Zodiile și trecutul

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 19 iulie 2009, 56998 vizualizari
Zodiile si trecutul

Zodiile în relație cu…TRECUTUL!

Fiecare semn zodiacal, fiecare ființǎ umanǎ, duce în spate un sac cu amintiri, care înglobeazǎ toate emoțiile, toate experiențele și mai ales toate rǎnile emoționale din trecut. Habar nu avem cât de mult se îngreuneazǎ acest „sac” odatǎ cu trecerea timpului și câte „pietre” colțuroase ajunge sǎ conținǎ.

Trecutul poate fi valoros, dacǎ știm sǎ îl acceptǎm exact așa cum este, dar mai ales, dacǎ știm sǎ extragem darurile mascate pe care ni le-a oferit. Poate fi o comoarǎ, pe care o putem vedea cu claritate, doar atunci când lǎsǎm jos sacul și ne uitǎm în el și când reușim sǎ acceptǎm și chiar sǎ iubim tot ce se aflǎ în el.

Dacǎ, în schimb, ne lǎsǎm cocoșați de greutatea poverii pe acre o ducem în spate, dacǎ ne lǎsǎm în continuare rǎniți de colțurile pietrelor (a se citi resentimente) pe care noi înșine le-am pus acolo, ajungem sǎ trǎim foarte atașați de trecut și practic sǎ ne rǎpim bucuria clipei prezente și a vieții întregi. Ajungem sǎ lǎsǎm viața sǎ ne trǎiascǎ, în loc sǎ o trǎim noi pe ea. Pentru cǎ în loc sǎ trǎim aici și acum, în loc sǎ ne concentrǎm pe ceea ce suntem și facem în acest moment,  rǎmânem agǎțați în ceva ce nici mǎcar nu se mai întoarce și deci nu ne mai poate face rǎu.

Puțini oameni știu cǎ bucuria de viațǎ, fericirea, eliberarea de resentimente, sunt doar o chestiune de alegere și nimic mai mult. Cǎ putem alege în fiecare moment cine suntem, cum ne simțim, ce vrem sǎ devenim!
Fiecare zodie are un mod particular în care gestioneazǎ relația cu trecutul. Unele zodii reușesc sǎ se detașeze mai ușor de experiențele (mai ales de cele dureroase) din trecut și pǎșesc hotǎrâte spre viitor, în timp ce altele sunt ancorate puternic în tot ce au trǎit în diferite momente ale existenței de pânǎ acum:
 
BERBEC
Nu are timp de pierdut!
 
Acești nativi nu-și pierd timpul rememorând experiențele din trecut. Pentru ei nu e important ce s-a întâmplat, nu stau sǎ analizeze, nu au timp de introspecții și de evaluǎri ale gesturilor sau atitudinii din trecut. Ei trǎiesc pentru acțiune și adrenalinǎ. Depǎșesc ușor și cele mai dureroase experiențe, iartǎ și uitǎ foarte repede. Nu sunt ranchiunoși ori rǎzbunǎtori și nu pǎstreazǎ resentimente, decât foarte rar.
La nivel profund, ei înțeleg cǎ nu le folosește la nimic sǎ se împiedice de ceva ce nu mai existǎ și nu-i mai poate afecta.
 
Totuși, copilul Berbec poate fi foarte afectat, dacǎ nu are susținere, dacǎ nu primește încurajǎri, dacǎ nu este aprobat și apreciat. Dacǎ i se spune sau sugereazǎ, mai ales de cǎtre pǎrinți,cǎ nu este destul de bun, s-ar putea ca evoluția lui sǎ aibǎ de suferit. Însǎ nici acesta nu este un motiv suficient de puternic sǎ stea pe loc.
 
Ce are de învǎțat: Introspecția poate fi uneori foarte valoroasǎ!

TAUR
Ţine cu dinții de principiile adoptate în trecut!
 
