Ateliere de Artă Biografică “ÎN CĂUTARE DE SINE”

Autor: AstroCafe.ro - luni, 20 aprilie 2015, 1481 vizualizari
Ateliere de Artă Biografică  “ÎN CĂUTARE DE SINE”
Vă invităm la noua seria “În căutare de Sine”, serie formată din 4 ateliere de seară Quest* şi un seminar de week-end Labirint*, în care ne propunem să descoperim noi ”ochi” pentru a privi situaţiile din viaţa noastră într-o lumină nouă, noi “urechi” pentru a-l asculta cu adevărat pe celălalt, dar mai ales să ne apropiem de misterul Fiinţei noastre, EU SUNT.

Vă aşteptăm cu bucurie!

ATELIERE de seară ­­Quest­

28 aprilie : Tabloul vieţii mele
Când viaţa ţi se aşterne în faţa ta ca un tablou, poţi să capeţi un nou mod de a privi luminile şi umbrele, să le înţelegi semnificaţia, să vezi întregul mai detaşat şi cu mai multă încredere.

În acest atelier ne vom uita cu un ochi de artist asupra vieţii noastre. Vom fi pictori, vom fi poeţi ai propriei noastre vieti,vom deveni sculptori ai nevăzutului, modelând în noi o nouă abilitate de a ne vedea viaţa.

5 mai : Jocul oglinzilor : întâlnirea cu celălalt
Cât de bine ne-am cunoaşte fără oglindirea celorlaţi? Ce înseamnă să te întâlneşti real cu un celălalt? Vom lucra pornind de la blocaje concrete din relaţiile noastre şi vom exersa deschiderea faţă de noi, faţă de celălalt, crearea spaţiului dintre eu şi tu, în care Adevărul, Frumosul si Binele pot să apară.

12 mai : Eu şi Tu – relaţia de cuplu
Cum las eu iubirea să pătrundă în inima mea?

O călătorie a sufletului în poveştile noastre de dragoste, ghidată prin exerciţii de Artă Biografică şi lucru artistic, într-un spaţiu al siguranţei şi al deschiderii. Sunt invitaţi toţi cei care au întrebări legate de relaţia de cuplu, trecută, prezentă sau viitoare.

19 mai : Femininul şi Masculinul – dansul din sufletele noastre
Două gesturi, două arhetipuri pe care le întâlnim peste tot în lume, în Univers, unul de deschidere, de receptivitate spre tot ce vine, plin de căldură, învăluitor, celălalt creator, puternic, deschizător de drumuri spre noi orizonturi. În fiecare suflet uman aceste două gesturi dansează uneori un dans haotic, alteori armonios. Cu toţii căutăm acest dans interior, doar că nu suntem conştienţi de energia lui.

SEMINAR de week–end Labirint

29-31 mai : Cine SUNT EU?
Cine sunt Eu cu adevărat?
Sunt Eu ceea ce văd ceilalţi în mine?
Sunt Eu ceea ce cred eu despre mine?
Sunt Eu imaginea mea din “oglinzi”?
Sau exista o Realitate mai profundă pe care simt chemarea să o întâlnesc?
Cine sunt Eu cu adevărat?

Orice căutare autentică începe cu o nelinişte, presimţim că există ceva dincolo de realitatea cotidiană, presimţim că există un alt fel de Eu, posibilitatea unei altfel de vieţi, mult mai vastă şi mai bogată. În timp, neliniştea se transformă într-o întrebare personală, dar universală în acelaşi timp. Şi îndată ce întrebarea a putut fi formulată, călătoria noastră a şi început. Întrebarea face magia posibila: creează drumul căutării noastre de Sine. 

Vom pleca împreună de la contextual actual al vieţii noastre într-o călătorie în care vom explora prin exerciţii de Artă Biografică momente din propria viaţă pentru a le vindeca, a le înţelege sensul, contribuţia lor la devenirea noastră. În aceste evenimente tot ce se întâmplă este ceea ce trebuie să se întâmple.

Aceste ateliere sunt concepute ca un întreg atât fiecare individual, cât şi ca părţi ale unui întreg mai mare, ce le reuneşte. Astfel încât participarea este deschisă la fiecare atelier şi celor ce nu pot ajunge decât la unul sau două dintre ele, însă experienţa de ansamblu va putea fi simţită altfel de cei ce participă la întreg parcursul.

Pentru a putea participa la seminarul Labirint, din week-end, este necesară participarea în prealabil la minim 3 ateliere de seară Quest, cele din această serie sau alte ateliere anterioare de Artă Biografică.

