Zodiile si prietenii

Autor: AstroCafe.ro - luni, 23 februarie 2009, 20206 vizualizari
Zodiile si prietenii

Fiecare zodie se manifestă diferit când se află într-un grup, când este pusă în situaţia să socializeze cu persoane necunoscute sau se află între prieteni.

Cât de mult contează prietenii pentru ţine, cum şi cât îi păstrezi lângă ţine? Cât de uşor îţi faci prieteni noi şi pe ce criterii îi alegi? Află toate acestea, citind caracterizarea zodiei tale:

BERBEC
Eşti vorbăreţ, volubil, sociabil, deschis şi sincer. Intri uşor în vorba chiar şi cu persoane necunoscute, mai ales dacă ţi se par active şi interesante. Îţi place să fii înconjurat de prieteni, dar nu pentru a stă la poveşti cât e ziua de lungă, ci că să faceţi ceva împreună. Se ştie că eşti om de acţiune, că mai mult faci decât vorbeşti, aşa că-ţi vei arată de fiecare dată, prietenia şi dragostea, prin gesturi concrete, mai mult decât prin promisiuni şi cuvinte.
Cu alte cuvinte, eşti un prieten de nădejde, deşi uneori eşti catalogat drept egoist sau insensibil. Asta pentru că nu prea ştii să asculţi şi pentru că nu prea te laşi impresionat de sentimentalisme. Fiind impulsiv, se poate întâmplă să rupi o prietenie într-o secundă, dacă ai senzaţia că lipseşte sinceritatea. Şi nu prea te întorci asupra deciziei iniţiale, chiar dacă ulterior o regreţi.

TAUR
Eşti poate unul dintre cei mai grijulii şi devotaţi prieteni, din câţi există. Chiar dacă nu-ţi faci foarte uşor prieteni, deci probabil sunt puţini la număr, aceia care sunt, sunt de încredere şi foarte apropiaţi.
Dacă te afli într-un anturaj străin, ai nevoie de o perioada de acomodare, până să te simţi cu adevărat în largul tău şi să poţi închega o conversaţie. Oricum, dacă te apropii de cineva şi începi să vorbeşti despre ţine, e semn că îţi place cu adevărat acea persoană. Iar dacă ai apucat să îţi faci un prieten, acela va şti că poate conta pe ţine în orice situaţie. De altfel, în prietenie, că şi în dragoste, eşti foarte statornic şi devotat. Îţi plac relaţiile serioase, de durata, dacă se poate, pe viaţă. Eşti capabil să treci peste multe, să ierţi multe, dar când se umple paharul, poţi rupe o relaţie fără să te mai uiţi vreodată în urmă.

GEMENI
Eşti unul dintre cele mai sociabile şi vorbăreţe semne zodiacale, aşa că nu ai o problema în a intră în vorba chiar şi cu persoane necunoscute şi a-ţi face mereu prieteni noi. Dacă te afli într-un mediu necunoscut, nu-ţi faci absolut deloc probleme, pentru că eşti în şatre să găseşti imediat subiecte de discuţie şi prilejuri de a intră în vorba cu cei prezenţi în acel loc. Chiar te incită şi te bucură , ori de câte ori ai ocazia să explorezi locuri noi, să cunoşti oameni, să afli informaţii interesante, să îţi satisfaci diferite curiozităţi. Nu te sperie necunoscutul şi noutatea, eşti foarte flexibil şi adaptabil.
Prietenii pe care-i ai pot fi numeroşi, dar nu întotdeauna pe termen lung. Ai mai degrabă foarte mulţi amici, foarte multe cunoştinţe, dar foarte puţini prieteni. Nici n-ai avea cum să dedici prea mult timp fiecărui prieten în parte, de vreme ce-ţi place să ai mulţi. De preferat, îi preferi pe cei care adoră să călătorească, să iasă în oraş de câte ori ai chef, să stea la poveşti ore în şir despre câte în luna şi în stele.

RAC
Se ştie că eşti sensibil, destul de rezervat şi timid, aşa că te încadrezi în categoria zodiilor care nu excelează la capitolul comunicare şi socializare. De regulă, eşti introvertit şi obişnuieşti să te ascunzi după un paravan de protecţie. Nu te implici cu uşurinţă în relaţii, orice natură ar avea ele.
De altfel, îţi place să mergi în locuri familiare, sau să fii insotitade prieteni dragi sau rude. Te numeri printre cei care au prieteni puţini dar buni, iar în relaţiile tale, ai o atitudine protectivă, mămoasă, de „cloşca”. Îţi place să fii de ajutor, să contribui în vieţile celor apropiaţi, să îi protejezi. Însă poţi fi şi foarte posesiv, atunci când ţii la cineva.
Pe de altă parte, eşti foarte bun confident, de aceea prietenii tăi  îşi deschid deseori inima în faţă ta, cu foarte mare uşurinţă. În schimb, eşti destul de suspicios şi sensibil la critici, ceea ce îţi poate crea probleme în relaţii.