Semn conservator, pragmatic și destul de rigid, acordǎ mare atenție experințelor trǎite pe parcursul vieții, deci și celor din trecut. El își formeazǎ în timp o serie de principii solide, la care renunțǎ foarte greu. Are convingeri puternice, pe care și le susține pânǎ în pânzele albe. Se teme de schimbare și de necunoscut. Astfel, își pune singur bariere în calea evoluției și libertǎții de expresie și practic lasǎ acele convingeri sǎ-i creeze viața. Îi este greu sǎ accepte oportunitǎți care nu seamǎnǎ cu ce a trǎit pânǎ în momentul respectiv, iar asta îl ține blocat în niște tipare repetitive.
 
Trecutul are valoare în ochii lui, mai ales dacǎ îi oferǎ motive de mândrie. Dacǎ descendenții lui au avut realizǎri materiale impresionante, va ține sǎ aminteascǎ mereu acest lucru. Dacǎ a fost rǎnit, nu uitǎ ușor și chiar pǎstreazǎ resentimente. Resentimente care atârnǎ greu în sacul pe care-l duce în spate și pe care le folosește ca scuzǎ pentru eșecurile sale.
 
Ce are de învǎțat: Vindecarea resentimentelor și flexibilitatea!
 
GEMENI
Ştie sǎ valorifice experiențele din trecut!
 
Acest nativ folosește trecutul, mai ales ca sursǎ de cunoaștere și informație. Nu-i face o prea mare plǎcere sǎ analizeze trecutul și nici nu crede cǎ i-ar folosi la ceva, cu excepția cazului în care poate afla ceva util/interesant/important.
 
Orice i s-ar întâmpla unui Geamǎn, trece ușor peste, se repliazǎ repede și gǎsește instantaneu un alt obiect al atenției. Curios din fire, vrea în permanențǎ sǎ se informeze și sǎ-și ținǎ mintea vie. Iar pentru asta nu are nevoie de emoții tulburǎtoare care sǎ-i rǎpeascǎ vivacitatea .
Acest nativ se întoarce așadar în trecut doar atunci când are nevoie sǎ extragǎ o informație, sǎ-și aminteascǎ un detaliu util, sau sǎ înțeleagǎ o decizie luatǎ atunci (asta doar dacǎ arde).
 
Totuși, din cauza faptului cǎ nu are rǎbdare sǎ se uite în trecutul sǎu și sǎ învețe ce e de învǎțat, riscǎ sǎ repete mereu aceleași greșeli. Partea bunǎ este cǎ trǎiește mult în prezent, ceea ce nu e puțin lucru.
 
Ce are de învǎțat? Profunzimea și înțelegerea cauzei lucrurilor!
 
RAC
Trecutul este identitatea lui!
 
Racul are cele mai puternice ancore în trecut și de aceea uneori pare cǎ trǎiește doar din amintirile unor vremuri apuse. În casa acestui nativ vom gǎsi adesea fotografii ale descendenților sau ale iubirilor din trecut. Așa cum se atașeazǎ de experiențe (mai ales de cele care l-au marcat într-un fel sau altul), tot la fel se atașeazǎ și de obiecte vechi care au o anume semnificație emoționalǎ sau sentimentalǎ.
 
Din cauza acestor întoarceri permanente în timp, poate fi extrem de sensibil, introvertit și melancolic. Poate refuza oportunitǎți extraordinare din cauza fricii de schimbare și a tendinței de a asocia tot ce apare, cu ceva petrecut cândva. Acesta este obstacolul major în calea evoluției Racului. Totuși, dacǎ folosește aceastǎ memorie emoționalǎ fabuloasǎ strict în direcția vindecǎrii rǎnilor din trecut și a cultivǎrii sentimentelor frumoase pe care le-a trǎit, sau în sensul extragerii darurilor din experiențele trǎite, atunci avem de-a face cu un Rac puternic și evoluat.
 
Ce are de învǎțat? Bucuria momentului prezent.
 
LEU
Trecutul- un motiv în plus de mândrie!
 
