Workshop, 25 noiembrie, CLUJ NAPOCA! COMUNICARE Constienta, Clara, Creativa!

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 15 noiembrie 2013, 1088 vizualizari
Workshop, 25 noiembrie, CLUJ NAPOCA! COMUNICARE Constienta, Clara, Creativa!
Nicoleta Svârlefus si Astrocafe.ro te invita la:

COMUNICARE constienta, clara, creativa

Claritate in mesaj, putere in cuvinte, creativitate in conversatie, iubire in intentie.

Workshop, 25 noiembrie, Cluj-Napoca

Cine esti tu, cand esti in comunicare? Cum comunici celorlalti cine esti tu?

De cele mai multe ori cand comunicam, cuvintele noastre izvorasc din frica: frica de a nu da rau, de a nu dezvalui adevaratele intentii, de a nu fi judecati, de nu pierde ceva sau pe cineva, de a nu fi abandonati, de a nu ne da de gol sentimentele, de a nu ne dezvalui frica. Adesea, cuvintele sunt forma de expresie a mintii, folosind drept “combustibil” frica si avand la baza intentii ascunse, nerostite.

Cata vreme facem jocul egoului, urmarind sa obtinem ceva prin comunicare, nu ajungem cu adevarat la ceilalti si nu putem crea relatii adevarate, oneste, deschise.

O comunicare eficienta si constructiva incepe cu ascultarea. Cata vreme vorbim doar pentru a ne apara sau a demonstra, nu auzim nimic din ce ni se comunica si nu putem crea punti bazate pe adevar si iubire, intre noi si ceilalti. Nu ajungem nicaieri. In schimb, daca stim sa ascultam, sa fim prezenti, ajungem cu adevarat undeva, prin descoperirea de noi posibilitati, solutii, aspecte ale celuilalt, sentimente.

In spatele cuvintelor pe care le rostim este intentia noastra adevarata. Mintea furnizeaza ganduri si cuvinte care se aseaza intre sinele autentic si lume, precum un scut. Cand cuvintele vin din frica, ele sunt seci, lipsite de viata. Nu ating si nu inspira, ci raspandesc frica mai departe. Paravanul dupa care ascundem intentiile reale, sinele nostru sacru, inima noastra, devine tot mai dur, provocand durerea instrainarii de ceilalti, de noi insine. Cand facem risipa de cuvinte, cand abuzam de ele, nu facem decat sa ne lipsim de energie si putere.

Cuvantul este cine esti tu. Este energie. Te exprima pe tine. Poarta in el energia pe care tu i-o dai si o raspandeste peste tot in jurul tau. Cuvantul, cand este expresia inimii tale, a sinelui tau sacru, devine cel mai inaltator vector al iubirii, vindecand, inspirand, transformand tot ce atinge. Cuvantul, ca expresie a cine esti cu adevarat, ajunge cu usurinta la ceilalti. Vindeca, inspira si inalta tot ce atinge.

Comunicarea constienta este comunicarea inimii. Este un adevarat proces de creatie. Cuvantul are puterea pe care tu i-o dai. Este creator, transformator, iluminator, cata vreme este ROSTIT sau scris cu respect, adevar, generozitate si iubire de sine. 

Teme abordate:

- recunoasterea si rostirea adevarului propriu

- respectarea spatiului tau si al celorlalti

- puterea ascultarii

- cum sa “dansezi” in conversatie

- sursa conflictelor

- identificarea intentiilor din spatele cuvintelor

- armonizarea relatiilor prin comunicare constienta, clara si creativa

- transmiterea clara a mesajelor

- arta conversatiei creative

- puterea de a refuza, fara vinovatie

- curajul de a cere, fara sa pretinzi

- salt in relatii, prin claritate si exprimare autentica

- conservarea energiei prin inlaturarea cuvintelor “balast”

Detalii:

• Ora de incepere: 18:00h; Ora de incheiere: 22:30h

• Locatie: va fi anuntata participantilor

• Investitie: 150 lei

Inscriere

Te poti inscrie, completand formularul de mai jos:Va astept cu drag!

*Un workshop organizat cu sprijinul Asociatiei Schimbare Pozitiva!Astro Shop

Cele mai noi articole