Coordonatori
 
Anca BARBU – consultant Artă Biografică, consilier dezvoltare personală, trainer atestat
Camelia OPREA – consultant Artă Biografică, consilier dezvoltare personală, trainer atestat

Înscriere
Locatie: Centrul Alma Sophia (în zona Ateneul Român, detalii dupa înscriere)
Înscrierile se fac până cel târziu cu o zi înainte de atelier, iar pentru seminar până în 21 mai, în limita locurilor disponibile.
Ne puteţi contacta telefonic: 0744 563 346 - Anca Barbu, 0722 350 036 - Camelia Oprea
sau pe e-mail: artabiografica @ gmail.com

Orar
Atelierele încep seara de la ora 18:30
Seminarul de weekend: V: de la 18:30, S: 9:30 – 18:00, D: 9:30 – 13:30

Contribuţie
Primul atelier este gratuit, cu invitaţia de a descoperi instrumentele Artei Biografice

Ateliere (tarif pe atelier)
70 RON (dacă vă înscrieţi în avans cu minim 3 zile)
90 RON (dacă nu vă înscrieţi în avans cu minim 3 zile)

Seminarul de week-end
250 RON

Bonus: pentru fiecare dintre Atelierele 2-4 la care participati, beneficiaţi de o reducere de câte 20 RON din tariful seminarului de week-end. (Ex: dacă participaţi la 3 Ateliere plătite, beneficiaţi de o reducere de 60 RON din tariful seminarului).

Pachet integral
350 RON

Pentru cei care doresc să participe la tot parcursul "În căutare de Sine", contribuţia totală de 350 RON, plătită până pe 5 mai 2015.

Despre contribuţia monetară
Aceste ateliere sunt de fapt fără valoare monetară întrucât niciun proces de transformare sufletească şi spirituală nu poate fi cuantificat în bani. Nu evenimentele şi activităţile le plătiţi, ci contribuţia voastră ajută ca astfel de procese ale Artei Biografice să existe şi noi să le putem susţine fără a avea o presiune economică. De aceea aceste sume sunt propuneri orientative din partea noastră, fiecare poate contribui cu cât poate din totalul sumei sau chiar peste acest total, după posibilităţi. În acest fel devenim contributori la existenţa acestor evenimente de Artă Biografică în lume. Chiar dacă aceasta viziune poate surprinde, noi am adoptat-o în urma unei îndelungi reflecţii şi simţim că acest nou model economic este cel în concordanţă cu valorile noastre. Va stăm cu mult drag la dispoziţie pentru orice întrebare legată de acest subiect.

*Evenimente QUEST – ateliere de seară pentru Căutători ai Sensului mai profund al vieţii şi al Omului pe Pamant. Ne propunem să încercăm să plecăm fiecare în aventura vieţii noastre pe calea care ni se potriveşte, de la întrebarea arzătoare a momentului. De fiecare dată vom porni de unde ne aflăm noi în viaţa noastră şi vom ajunge acolo unde avem nevoie să fim. Aceste evenimente se adresează mai ales celor care sunt la începutul unei relaţii cu Arta biografică. Vom aborda diverse teme de la blocaje, răni sufleteşti, relaţii cu ceilalţi, cu sine, cu propria feminitate/masculinitate, relaţia cu copilul sau cu părinţii, relaţia de cuplu, relaţia cu meseria, conflicte interioare sau exterioare, laitmotivele vieţii, blocaje sufletesti, etc. E nevoie doar să spui DA chemării sufletului tău. Orice plecare într-un Quest devine o poartă către evoluţia conştient asumată.

*Evenimente LABIRINT – seminarii de un weekend în care drumul spre Fiinţa noastră profundă merge mai departe, prin labirinturi neştiute care aşteaptă de mult să fie vizitate, luminate şi eliberate. Ne vom întâlni cu umbrele, cu suferinţele şi rănile noastre, vom înţelege darurile pe care le ascund, ieşind la lumină din labirint, călăuziţi de noua înţelegere şi noua “vedere”. Acum suferinţa noastră a devenit un OCHI sufletesc sensibil şi curajos care vede ce stă în spatele aparenţei lumii şi a propriei vieţi . Ochiul Inimii începe să se formeze. De data aceasta procesul este mai profund şi are nevoie de temelia a cel puţin trei ateliere QUEST.

Mai multe informatii: www.artabiografica.ro


Astro Shop

Cele mai noi articole