Cum te poate ajuta cunoasterea de sine in afaceri sau la locul de munca

Autor: AstroCafe.ro - luni, 30 aprilie 2018, 6999 vizualizari

Te-ai intrebat vreodata care este cel mai important activ al afacerii tale? Nu, nu este nici utilajul performant pe care l-ai achizitionat de curand, si nici macar echipa ta. 

Daca esti angajat, si inca nu ai jobul visat sau rezultatele pe care le doresti, ti-ai pus intrebarea de ce?

In ambele cazuri, raspunsul este acelasi. Cel mai important activ al afacerii tale esti chiar tu. Si tot tu esti sursa succesului sau insuccesului tau la job. 

Dar ce anume din tine face cu adevarat diferenta? Dincolo de abilitatile tale de manager sau de organizator, de harnicia ta, exista ceva in tine care conteaza mult mai mult pentru succesul tau in afaceri sau la locul de munca. Acestea sunt programele care ruleaza in mintea ta.

Nimic din ceea ce ti se intampla in viata nu este intamplator, nici lucrurile care iti plac, nici cele care nu iti plac. Toate acestea sunt doar reflectari in exterior ale unor informatii din subconstientul tau.

Acesta este motivul pentru care iti doresti anumite lucruri, dar nu intotdeauna le obtii. Chiar daca tu vrei ceva constient, in viata ta se va manifesta ceea ce programele din subconstientul tau proiecteaza. Mintea constienta nu poate controla subconstientul, si nu il poate forta sa schimbe programele care ruleaza in el.

E greu de crezut? Exista studii stiintifice care au demonstrat ca in fiecare secunda mintea constienta percepe 15 biti de informatie, pe cand subconstientul percepe 11.000.000 (unsprezece milioane!) de biti de informatie. 

Mintea constienta habar nu are ce se intampla in realitate, ea percepe doar o fractiune infima din realitatea inconjuratoare. Din cifrele de mai sus, cred ca realizezi ca in realitate constientul nu are nici o sansa ca controleze subconstientul.

De aceea, afacerea ta, rezultatele ei, nu vor fi niciodata ceea ce vrei tu constient sa fie. Ele vor reflecta continuturile subconstientului tau. Daca nu ai o afacere, rezultatele pe care le ai la locul de munca, precum si situatia ta financiara in general sunt cauzate de catre programele care ruleaza in subconstientul tau.

Poti sa faci ceva in legatura cu asta? Da. Poti sa incepi sa acorzi atentie si subconstientului tau, si sa stergi programele care acum ruleaza acolo.

Concret, cum faci asta?

O metoda foarte eficienta pentru curatarea programelor subconstiente se numeste I-Dentitatea Sinelui prin Ho’oponopono® (SITH®). Este o metodă Hawaiiană actualizată de soluționare a problemelor, prin eliberarea programelor subconștiente care generează probleme în viața noastră de zi cu zi.

SITH® a fost creată de către Morrnah Nalamaku Simeona, o Kahuna Lapa’au (Kahuna vindecătoare) Hawaiiană. Ca Master Teacher al acestei metode, ea a tinut seminarii in toata lumea, inclusiv in spitale, colegii si universitati. Morrnah a tinut cursuri chiar si la ONU, de trei ori. Ea a fost recunoscută de către Statul Hawaii ca o Comoară Vie în 1983.

Aceasta metoda iti ofera instrumente prin care tu poti curata continuturi subconstiente clipa de clipa, oriunde te-ai afla si orice ai face.

Folosind aceasta metoda, poti sa creezi o relatie corecta intre mintea constienta si subconstient, astfel incat subconstientul sa devina aliatul tau.

Partea cea mai frumoasa in acest proces este ca totul depinde de tine. Odata ce ai invatat metoda, nu mai ai nevoie sa dai vina pe altcineva pentru ce ti se intampla, sau sa astepti ca altcineva sau altceva sa se schimbe pentru ca tu sa fii fericit. Stii ca sta in puterea ta sa corectezi ceea ce este in tine care iti aduce rezultate nedorite in viata.

Imagineaza-ti ca ai avea acces la o tasta Delete pe care ai putea sa o apesi de fiecare data cand ceva nu ar merge cum trebuie. La fiecare apasare, un program care genereaza problema, este sters. Cat de util ti-ar fi un asemenea instrument si cat de des crezi ca l-ai folosi. 

Atunci cand stergi un program din subconstient, apare ceea ce in Ho’oponopono numim inspiratie. Ca sa poata aparea inspiratia, trebuie ca, macar pentru o secunda, programele din subconstient sa se opreasca. Programele si inspiratia nu pot coexista.

In Ho’oponopono, inspiratia este informatia perfecta si corecta pentru tine, in acel moment. Intr-un moment de inspiratie, poti gasi o solutie creativa la o problema aparent fara solutie.

 

Iata si cateva exemple concrete despre cum Ho’oponopono te poate ajuta in afaceri, la locul de munca sau in finantele personale:

  1. Poti gasi prin inspiratie cel mai bun tip de afacere sau loc de munca pentru tine, in care ai cele mai mari sanse sa ai succes. Ai un exemplu aici: http://www.hooponoponoromania.ro/marturii
  2. Iti poti mentine echilibrul psihic indiferent de ceea ce se intampla. Stiind ca totul depinde doar de tine, si ca ai instrumente sa cureti programele negative, este mult mai usor sa ramai calm chiar si in momente de criza. O decizie luata cu calm in asemenea momente te scuteste de pierderi potentiale mari sau iti poate aduce beneficii consistente.
  3. Tot prin inspiratie, poti gasi noi oportunitati de afaceri sau de cariera. Atunci cand cureti constant programele din subconstient, o parte dintre tiparele pe care le repetai dispar si esti capabil sa vezi oportunitati care inainte iti scapau.
  4. Iti poti imbunatati relatiile cu partenerii de afaceri sau colegii de serviciu. Cu cat tu ai mai putine programe negative, cu atat relatiile tale cu partenerii se vor imbunatati.

 

Daca vrei sa incepi sa cureti programele negative din subconstient, te invit sa te inscrii la seminarul IZI LLC I-Dentitatea Sinelui prin Ho’oponopono® Basic I din 2018. Vei invata o metoda puternica si pe care o poti aplica in orice moment pentru a-ti imbunatati afacerea si viata.

Gasesti toate detaliile despre seminar si te poti inscrie aici : https://goo.gl/gPhHT9

Astro Shop

Cele mai noi articole