Cauzele emotionale ale afectiunilor feminine

Autor: AstroCafe.ro - marti, 21 octombrie 2014, 22191 vizualizari
Cauzele emotionale ale afectiunilor feminine

In prezent, numarul femeilor care viziteaza cabinetele ginecologice pentru probleme de sanatate este din ce in ce mai mare. Asta deoarece exista anumite zone din corpul feminin care au fost si sunt extrem de neglijate, aproape negate, desi in ele se ascunde esenta feminina. Pentru corpul nostru, fiecare particica si celula sunt la fel de importante, nu exista o parte mai importanta decat cealalta. 

Astfel, fie ca ne place sau nu, fie ca o recunoastem sau ca o negam, cand vine vorba despre starea noastra emotionala, aceasta se reflecta foarte bine pe corpul nostru. In acest mod, corpul nu minte niciodata, el intotdeauna ne spune adevarul despre ceea ce simtim si traduce blocajele noastre emotionale in blocaje la nivel fizic, organic.

Iar afectiunile cu specific feminin (de pilda chisturile ovariene, fibrom uterin, emdometrioza, cancer de san, etc) nu fac altceva decat sa indice inspre legatura femeii cu feminitatea ei. Daca femeia nu isi accepta feminitatea sau refuza sa integreze toate aspectele femininului in ea, este foarte probabil sa se imbolnaveasca de astfel de afectiuni in zonele preponderant feminine ale corpului. Semnalele trupului in astfel de situatii sunt mai mult decat clare!

Feminitatea se reflecta in corpul femeii in trei zone importante care la randul lor reflecta 3 mari aspecte ale femininului. 

1. Aspectul matern care este reprezentat in special de zona sanilor (capacitatea de a se darui, de a hrani)

Sanii reprezinta energia hranitoare si sustinatoare de viata a femeii, fiind si un simbol al compasiunii si al protectiei feminine. Nu intamplator, la sanul femeii iubite, copilul sau barbatul se simte protejat. Din prea multa ignoranta, sanilor li s-au atribuit conotatii sexuale, chiar pornografice, motiv pentru care multe femei au ajuns sa se rusineze de sanii lor si sa le impuna standarde de frumusete absurd, uitand care este de fapt rolul lor.

Totodata, fiind in zona inimii, laptele matern simbolizeaza afectiunea cu care mama isi hraneste copilul. De aceea, orice afectiune in zona sanilor vizeaza foarte mult relatia cu copiii in general si poate fi cauzata de incapacitatea de a darui afectiune. 

Nu intamplator, multe femei fac cancer la san cand isi blocheaza energia materna (refuza sa se daruiasca) sau cand resimt ca pe o mare pierdere plecarea copilului de acasa, ca si cum nu ar mai avea cui sa daruiasca din energia materna. 

Daca treci prin asemenea perioade, incepe prin a-ti darui tie insati cat mai multa atentie si afectiune, ca si cum ai fi tu copilul tau. Pe masura ce aceasta energie incepe sa creasca, vei putea darui liber si neconditionat din ceea ce esti. 

In fiecare fetita exista o mama care vrea sa daruiasca si in fiecare mama exista o fetita care vrea sa primeasca iubire. 

2. Aspectul creator, de matrice originara, reprezentat de zona uterului (capacitatea de a crea)

Uterul este vasul in care are loc creatia, este spatiul datator de viata si poate fi usor de asimilat cu sptiul Mamei Pamant din care iau nastere diversele forme de viata. 

Fie ca da nastere unui copil, fie ca da nastere la orice altceva in viata ei, uterul joaca un rol foarte important in tot ce tine de materializarea intentiilor femeii. In uter se stocheaza de asemenea emotiile dureroase reprimate de-a lungul vietii care, neprelucrate pot duce la fibrom uterin, endometrioza si alte probleme de sanatate. 

Femeia care intampina astfel de afectiuni este de regula foarte mentala si usor rupta de forta femininului din ea si de obicei se opune inconstient nevoii de a fi mama, de a crea. De aceea, e nevoie sa redevina constienta de uterul ei si de puterea creatoare dinauntrul ei. O astfel de intoarcere si vindecare se poate obtine prin procesul de respiratie ovariana, despre care voi scrie intr-un articol urmator. 

3. Aspectul relational, de erotism, reprezentat de zona ovarelor si a vaginului (capacitatea de a primi si de a darui la randul ei)

Energia sexuala este forta din care am luat cu totii nastere, motiv pentru care rezistenta impotriva acestei forte atat de naturala, poate duce la multa frustrare care se va revarsa sub diverse forme in viata femeii (tulburari menstruale, chisturi ovariene, anemie, lipsa poftei de mancare, depresie, etc). 

Rezistenta se manifesta prin incapacitatea de deschidere in fata barbatului si de relationare relaxata cu sexul opus. Se intampla atunci cand femeia nu-si accepta si nu-si traieste sexualitatea in care se afla de fapt sursa vitalitatii ei, avand diverse credinte care o limiteaza in acest sens.

Este practic refuzul de a primi darurile masculinului si isi are de cele mai multe ori originea in traumele din copilarie, in relatia cu tatal care se reflecta ulterior in toate relatiile cu barbatii, indiferent de natura lor.

Nu intamplator, ovarele sunt doua, tocmai pentru a ilustra si mai bine aspectul armoniei relationale. Atunci cand un ovar se imbolnaveste, e nevoie sa se lucreze asupra comunicarii si a relatiei cu masculinul.

La nivel de substrat, cu totii avem o mare nevoie si dorinta de interactiune umana la toate nivelurile, care daca nu este satisfacuta creeaza o stare de tensiune generatoare de suferinta si un puternic sentiment de izolare, de separare. 

Asadar, indiferent care din aceste parti iti este puternic afectata, nu este decat un puternic semnal de intoarcere la feminitatea ta si imbratisarea ei sub toate aspectele, intrucat in fiecare femeie zace o fecioara, o femeie salbatica, o mama si o creatoare plina de intelepciune. 

Din fericire, poti actiona din timp lucrand cu emotiile tale si eliberandu-te de traumele care ti-au blocat un anumit aspect al femininului din tine. Daca doresti sa lucrezi pe partea emotionala, te invit sa arunci un ochi aici http://lifeinbalance.ro/consiliere-pentru-femei/ si te astept la urmatoarele noastre workshop-uri de respiratie ovariana. 

Cu drag, 

Adela Haru

www.lifeinbalance.ro

Imagine: http://serenesocial.com


Astro Shop

Cele mai noi articole