LEU
Mărinimos şi mândru, îţi place să te afli în locuri aglomerate, pentru că astfel te poţi face văzut şi admirat. Adori să fii în centrul atenţiei, să fii lăudat. Nu contează dacă te afli într-un anturaj necunoscut sau nu, oricum atitudinea ta semeaţă face să fii imediat remarcat. Însă, deşi îţi plac locurile pline ochi de oameni, nu se poate spune că eşti foarte sociabil sau că iniţiezi prea uşor o conversaţie cu cineva necunoscut. În mândria ta, aştepţi să fii tu cel băgat în seama.
Prietenii tăi, odată ce ţi-au câştigat încrederea, pot şti că au lângă ei, pe cineva gata să-i încurajeze, să-i sprijine şi să le fie alături atunci când au nevoie. În schimb, aştepţi apreciere şi recunoaştere pentru ceea ce faci. Uneori eşti dominator  şi te superi uşor, dar nu ştii să porţi pică sau să te răzbuni, ci ierţi şi uiţi repede orice conflict.

FECIOARA
Pentru ţine, prietenia este un prilej de a te pune în slujba oamenilor, de a servi, de a ajută şi a-ţi ostoi setea de a face fapte nobile. Eşti un prieten devotat, iar uneori eşti capabil de sacrificii incredibile pentru cei la care ţii. Când te afli într-un anturaj mai puţin familiar, la o petrecere sau un eveniment, chiar dacă la început te simţi stingher, reuşeşti să te integrezi în scurt timp, oferindu-te să dai o mâna de ajutor gazdei sau aducându-ţi contribuţia cu un sfat sau o informaţie.
În general, îţi place să-ţi păstrezi prietenii pe perioade lungi de timp. Cea mai uşoară cale de a-ţi pierde prietenii este însă aceea de a-i critică la nesfârşit şi de a încerca să le sugerezi tot timpul ce e mai bine pentru ei. De asemenea, incapacitatea de a ţine un secret care-ţi este încredinţat poate fi o bilă neagră.

BALANŢă
Te-ai născut să fii „om de lume”, aşa că nu poţi stă singur, izolat, fără amici şi prieteni numeroşi. Îţi place la nebunie să cunoşti mereu oameni noi, să socializezi, să construieşti relaţii diverse. Consideri că cel mai bun lucru pe lumea asta sunt relaţiile şi că fără ele nu poţi reuşi în niciun domeniu. În orice caz, te simţi că peştele în apă, atunci când eşti înconjurat de oameni, fie că-ţi sunt cunoscuţi, fie că nu. Sigur că cel mai bine te simţi în „lumea bună”, adică acolo unde sunt oameni de calitate, rafinaţi, eleganţi, inteligenţi.
Cel mai important criteriu după care îţi selectezi amicii şi prietenii este reprezentat de maniere. Nu-ţi plac grosolănia, vulgaritatea şi agresivitatea, aşa că nu vei suportă relaţii cu oameni care sunt astfel. Comunici foarte uşor, îţi faci prieteni la fel de uşor. Eşti tolerant, concesiv şi permisiv, de aceea relaţiile tale au şanse mari să reziste mult în timp.

SCORPION
Aerul tău misterios poate ţine la distanţă oamenii, mai ales la prima vedere. Eşti destul de rezervat, analizezi atent oamenii cu care vii în contact şi abia după ce te familiarizezi cu mediul, te angajezi în conversaţii cu cei din jur. Eşti destul de pretenţios, motiv pentru care oamenii îţi intră destul de greu în gratii. Cei care reuşesc să se apropie de ţine, să –ţi câştige încrederea şi să te convingă de calitatea lor, îţi vor deveni prieteni pentru multă vreme.
Însă nimeni nu ar trebui să se aştepte, că odată ce ţi-a devenit prieten, i te vei destăinui în detaliu şi îi vei spune mereu tot ce simţi, sau intenţionezi să faci. Din punctul tău de vedere, trebuie să păstrezi mereu o rezervă pentru ţine, să ai secretele tale. Prieteniile tale încep greu şi se termină la fel de greu. Prietenii adevăraţi sunt puţini, dar de încredere. De regulă îţi place să ai controlul, să domini, chiar să manipulezi. Iar faptul că nu-ţi arăţi afecţiunea şi generozitatea poate fi un impediment.

SĂGETĂTOR
Probabil că tuturor le-ar face bine să aibă un prieten că ţine, din simplul motiv că ai un optimism molipsitor, ştii să treci peste toate problemele cu zâmbetul pe buze, eşti pozitiv şi generos. Numai simplă ta prezenţa poate înveseli atmosfera într-o încăpere, prin lumina fetei şi zâmbetul sincer afişat. Că să nu mai vorbim despre simţul umorului, care parcă ţi-a fost dat ţie în întregime la naştere.
Nu cred că e nevoie să specific faptul că socializezi foarte uşor, ba chiar ai o plăcere deosebită să cunoşti mereu oameni noi. Poate că acesta este şi motivul pentru care deseori îţi uiţi prietenii vechi. În general, ai mulţi prieteni, destul de diferiţi, pentru că nu ai preconcepţii. Pentru prietenii tăi şi nu numai, eşti mereu disponibil, mai ales dacă e vorba de distracţie. Singurul impediment care poate stă în calea statorniciei relaţiilor tale este sinceritatea ta debordantǎ, aproape dureroasǎ, care poate rǎni foarte uşor.

CAPRICORN
Prietenia este o floare rarǎ pentru ţine şi asta pentru cǎ îţi place sǎ fii mai mult singur, sǎ te izolezi de lumea zgomotoasǎ, sǎ ai spaţiul tǎu intim. Seriozitatea şi rǎceala cu care întâmpini mereu oamenii sunt caracteristici care nu te recomandǎ că fiind o fire sociabilǎ, ci dimpotrivǎ. Rareori se întâmplǎ sǎ accepţi apropierea cuiva, dar când acest lucru devine posibil, înseamnǎ cǎ acea persoanǎ fie este una la fel de ambitioasǎ şi serioasǎ că ţine, fie consideri cǎ ai ce sǎ înveţi de la ea.
Locurile aglomerate, socializarea şi comunicarea, nu se numǎrǎ printre plǎcerile tale, dar le accepţi în mǎsură în care îţi aduc beneficii. Cum spuneam, prietenii pe care-i ai, sunt foarte puţini, dar probabil pentru toatǎ viaţă. Este foarte posibil că aceştia sǎ fie deseori mai mari decât ţine.

VĂRSĂTOR
Prietenia pare să fi fost inventată de un Vărsător sau pentru Vărsători. În orice caz, eşti poate cel mai bun prieten din câţi pot există, dacǎ e sǎ ne referim la zodii. Tu trǎieşti prin prieteni, pentru prieteni. Nu concepi viaţă altfel. Se înţelege cǎ nu ai nici cea mai micǎ problemǎ sǎ socializezi, sǎ comunici, sǎ-ţi faci mereu prieteni noi. Gǎseşti mereu subiecte de discuţie interesante, pari sǎ ai rǎspunsuri la toate, ştii sǎ aduci conversaţia în zona ta de confort şi cunoaştere.
Ai prieteni foarte mulţi, pentru cǎ aşa te simţi cel mai bine. Iar dacǎ nu îi ai, sau pierzi vreun prieten, te întristezi foarte tare. Aventură este de asemenea dragostea vieţii tale, aşa cǎ îţi vei îmbia mereu prietenii la experienţe tumultuoase, poznaşe, inedite, creative. Astfel, nu prea laşi loc de plictisealǎ sau de rutinǎ.

PEŞTI
Sensibil incurabil, ai nevoie de prieteni pentru a-ţi pǎstră echilibrul emoţional, dar şi pentru a avea cu cine sǎ te sfǎtuiesti, în desele tale perioade de confuzie şi indecizie. Cea mai mare calitate a ta este aceea de bun ascultǎtor, dar şi de salvator. Îţi place sǎ te apropii de oameni aflaţi în dificultate, pentru cǎ atunci simţi cǎ eşti important, dând o manǎ de ajutor.
Se spune cǎ Peştii ajutǎ şi când li se cere şi când nu li se cere. Probabil cǎ aşa procedezi şi tu. Oricum, un lucru e sigur: eşti cel mai dispus la sacrificii din tot zodiacul. De regulǎ, ştii sǎ asculţi dar nu şi sǎ comunici, lucru care face că relaţiile tale sǎ fie destul de dificile. Rareori vorbeşti despre ce simţi şi gândeşti cu adevǎraţ, iar apoi tot tu te consideri neînţeles şi te retragi în lumea ta.

Nicoleta Svârlefus
*Sursă imagine: http://www.uber-facts.com/2012/12/why-your-friends-are-probably-more-popular-than-you/Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole