10 afirmații pentru anul 2024: de ce ar trebui să-ți stabilești intenții, nu rezoluții

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 10 ianuarie 2024, 4868 vizualizari

Afirmațiile pot fi mai puternice și mai eficiente decât rezoluțiile tradiționale de Anul Nou. Încercați următoarele afirmații în timp ce vă stabiliți intențiile pentru noul an sau oricând porniți pe o nouă cale sau aveți nevoie de un nou început.

Odată intrați în noul an, începem să ne gândim la speranțele noastre pentru lunile următoare, iar acele speranțe devin adesea rezoluții. Dar înainte de a stabili un obiectiv pentru anul ce tocmai a început, ați putea lua în considerare rostirea afirmațiilor pentru un an de succes.

Potrivit antrenorului de transformare holistică, facilitator de meditație conștientă și vindecător de sunet Stephanie Weber, rezoluțiile pot duce adesea la sentimente de vinovăție sau rușine atunci când oamenii nu se țin de ele. (Rezolvarea rezoluțiilor este ca un fel de sarcină de lucru: cercetări recente arată că 64% dintre oameni își abandonează rezoluțiile în prima lună a noului an.)

Rezoluțiile neîmplinite pot ajunge să se transforme în gânduri negative, ceea ce poate duce la auto blamare și chiar la autosabotare”, spune ea pentru DailyOM. “În loc să ne stabilim un obiectiv sau o rezoluție rigidă, specifică, crearea afirmațiilor este o modalitate puternică de a stabili intențiile pentru noul an.” Începerea unui an nou sau a oricărui moment de tranziție din viața noastră cu o  mentalitate pozitivă vă poate pregăti pentru un viitor mai împlinit și pentru o creștere personală armonioasă.

Următoarele afirmații sunt menite să susțină creșterea personală și este ideal să fie folosite pentru intențiile noului an sau oricând simțiți că aveți nevoie de un nou început.

1Sunt recunoscător/recunoscătoare pentru cine devin.

Practica zilnică a recunoștinței poate fi extrem de simplă și se reduce la o simplă afirmație ca cea de mai sus. Are avantajul de a împiedica orice blocaj generat de gândurile negative. “Mantrele și afirmațiile ne ajută să ne mutăm atenția de la partea negativă și de la toate lucrurile pe care nu le avem, la partea pozitivă și la toate lucrurile pe care le avem în viețile noastre și pentru care suntem recunoscători”, spune Weber. Această afirmație pune accent pe autodescoperire și creștere și nu-ți creează senzația că ar fi ceva de reparat sau de corectat la tine.

2. Merit să manifest tot ceea ce îmi doresc.

Învață să te simți demn/demnă de tot ceea ce îți dorești în viață și folosește-te de această afirmație pozitivă pentru a atrage ceea ce vrei. “Afirmațiile ne ajută să realizăm cine ar trebui să devenim și cum ar trebui să gândim pentru a ne atinge obiectivele”, spune Weber.

Ultima parte este cheia: acordă-ți permisiunea de a crede în propria ta valoare, astfel încât să fii capabil/ă să primești tot ceea ce-ți dorești.

3. Sunt exact acolo unde trebuie să fiu și viața curge prin mine, nu eu prin ea.

Să începi noul an cu un sentiment de ancorare în propria viață este esențial. Expertul în tehnici de manifestare, Angela Marie Christian recomandă folosirea acestei afirmații, care întărește credința că totul se desfășoară în viața ta exact așa cum ar trebui. “Afirmațiile nu numai că te vor ajuta să-ți susții visele, dar te pot ajuta și să treci peste momente mai puțin plăcute”, spune Christian pentru DailyOM.

Această mantră vă poate ajuta să simțiți că aveți un scop, vă dă putere și vă poate permite să valorificați puterea manifestării, indiferent de circumstanțe.

4. Sunt suficient de puternic/ă pentru a depăși orice obstacol. Fiecare provocare pe care o experimentez are scopul de a mă alinia pe calea mea cea mai înaltă.

Weber spune că mantrele ne ajută să reîncadrăm provocările și ne amintesc să continuăm. Când viața ta nu decurge conform planului sau îți pierzi încrederea în propriile obiective, această afirmație te poate ajuta să primești un impuls pozitiv. Este important să reții că afirmațiile nu sunt o negare a experiențelor dure din viață, ci sunt mai degrabă, o modalitate de a te reechilibra.

 5. Mă apropii de dorințele mele în fiecare zi. Tot ceea ce este potrivit pentru mine va veni în viața mea.

Când te simțiți demotivat/ă sau descurajat/ă această afirmație te poate ajuta să îți recapeți încrederea în fluxul vieții. “Nu putem crea abundență în viețile noastre dacă trăim într-o stare de nemulțumire și lipsă”, spune Weber. Sărbătorește micile victorii în timp ce îți continui drumul.

6. Stabilirea unor limite sănătoase mă împiedică să dezamăgesc unul dintre cei mai importanți oameni din viața mea: pe mine.

Începerea noului an cu această afirmație îți reamintește să te pui pe primul loc. Pentru cei care au probleme în a se focusa asupra propriei persoane, această afirmație poate fi utilă pentru stabilirea unor limite sănătoase. “Această mantră le dă oamenilor permisiunea de a avea grijă de ei înșiși și valorifică propriile nevoi”, a spus antrenorul profesionist de schimbare a mentalității,  Shari Leid pentru DailyOM.

7. Trăiesc în bogăție și abundență și banii curg către mine.

Dacă una dintre intențiile anului ce abia a început este legată de finanțe, afirmațiile pozitive pot pune lucrurile în mișcare. Dacă te lupți cu afirmații care par neadevărate și tu spui că ești bogat și ai doar câțiva lei în cont până la salariu, ar trebui totuși să te gândești că Universul se raportează la momentul prezent”, spune Christian. “Gândește-te la afirmații ca la un fel de pact pe care îl faci cu Universul, vorbind pe limba lui

8. Dragostea și vindecarea sunt binevenite în viață și în corpul meu.

Dacă obiectivele tale se concentrează în jurul sănătății, renunță o perioadă la exercițiile fizice sau la dietele restrictive și concentrează-te pe starea de bine a întregului corp. “În loc să stabilești obiective care se bazează pe puterea de voinței și care de obicei eșuează, lăsându-te dezamăgit/ă, recomand să folosești puterea cuvintelor și a emoțiilor pentru a te apropia de ceea ce-ți dorești”, spune Christian. “Vorbește-i acelui corp sănătos, simte-te sănătos/sănătoasă și privește-te în cea mai bună formă a ta.”

9. Îi voi face fericiți pe toți oamenii pe care îi întâlnesc astăzi, doar prin simpla mea prezență.

Pentru cei care se luptă cu singurătatea (fenomen destul de des întâlnit când vorbim de noi începuturi sau de schimbări în viață),rostirea acestei mantre poate oferi deschidere în privința conexiunilor cu ceilalți. “Oferă o provocare care mută atenția de pe propria persoană, pe cel cu care interacționezi, ceea ce ajută la atenuarea sentimentului de singurătate și izolare și îndeamnă la socializare”, explică Leid.

Această afirmație este ideală pentru cei care sunt în căutarea unei noi relații, care și-au schimbat locul de muncă sau se adaptează la o fază nouă din viață.

10. Voi învăța să am încredere în mine tratându-mă ca pe un bun prieten, respectându-mi promisiunile făcute.

Această mantră te încurajează să-ți asumi un angajament față de tine însuți/însăți. Când te lupți cu încrederea în tine din cauza unui nou început sau a unei experiențe de viață, reconstruiește-ți încrederea în tine cu ajutorul acestei afirmații, sugerează Leid. “Când îți vei îndeplini promisiunile făcute de tine, ție, încrederea în tine va crește, ajungând la nivelul pe care ți-l dorești”.

Practica afirmațiilor pentru noul an

Experții recomandă rostirea acestor afirmații de 10 ori, la începutul sau la sfârșitul zilei (sau ambele variante dacă timpul vă permite) pentru a vedea beneficiile. Christian spune, că doar simpla rostire a mantrelor nu este suficientă. “E important să simți totul, ca și cum deja se întâmplă, sau deja s-a întâmplat.”

Orice îi spunem minții noastre, și transmitem cu credință în subconștient, se va îndeplini.

Permiteți-vă să vă conectați la emoțiile pe care aceste afirmații vi le transmit și folosiți-vă de puterea lor pentru a vă îndeplini tot ceea ce vă doriți în acest nou an și nu numai.

Sursă articol: www.dailyom.com 
-----  
🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole