand se vad in hora. Unii se vor trage inapoi, pe scaun, altii vor pastra atitudinea de "daca trebuie, ok, dar voi sunteti de vina in caz ca nu mi-e bine" etc. Unii vor vedea in aceasta perioada posibilitati extraordinare, altii nu vor dori sa vada decat ca e greu. Un lucru e cert: toti suntem in hora si hora depinde de toti si de fiecare in parte. Te plangi sau joci?

 

Un împărat a primit doi șoimi. Unul a fost antrenat, despre celalalt i s-a spus că refuză să se dezlipească de creanga pe care stătea. Unul dintre slujitori trebuia sa se cațere în fiecare zi în copac să-i ducă de mâncare.

După ce a încercat în fel și chip să facă șoimul să zboare de pe creangă, împăratul și-a rugat supușii să-l ajute. Un bătrân înțelept s-a oferit să facă el asta și, a doua zi când s-a trezit, împăratul a văzut șoimul zburând de colo-colo.

- Cum ai făcut? și-a întrebat supusul

- A fost foarte simplu. Nu a trebuit decăt să îi tai craca de sub picioare.

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca să ne aducem aminte că putem zbura.

 

Usurinta, Inspiratie si... Alegeri constiente, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole