Comunicare guvernata de emotii! Mercur in Rac (16 iunie- 3 iulie 2011)

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 22 iunie 2011, 935 vizualizari

... sau despre cum sa privim intuitia proprie asemeni unui bun sfatuitor.

Este vorba de perioada 16 iunie – 3 iulie a anului in curs, perioada in care Mercur isi paraseste domiciliul luminos al Gemenilor, acceptand ambientul primitor, dar ferit de ochii lumii, al Racului. Se stie faptul ca Mercur stapaneste abilitatile de comunicare, comertul, el fiind cunoscut drept “mesager al zeilor”, un zeu care dirija spre oameni visele premonitorii ale lui Zeus si “cel mai bun cunoscator al secretelor divine”.

In Gemeni situat, influenta sa asupra noastra face ca noi sa fim mult mai deschisi comunicarii de orice fel, mintile noastre devenind mult mai active, gandurile noastre mult mai logice. In Rac, insa, Mercur ne asigura de faptul ca noi (prin gandurile noastre) trebuie sa credem si sa simtim cu adevarat ca ceea ce comunicam este ceea ce gandim. Racul este primul semn de apa al zodiacului, feminin (receptiv si senzitiv) si cardinal (creativ si impunator, asemeni unui conducator de centurie). Racul este un semn guvernat de Luna, ca atare, ar trebui sa devina foarte importante petru noi in aceasta perioada senzatiile si sentimentele pe care le incercam.

In tot acest timp ni se reaminteste faptul ca in spatele cuvintelor noastre exista emotii, gandurile transmise avand insemnatate sentimentala, pe langa ceea ce este deja evident. Cuvintele goale, cliseele lingvistice si ticurile verbale pot descuraja; ceea ce exprimam are radacini adanci in gandurile noastre cele mai ascunse si voit nemanifestate. Ca atare, suntem incurajati sa observam ceea ce se afla in adancul sufletului propriu, tocmai pentru a ne percepe pe noi insine mai corect, pentru a remarca cu adevarat ceea ce simtim si pentru a invata (daca mai era cazul) cum sa ne exprimam corect sentimentele. Pe de alta parte, toate conversatiile, gandurile, atentia noastra vor avea ca subiect principal siguranta, securitatea interioara. Este o perioada in care mintea poate fi temperata de emotii. Nu va fi de ajuns faptul ca gandurile ne sunt clare, ceea ce simtim trebuie sa fie clar, in concordanta cu circumstantele in care ne aflam, de asemenea. Nuantele, empatia si compasiunea pot fi mult mai usor de exprimat in comparatie cu alte perioade ale anului.

In concluzie, suntem favorizati in a invata cand si cum sa ne exprimam in conformitate cu ceea ce simtim, o perioada propice dezvoltarii abilitatilor personale in ciuda stresului zilnic de care putini dintre noi scapa.

"Mercur in Rac este ca o arhiva a amintirilor, astfel ca in aceasta perioada ne vom intoarce mai des cu gandul in trecut, vom relua relatii, idei, proiecte. Acum, experientele trecute sunt mai prezente, amintirile mai vii, familia si caminul revin in centrul atentiei. Ne gandim mai des la binele celor dragi si vom fi mai dispusi sa le fim aproape. De asemenea, exista tendinta de izolare, de triere a relatiilor si de eficientizare a comunicarii. Vorbim mai putin, si numai daca avem ceva de spus. Suntem mai atenti in cine investim sentimente, timp, cuvinte sau alte resurse." (Nicoleta Svarlefus)

•    Berbec: se pare ca cea mai importanta problema a ta este gasirea si stabilizarea unui nou tip de habitat.
•    Taur: o noua lectie de viata apare la orizont; daca va fi una placuta sau nu, tine doar de istoria personala...
•    Gemeni: o perioada propice pentru pastrarea a ceea ce deja exista in conturile detinute.
•    Rac: desi cuvintele tale au un ton semnificativ si un ecou puternic, se pare ca mai este nevoie si de putin efort din partea ta, pentru a te impune.
•    Leu: …si totusi, desi beneficiezi de inspiratie, nu iti gasesti prea usor cuvintele potrivite diverselor situatii.
•    Fecioara: este momentul sa apleci urechea catre zvonurile al caror subiect esti. Pe langa lucrurile noi pe care le afli, ai sansa de a aplana conflictele inainte ca acestea sa inceapa.
•    Balanta: pentru cateva saptamani poti inota in apele sclipitoare ale gloriei; recunoasterea calitatilor tale de catre ceilalti este imposibil de ascuns.
•    Scorpion: un moment potrivit pentru o evadare din cotidian, pe o insula izolata…Evident, alaturi de persoana perfecta.
•    Sagetator: cu cat problemele devin mai stresante, cu atat se impune ajutorul specializat. Nu ezita in a-l obtine.
•    Capricorn: nu toata lumea este in masura sa iti citeasca gandurile, mai ales daca este vorba despre persoana iubita. Poate n-ar strica o reinnoire a juramintelor.
•    Varsator: de evitat semnarea contractelor ale caror clauze nu sunt pe deplin intelese si ale carui cerinte nu sunt acoperite.
•    Pesti: vizitarea muzeelor de arta poate face din aceasta perioada “cea mai frumoasa zi” a anului…

Alina Cârciumărescu
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole