Jewel

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 28 ianuarie 2009, 906 vizualizari

Jewel Kilchers-a nascut pe 23 mai 1974 in Payson, Utah si este o cunoscuta cantareata, compozitoare, chitarista si poeta.

Cariera: De-a lungul carierei a primit patru nominalizari la premiile Grammy si a vandut peste 27 de milioane de albume in intreaga lume. La scurt timp dupa ce s-a nascut s-a mutat impreuna cu familia in Homer, Alaska.

A colaborat cu prietenul sau Steve Poltz la cateva cantece inclusiv la “You Were Meant for Me”. A fost descoperita in august 1993 de Inga Vainshtein, iar apoi a semnat cu casa de discuri Atlantic Records. Jewel a debutat pe 28 februarie 1995 cu albumul “Piece of You” care a devenit unul dintre cele mai bine vandute albume de debut din toate timpurilor, primind 15 discuri de platina. Un single de pe album “Who Will Save Your Soul” a ajuns pe locul 11 in Billboard Hot 100, alte doua “You Were Meant for Me” si “Foolish Games” au ajuns pe locul 2 si 7 in topul Hot 100 si au fost incluse in topul Billboard’s 1997 years-end.

In 1999 a lansat albumul “Joy: A Holiday Collection”, album ce a vandut peste un milion de copii si a ajuns pe locul 32 in topul Billboard 200. Cel de-al doilea album al sau “Perfectly Clear” a fost lansat la The Valory Music Co. In 2008 si a debutat pe locul 1 in topul U.S. Billboard Top country Albums si a promovat de pe el trei single-uri “Stronger Woman”, “I do” si “Til it Feels Like Cheating”.

In noiembrie 2001 a lansat albumul “This Way” care a ajuns pe locul 9 in Billboard 200 si a vandut peste 1.5 milioane de copii in U.S. Doi ani mai tarziu a aparut albumul “0304”, iar apoi a promovat single-ul “Intuition”. Pe 2 mai 2006 a lansat cel de-al saselea album al sau “Goodbye Alice in Wonderland” care a debutat pe locul 8 in topul Billboard Albums, iar single-ul “Again and Again” a avut mare succes, cel de-al doilea single de pe album “Good Day” a ajuns pe locul 30 in topurile Adult Pop Songs. Primul sau album country “Perfectly Clear” a fost lansat pe 3 iunie 2008 si a debutat pe locul 1 in topul Billboard Country Album si pe 8 in Billboard 200 Album.

Single-ul de promovare “Stronger Woman” a fost lansat la radio pe 17 ianuarie 2008 si a avut mare succes. Primul sau album independent “Lullaby” l-a lansat in mai 2009, iar piesa “Somewhere Over The Rainbow” a ajuns pe locul 1 in topul Children’s Songs.

In ianuarie 2010 a lansat un nou single “Stay Here Forever” care a fost pe coloana sonora a filmului “Valentine’s Day”, iar pe 8 iunie 2010 a fost lansat cel de-al 9-lea album al artistei “Sweet and Wild”.

jewel country foolish games


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole