Calendarul astrologic al nuntilor in 2010

Autor: Nicoleta - joi, 07 ianuarie 2010, 1471 vizualizari
Calendarul astrologic al nuntilor in 2010

Pentru cei care au fixat data nuntii in anul 2010, dar si pentru cei care sunt invitati la un asemenea eveniment anul acesta, am realizat pentru situl de lifestyle feminin www.feminis.ro o agenda care contine perioadele favorabile si zilele care necesita un grad  sporit de precautie. Primele doua pagini ale articolului le puteti citi acum si pe AstroCafe:

"Urmeaza sa te casatoresti in 2010 si ai fixat deja data nuntii? In majoritatea cazurilor, totul este deja batut in cuie, indiferent de mesajul astrelor. Nevoia de a inchiria un spatiu pentru marele eveniment cu un an - doi inainte si constrangerile de ordin religios (perioadele de post cu interdictii prevazute in calendarul ortodox) sunt argumente suficiente pentru viitorii miri dornici sa bifeze o anumita zi in agenda. Daca nu se mai poate interveni in niciun fel asupra datei stabilite, astrologul tot mai poate oferi un minim de asistenta, in ceea ce priveste alegerea unui moment cat mai favorabil in cursul zilei respective pentru ca cei doi parteneri sa rosteasca formula magica "da".
 

Pentru anul 2010, vom incerca sa facem cateva precizari pe marginea datelor ce ridica semne de intrebare si sa localizam pe calendar perioadele favorabile. Principalul instrument de lucru folosit de astrolog este mersul planetei Venus, urmat de retrogradarile lui Mercur si de tranzitele asteroidului Juno. Cum Juno, insa, denumit "asteroidul casatoriei", se afla pe tot parcursul anului 2010 in mers direct, el nu pune piedici si ne trimite, asadar, la interpretarea pozitiilor si aspectelor celorlalte doua planete mentionate.

Zona de atentie

Aceste perioade nu sunt marcate in niciun caz cu indicatorul "sens interzis". Ce ne-am face cu sutele sau chiar miile de cupluri care se casatoresc in fiecare an sub configuratiile astrale de mai jos? Alegerea unei asemenea zile nu prevesteste nicidecum esecul casatoriei sau, cu atat mai putin, vreun eventual divort. Pentru unii, pot sa intervina insa niste "complicatii". Dupa cum vom vedea, altii pot iesi insa chiar in avantaj.

Datele intrate in vizor pentru 2010 se afla sub semnul retrogradarii planetelor Mercur si Venus.

Mercur retrograd:

1-15 ianuarie

19 aprilie - 11 mai

21 august 12 septembrie

11 decembrie - 31 decembrie

In aceste saptamani, Mercur, planeta comunicarii, isi schimba directia de mers si pare ca se deplaseaza inapoi. Cel mai aprig efect al retrogradarii lui Mercur este o stare generala de confuzie. Toate detaliile trebuie planificate din timp, pentru ca va fi aproape imposibil ca ceva sa nu fie scapat din vedere. Nu trebuie lasat nimic pe ultima suta de metri.

Amnezia da tarcoale mirilor, nasilor, invitatilor, ba chiar preotilor. Verighetele trebuie puse din timp in buzunar sau pe deget, pentru a nu fi uitate acasa ori ratacite. O marja de eroare devine aproape obligatorie la plecarea catre oficiul de stare civila sau catre biserica. Intarzierile sunt aproape la ordinea zilei in perioadele cu Mercur retrograd.

Indicatiile trebuie oferite cu maxima precizie, pentru a se evita incurcaturile. Altfel spus, cineva e posibil sa greseasca Primaria, biserica sau restaurantul si sa Aterizeze in alta parte sau, mai grav, la alta nunta. De asemenea, invitatiilor li se recomanda sa consulte atent invitatia, ca sa nu plece la drum degeaba, in conditiile in care nunta e abia saptamana viitoare sau s-a consumat deja cu o saptamana mai inainte.

Casatoriile civile sunt acum mai supuse incurcaturilor decat ceremoniile religioase. Comunicarea fiind afectata, semnarea de contracte sau hartii oficiale este supusa erorilor. Asa ca mirii ar trebui sa se uite de zece ori inainte unde anume semneaza, pentru ca exista riscul sa-si puna numele pe locul unde ar fi trebuit sa dea cu pixul partenerul/ partenera. Mai mult, certificatele de casatorie sau livretele de familie pot cadea, mai mult ca oricand, victime micilor neatentii. Trebuie verificat atent daca numele sau data apar trecute corect pe inscrisuri.

Exista si o serie de relatii perfectate sub patronajul lui Mercur retrograd care sunt chiar avantajate. Poate parea paradoxal, insa nu e deloc asa. Retrogradarile repun pe tapet situatii care acum devin presante. Deseori, in aceste intervale, ia nastere un val de presiune care forteaza deznodamantul. In consecinta, perioadele mai sus mentionate, sunt excelente, in primul rand pentru cuplurile care nu se afla la prima casatorie. Mai mult, aceste date sunt ideale pentru cei care, divortati in trecut, se hotarasc sa se recasatoreasca. De asemenea, cu Mercur retrograd pe cer, cuplurile care au o relatie de ani de zile, locuiesc de mult timp impreuna sau au si copii, isi pot oficializa "in sfarsit" uniunea. Iata acele cazuri in care "deznodamantul" intervine aproape ca o izbavire, in perfect acord cu semnificatiile retrogradarii lui Mercur.

Venus retrograda:

8 octombrie - 19 noiembrie

Aproape 6 saptamani, planeta Venus pare ca o ia inapoi pe cer. Daca nunta ar fi fost planificata dupa principiile astrologice, aceasta perioada ar fi fost sarita de pe lista. Daca deja e prea tarziu, nu e niciun motiv de panica. E nevoie doar de o cota sporita de atentie la o serie de detalii."

Citeste despre alte situatii delicate si despre zonele de confort in articolul de pe Feminis.ro

Valeriu Panoiu

valeriu.panoiu@astrocafe.ro

 Astro Shop

Cele mai noi articole