Pentru un nativ Leu, trecutul are valoare doar în mǎsura în care conține ceva spectaculos, demn de luat în seamǎ, ceva ce l-ar putea ridica în ochii unora (sau ai lui), i-ar aduce un plus de popularitate și admirație sau i-ar scuza un eșec. Altfel, tot ce nu-i place în trecutul lui pretinde cǎ nu existǎ, cǎ nu s-a întâmplat niciodatǎ și se comportǎ ca și când nu l-a afectat câtuși de puțin.
 
Cu alte cuvinte, un Leu se va gândi doar la partea frumoasǎ sau spectaculoasǎ a trecutului lui. La acele fragmente care l-ar putea pune într-o luminǎ favorabilǎ. Partea umbroasǎ a trecutului este elegant evitatǎ și-și dorește ca nimeni sǎ nu-i aminteascǎ vreodatǎ despre ea.
 
Totuși, în spatele acestei atitudini puternice și aparent impenetrabile, stǎ mai mereu un Leu sensibil, care dacǎ este cât de cât evoluat spiritual, înțelege importanța transparenței și a lecțiilor pe care le oferǎ trecutul nedistorsionat de idealism.
Însǎ oricât s-ar strǎdui, nu poate zǎbovi prea mult asupra amintirilor, pentru cǎ este orientat preponderent spre viitor și mai ales spre reușitǎ.
 
Ce are de învǎțat? Sǎ-și asume trecutul și responsabilitatea acestuia!
 
FECIOARA
Trecutul îi oferǎ motivația de a deveni perfectǎ!
 
Se știe cǎ Fecioara tinde spre perfecțiune. Iatǎ de ce crede cǎ analizând trecutul, poate gǎsi motive sǎ devinǎ din ce în ce mai bunǎ. Dacǎ cineva i-a spus în trecut cǎ nu învațǎ destul de bine, ea se va strǎdui sǎ dovedeascǎ mereu contrariul. Dacǎ i s-a spus cǎ nu va reuși sǎ facǎ mare lucru în viațǎ, își va da tot interesul sǎ ajungǎ cineva important. Dacǎ altcineva i-a spus cǎ nu e suficient de suplǎ, cu siguranțǎ va face tot posibilul sǎ devinǎ astfel. Parcǎ mereu încearcǎ sǎ demonstreze ceva cuiva, mereu mai are ceva de reparat și schimbat la ea.
 
Privind lucrurile prin prisma dorinței de evoluție și dezvoltare personalǎ continuǎ, nu e nimic greșit. Şi totuși, alergând mereu dupǎ o imagine pe care alții i-au sugerat cǎ ar fi cea corectǎ/perfectǎ, ajunge de fapt sǎ fie veșnic nemulțumitǎ, sǎ creadǎ cǎ mereu „ceva nu e în regulǎ cu ea”.
Dacǎ Fecioara reușește sǎ se detașeze de trecut și sǎ facǎ alegeri autentice, în acord cu sufletul ei, atunci va simți o mare eliberare.
 
Ce are de învǎțat? Cǎ este deja perfectǎ. Nu e nevoie sǎ demonstreze nimic nimǎnui!
 
BALANŢA
Ia din trecut doar ce-i place!
 
Așa cum obișnuiește sǎ facǎ în toate domeniile de viațǎ, Balanța selecteazǎ din trecut doar ceea ce-și amintește cu plǎcere sau ceea ce îi favorizeazǎ imaginea. În general evitǎ sǎ arate cǎ unele pasaje din trecut o afecteazǎ și nu dorește sǎ vorbeascǎ despre acestea, decât dacǎ este nevoitǎ. Problema însǎ nu este cǎ vede partea plinǎ a paharului, ci cǎ neagǎ cu bunǎ științǎ ceea ce nu-i place, îngropând nemulțumiri și frustrǎri în subconștient și generând astfel un teren fertil pentru resentimente. Tot ce adunǎ Balanțele în „sacul” pe care-l duc în spate, le poate crea suferințǎ când se așteaptǎ mai puțin.
 
Lucrurile care le rǎmân cel mai profund întipǎrite în memoria emoționalǎ și pe care nu le pot uita,sunt legate de contexte sociale și relații,mai ales dacǎ este vorba despre afectarea imaginii lor. O Balanțǎ poate trece peste foarte multe,dar nu și peste jigniri,sau o atitudine lipsitǎ de maniere sau scrupule.Însǎ oricât de afectatǎ ar fi în interior,preferǎ sǎ pretindǎ cǎ nu s-a întâmplat nimic și sǎ meargǎ mai departe cu o eleganțǎ incredibilǎ.
 
Ce are de învǎțat? Sǎ facǎ alegeri dupǎ cum simte și nu pentru a face impresie bunǎ!
 
SCORPION
Din trecut își trage seva puterii!
 
Scorpionul vrea putere, iar pentru asta apeleazǎ la toate mijloacele posibile, dar mai ales la cele care nu sunt la vedere.
Pot investiga trecutul cu un interes aproape diabolic, uneori apǎsând cu bunǎ științǎ pe rǎnile cele mai dureroase. Dacǎ știe cǎ e ceva ce trebuie aflat sau descoperit, niciun sacrificiu nu este prea mare.
 
Crede cǎ trecutul îi oferǎ informații valoroase, atât despre el cât mai ales despre ceilalți. Deseori se strǎduiește sǎ  afle povestea de viațǎ a  celor apropiați, doar pentru a avea controlul asupra situației. Ştiind cu cine are de a face, îi este mai ușor sǎ facǎ regulile jocului .
 
Acest nativ ține cont de fiecare gest nepotrivit pe care cineva, cândva, ,l-a fǎcut fațǎ de el. Poate cǎ uneori va ierta,dar în mod sigur nu va uita și va aștepta momentul potrivit sǎ plǎteascǎ polița. Pentru cǎ  pur și simplu nu-i place sǎ rǎmânǎ dator.
Resentimentele par sǎ fie hrana Scorpionului, sursa de ambiție, putere și motivație. Totuși, aceste resentimente ajung sǎ-i usuce sufletul, dacǎ nu învațǎ sǎ fie mai permisiv și mai detașat de tot ce este.
 
Ce are de învǎțat? Dǎruirea fǎrǎ condiții și eliberarea de resentimente!
 
SǍGETǍTOR
Trecutul îl inspirǎ!
 
Sǎgetǎtorul este alchimistul care transformǎ trecutul cu tot ce este în el, în inspirație pentru scopul lui cel mai înalt în viațǎ. Ştie ce valoare inestimabilǎ se ascunde în fiecare experiențǎ trǎitǎ, așa cǎ este determinat sǎ învețe din greșeli sau sǎ dezvolte și sǎ ducǎ mai departe alegerile potrivite.
 
Acest nativ este profetul, teologul sau ghidul.  El este cel care își lǎrgește permanent orizonturile, cǎutând rǎspunsuri la întrebǎrile existențiale, nu numai ale lui ci și ale omenirii în ansamblu. Apoi, este dispus sǎ dea mai departe ceea ce el a înțeles și și-a însușit, cu generozitate și dǎruire. Așadar, nu se împiedicǎ de trecut, dar nici nu-l ignorǎ. Ştie exact ce sǎ ia din el și ce sǎ abandoneze. Aceastǎ atitudine, precum și credința de neclintit în propriile idealuri, îl ajutǎ de altfel sǎ evolueze și sǎ-și creeze viața pe care și-o dorește.
 
Ce are de învǎțat? Sǎ le dea spațiu celorlalți!
 
CAPRICORN
Hotǎrât sǎ învețe din trecut!
 
Capricornul este conștiinciosul și seriosul zodiacului, iar acest registru se pǎstreazǎ și în cazul relației cu trecutul. Pare sǎ se nascǎ matur, fiind un copil oarecum atipic, datoritǎ seriozitǎții și rezervei sale.
 
