Dar din Dor. Festivalul de Fapte Bune- 27 iulie 2013

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 24 iulie 2013, 3858 vizualizari
Dar din Dor. Festivalul de Fapte Bune- 27 iulie 2013

Sâmbătă, 27 iulie, toți românii sunt invitați la Festivalul de Fapte Bune "Dar din dor"- prima ediție! E o zi plină de gesturi aleatorii de blândețe („random acts of kindness”), inspirate de amintirea unei persoane dragi. Evenimentul este parte din "International Kindness Project Day" (MISS Foundation), care se derulează cu succes în SUA din 1996, iar de anul acesta şi în România.

”Această zi se doreşte a fi o formă de terapie pentru cei care duc dor greu şi totuşi găsesc puterea să transforme dorul în dar şi să îi dea un nou sens. Dar este şi o reamintire că noi toţi suntem prea grăbiţi, prea trişti, prea speriaţi şi am uitat să privim în ochi pe vecin, pe poştaş, pe coleg sau pe străinul din staţia de autobuz. Pentru o zi, ne dorim să uităm de tot ce este rău, să fim recunoscători şi generoşi. Să trăim creativ, nu defensiv și negativ.”, spune Mihaela Vlad, organizator din partea Asociaţiei ”Există viaţă după doliu”.

Pe cel care dăruiește îl ajută să își recapete încrederea în comunitate (să se simtă mai puțin singur), să "ierte" cumva pe cei care nu i-au fost alături la nevoie și să se simtă mai împacat cu sine și mai liniștit că lumea nu e un loc așa de îngrozitor cum ne-au făcut să credem experiențele de viață din trecut.  

Iar cei care primesc ar trebui să se simtă bucuroși că au fost întâmplător în calea "făptașului" și că s-a petrecut un act de comunicare spontan, inedit, poate memorabil!  

Campania ”Dar din dor” nu oferă premii sau recompense, ci o sărbătoare a comunităţii, necesară pentru suflet. Toţi participanţii sunt încurajaţi să trimită pe adresa de mail contact@exitaviatadupadoliu.ro fotografii sau înregistrări video, ca mărturii că BINELE EXISTĂ şi e chiar printre noi. Nu pentru a ne "lăuda", ci pentru a arăta țării întregi că lumea nu e un loc atât de îngrozitor cum pare privită prin monitorul TV, ci chiar avem comunități sigure și zâmbitoare. 

Există viaţă după doliu!” este o asociaţie non-profit, activă din 2010, cu misiunea să ajute în perioada de doliu. Serviciile sunt gratuite și constau în asistenţă psihologică individuală, grupuri de sprijin, materiale de informare şi educare despre perioada de doliu si comunităţi online de prieteni (Forum, reţele de socializare).

Anuntul e si pe site.

Hai sa faci un dar din dor!

Mihaela Vlad- Fondator Asociatia "Exista viata dupa doliu"

Idei de Fapte Bune:

"Eu o să ies în parc cu un coș de gunoi, câteva post-it-uri și un pix. Și o foaie mare, A1, pe care scriu "Aruncă-ți grijile aici și bucură-te de AZI!" O să stau 2 ore în parc să văd ce se întâmplă" - Andreea

De la Mihai: "Eu și 2 prieteni o să "pândim" sâmbătă în piață bătrâni și bătrâne cu sacoșe grele. Dacă ne acceptă "darul" (și nu țipă), nu doar că o să îi trecem strada, dar o să le ducem sacoșele până la parterul blocului (chiar până în fața ușii, dacă acceptă). Și-o să îi ținem de vorbă până acasă."

"Vorbesc cu vânzătoarea de la alimentara de cartier și îi plătesc 10 franzele în avans. O rog ca următorilor 10 clienți care vin și cer franzelă să nu le ia bani, ci să le dea cartonașul cu numele soțului meu. El dăruia mereu pâine, oricui avea nevoie. Și mi-e dor de el"- Mihaela

Afișe A4 "handmade" (cu marker) lipite în scări de bloc (la avizier sau pe ușă, pe dinăuntru sau pe lift) cu mesajul "Toți locatarii sunt niște oameni minunați. Să aveți o zi frumoasă! (un străin).- Mihaela

Un afis la intrarea/iesirea in/din bloc, cartier, parc, birou, pe care sa scrie: "Problema ta este deja rezolvata. Ziua aceasta e minunata!". - Nico

Tu ce idee ai?Astro Shop

Cele mai noi articole