Secretul

Autor: Nicoleta - luni, 28 septembrie 2009, 1656 vizualizari

 

Titlu original: The Secret
Productie: Australia, 2006
Genul filmului: documentar
 

Anecdota:

 

Dupa ce cartea The Secret, scrisa de Rhonda Byrne, a cunoscut versiunea in limba romana (in 2007, la editura Adevar Divin), am participat la un simpozion de astrologie, unde un reputat astrolog (o doamna in fata careia ma inclin cu respect) m-a intrebat intr-un context oarecare: “Cum? N-ai vazut Secretul?” Am trait acea senzatie redata plastic de expresia “a picat cerul pe mine”, ajungand sa ma intreb “Oare ce caut eu aici?”. Parca aveam in fata celebrul suras al Giocondei care imi spunea “eu stiu ceva ce tu nu stii”. Filmul, aparut in 2006, era anterior lansarii cartii in Romania si se bucura atunci de o mai mare popularitate. In cadrul in care ma aflam, cei ce nu vazusera documentarul (si eram destui, mai multi decat ceilalti) erau practic descalificati in ochii celor care dezlegasera deja Secretul. Prin urmare, degraba m-am repezit sa beau si eu din cupa cu nectar.

 

Descriere:

 

Filmul are structura unui mozaic, fiind construit pe o serie de interviuri si marturii ale unor personalitati din diverse domenii ale cunoasterii: scriitori, filosofi, medici, psihologi etc. Ideile lor au un punct de convergenta. Cu totii adera la aceeasi idee fundamenala: existenta acestui “secret”, cunoscut din cele mai vechi timpuri si exploatat la maxim de marile figuri ale istoriei. Platon, Newton, Beethoven, Shakespeare, Einstein se pare ca au stiut cu totii care e Secretul. Suspansul abil manuit face loc marii revelatii: SECRETUL este nici mai mult nici mai putin decat LEGEA ATRACTIEI, care functioneaza dintotdeauna, in orice situatie, fara exceptie. E suficient sa cunosti secretul pentru a duce o viata implinita si pentru a avea tot ce iti doresti. Secretul este cheia fericirii si a bunastarii.

 
Semnificatii:
 

Secretul actualizeaza in fapt adevarul enuntat de prima dintre Legile Kybalionului: “Totul este spirit, Universul este mental”. Secretul este terapia prin gandire pozitiva plina de recompense si satisfactii. Universul lucreaza cu gandurile noastre, energia care prinde forma in viata de zi cu zi. Gandurile negative atrag rezultate dezastruoase. Dimpotriva, gandurile orientate pozitiv creeaza realitatea pe care ne-o dorim. Filmul ofera exemple concrete si prezinta alternative pentru cele doua modalitati de gandire. Totul tine de perspectiva. Atitudinea corecta fata de un eveniment sau o intamplare poate salva mersul ulterior al lucrurilor.

 

Mesajul filmului si al cartii este la indemana oricui. Materialul este o sursa de inspiratie pentru toti cei angajati pe calea evolutiei spirituale. Impresioneaza natura practica a documentarului, care s-ar fi putut numi pe buna dreptate “Ghidul tau pentru succes. Cum sa obtii tot ce-ti doresti in viata”. Subiectul tratat este de domeniul evidentei, te pune pe ganduri si te deruteaza complet. “Totul era atat de simplu! Cum de nu mi-am dat seama pana acum? Stiu ce am de facut in continuare.”

 
In final, fac si eu apel la ironia sortii, intorc roata si pun aceeasi intrebare care m-a lasat perplex odinioara:
“Cum? N-ai vazut Secretul ?

 
Vizionare placuta!
 

(Valeriu Panoiu)Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole