V de la Vendetta

Autor: Nicoleta - luni, 28 decembrie 2009, 1782 vizualizari

 

Regie: James McTeigue

Cu: Natalie Portman si Hugo Weaving

Plasat în peisajul futurist al Marii Britanii totalitare, V de la Vendetta spune povestea unei tinere din clasa muncitoare, numită Evey, care este salvată dintr-o situaţie de viaţă şi de moarte de către un om mascat cunoscut doar ca "V".
 
Profund complex, V este în acelaşi timp literar, flamboaiant, tandru şi intelectual, un om dedicat eliberării concetăţenilor săi de cei care i-au supus prin teroare. Este de asemenea înverşunat, răzbunător, singuratic şi violent, condus de o vendetă personală.

Am vazut acest film abia acum, desi am auzit vorbindu-se mult si bine despre el. Un film fascinant, despre control prin frica, despre putere si anihilarea curajului si demnitatii oamenilor. Un film despre anestezierea la care am fost supusi incetul cu incetul, despre comoditatea de a sta ascunsi in spatele victimizarii, despre credinta falsa ca "nu putem face nimic". Dar, in egala masura, este un film despre trezire si renuntarea la masti. Despre intoarcerea la adevar. Vi-l recomand cu toata inima!

Vizionare placuta!

Nicoleta SvarlefusAstro Shop

Cele mai noi articole