Sarah Michelle Gellar

Autor: AstroCafe.ro - joi, 14 aprilie 2016, 2544 vizualizari
sarah

Castigatoarea unui Premiu Emmy, Sarah Michelle Gellar, in prezent Prinze, s-a nascut pe 14 aprilie 1977 in orasul New York, intr-o familie de evrei. La varsta de 4 ani, a fost remarcata de un impresar intr-un restaurant din Manhattan. Doua saptamani mai tarziu obtinea un rol in filmul de televiziune “An Invasion of Privacy”. In 1984, parintii ei au divortat, iar ea a fost crescuta de mama ei. Cu tatal ei a rupt orice legatura, pana cand acesta a murit in 2001 din cauza cancerului la ficat. A urmat cursurile Columbia Grammar & Preparatory School din New York. Prietena sa cea mai buna este Melissa Joan Hart, care va fi mai tarziu protogonista serialului “Sabrina, the Teenage Witch”. Se va imprieteni de asemenea cu Lindsay Sloane, care va fi mai tarziu domnisoara de onoare la nunta sa.

Un alt film care i-a marcat pozitiv cariera a fost “Cruel Intentions/Tentatia seductiei” din 1999 in care a jucat alaturi de Reese Witherspoon si care a condus la intarirea imaginii de fata rea pe care actrita si-o crease ca vanatoare de vampiri.

Sarah Michelle Gellar a declarat ca a fost chemata de 11 ori pentru a da teste pana sa fie distribuita in rolul principal din serialul Tv “Buffy, the Vampire Slayer / Buffy, spaima vampirilor”. Serialul a fost foarte bine primit de critici si public in aceeasi masura, ceea ce a dus la aparitia altor filme pe aceeasi tema cum ar fi “Angel” un serial in care Gellar a avut cateva aparitii. De-a lungul celor 7 sezoane, Buffy si prin extensie Sarah Michelle au devenit devenit adevarate simboluri ale femeii puternice in intreaga lume. Dupa incheierea filmarilor pentru “Buffy, the Vampire Slayer / Buffy, spaima vampirilor”, actrita a obtinut rolul principal in horror-ul “The Grudge” (2004) – un alt film care i-a sporit popularitatea. Implicarea in acest proiect a atras-o intr-un scandal cu agentia care o reprezenta, motiv pentru care actrita a preferat sa rezilieze contractul si sa se mute la o alta agentie care o impresariaza si in prezent – Creative Artists Agency.

Sarah Michelle Gellar si-a imprumutat vocea animatiilor de succes “Happily N’Ever After” si “Teenage Mutant Ninja Turtles”. Apoi au urmat proiecte precum “Southland Tales”, “The Air I Breathe”, “Suburban Girl” sau “Possession”.
In 2009 Gellar a acceptat rolul principal in “Veronika se hotaraste sa moara / Veronika Decides to Die”, o ecranizare dupa romanul omonim al lui Paulo Coelho. Filmul relateaza povestea unei tinere cazute intr-o depresie adanca si hotarate sa se sinucida ce redescopera bucuria vietii si iubirea in doar cateva zile.

Astro Shop

Cele mai noi articole