Abordând viața astfel încǎ de la o vârstǎ foarte fragedǎ, sigur cǎ și trecutul este tratat cu maximum de responsabilitate.Va dori sǎ învețe permanent din greșelile trecutului, de teamǎ sǎ nu le repete și pe viitor.Totuși, cred cǎ ia mult prea în serios trecutul și este mult prea temǎtor în fața viitorului, ceea ce îl oprește sǎ trǎiascǎ din plin și sǎ se bucure de tot ceea ce este și obține.A fi tot timpul în gardǎ, presupune foarte multǎ încordare, o vigilențǎ dusǎ la extrem, care osificǎ bucuria și entuziasmul.
 
Capricornul pǎstreazǎ principii și reguli de conduitǎ din copilǎrie, deci este foarte importantǎ educația primitǎ. Își amintește deseori întâmplǎri care l-au ajutat, dar și experiențe aspre care l-au ambiționat sǎ devinǎ cineva!
Considerǎ cǎ viața e o luptǎ în condiții dure și cǎ trebuie sǎ gândeascǎ atent fiecare pas pe care îl face.
 
Ce are de învǎțat? Sǎ se relaxeze !
 
VǍRSǍTOR
Ce e acela trecut?
 
Acest nativ nu acordǎ prea mare atenție trecutului și nu din ignoranțǎ, ci pentru cǎ este mult prea ocupat cu proiectele de viitor. El vrea mereu noutate, cautǎ sǎ inoveze și sǎ inventeze noi forme de a-și trǎi viața și de a contribui comunitǎții în care trǎiește. Este un avangardist prin definiție și un nonconformist, deci nu poate sǎ adopte principii învechite, teorii prǎfuite, ori concepte care nu mai sunt demult de actualitate.Pur și simplu nu vede sensul.
 
El se uitǎ spre trecut, rar și pentru scurt timp, doar pentru a identifica geneza unei probleme sau a unui concept pe care tocmai s-a hotǎrât sǎ-l transforme. Asta nu înseamnǎ cǎ nu știe sǎ învețe din trecut, ci doar cǎ este orientat predominant spre viitor.
 
Gândul lui aleargǎ deseori la idealuri care altora li se par nebunie curatǎ, sau la proiecte umanitare de amploare. E-adevǎrat cǎ tinde sǎ-și creeze o lume a viitorului și sǎ fie deziluzionat din cauza discrepanței dintre aceasta și realitate.
 
Ce are de învǎțat? Sǎ nu uite cǎ prezentul este tot ce existǎ.
 
PEŞTI
Legați de iluziile trecutului!
 
Peștii par sǎ-și creeze permanent o lume a iluziilor, în care se pierd pânǎ și ei la un moment dat. Sunt mereu cu gândul la evenimente din trecut, distorsionate de mintea lor visǎtoare și idealistǎ, așteptând parcǎ sǎ se repete.
 
În viziunea lor, ei sunt produsul trecutului și de aceea se simt atât de atașați de acesta. Le place misterul și le place sǎ se joace cu iluziile, ceea ce îi înnebunește uneori pe cei din jur. Alunecǎ foarte ușor de la o extremǎ la alta, iar dacǎ trecutul nu a fost foarte blând cu ei, pot juca cu grație rolul de victimǎ perfectǎ.
 
Totuși, au momente când trǎiesc în prezent și asta se întâmplǎ atunci când se saturǎ de iluzii, sau de durerea provocatǎ de amintiri. Iar când o fac, sunt smeriți, cu o dǎruire incredibilǎ și capacitate de a iubi necondiționat tot ce existǎ, adicǎ pe Dumnezeu. Ei sunt expresia cea mai fidelǎ a iubirii universale.
 
Ce au de învǎțat? Detașarea de experiențele dureroase.

Autor: Nicoleta Svârlefus

----- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram   Astro Shop

Cele mai noi articole