Vizualizarea creativă

Autor: AstroCafe.ro - marti, 30 ianuarie 2018, 3961 vizualizari

Lumea fizică din jurul nostru ne apare solidă şi reală, deoarece ne-am petrecut vieţile dezvoltându-ne simţurile pentru ca să o experi­mentăm în acest fel. Imaginaţi-vă cum ar fi fost dacă v-aţi fi petrecut ultimii douăzeci până la şaizeci de ani, sau toată viaţa voastră, experi­mentând în fiecare zi „dimensiunile interioare", cu aceleaşi simţuri şi cu aceeaşi consecvenţă cu care v-aţi ocupat de lumea fizică. Cât de reale ar fi atunci, pentru voi, acele dimensiuni interioare?

La fel cum avem exploratori şi cercetători în lumea exterioară, avem acum mulţi oameni care au început să exploreze dimensiunile interioare, în căutarea cheii greu de sesizat, care deschide uşa către fericire, iubire şi abundenţă.

De-a lungul istoriei, unii oameni au fost motivaţi de mintea superioară, pentru a căuta răspunsuri la ghicitoarea existenţei umane, însă acum, mult mai mulţi încep, la modul serios, călătoria lăuntrică rezervată, de obicei, misticilor, înţelepţilor, avatarurilor şi şcolilor mis­terelor din vremurile trecute.

Încă din cele mai vechi timpuri, omenirea a fost în căutarea unei înţelegeri şi cunoaşteri superioare. Se poate spune că problema care macină societatea modernă este rezultatul direct al lipsei unei înţelepciuni mai înalte şi al sentimentului separării de Forţa Creativă. Atunci când începem să trăim şi să înţelegem o cunoaştere mai înaltă, prin pătrunderea în interior şi prin unirea conştientei noastre cu ener­gia care ne susţine, lipsa scopului şi nefericirea sunt înlocuite de bucu­ria provenită din descoperirea de sine şi de sentimentul împlinirii.

Învăţând cum să ne deschidem către călăuzirea lăuntrică - şi ascultând de ea - vom descoperi că suntem pe calea cea bună, împlinindu-ne destinul. Nefericirea, boala şi stresul sunt indicatori ai fap­tului că ceva este în neregulă cu viaţa noastră. Aceşti indicatori nu apar accidental; rolul lor este de a ne sfătui că acţiunile noastre prezente şi/sau calea pe care suntem nu sunt cele corecte pentru noi şi ne în­deamnă să ne corectăm atitudinile şi comportamentul.

Vizualizarea creativă ne permite să explorăm dimensiunile in­terioare, prin activarea minţii noastre superioare şi prin lucrul cu Inte­ligenta Divină, pentru a crea o realitate în altă dimensiune. Atunci când o experimentăm cu regularitate, această „realitate" ne filtrează şi ne schimbă realitatea noastră de zi cu zi în acest plan. în cartea sa Voi sunteţi Dumnezei, Annalee Skarin scrie, „Imaginaţia este un dar de la Dumnezeu. Ea este puterea minţii să înfăţişeze în dimensiunea spiri­tuală, seminţele dorinţei" (folosind puterea vizualizării). Toată reali­tatea noastră din starea de veghe este creată de gândire. Tot ce există în plan fizic este produsul gândirii şi al voinţei omului, şi al gândirii şi voinţei Puterii Creatoare.

Cercetarea modernă a arătat că trupul nu poate face diferenţa dintre o experienţă de vizualizare puternică şi evenimentul propriu-zis - şi tratează ambele cazuri ca şi cum ar fi identice. Această idee des­chide o întreagă dimensiune care nu a fost explorată până acum, şi ne permite să înţelegem faptul că trupul este cu adevărat slujitorul minţii. Corpul fizic şi emoţional servesc corpul mental care, la rândul lui, fo­loseşte corpul spiritual ca un canal pentru ca toate corpurile să se co­necteze cu lumea înaltă a cerurilor.

Mintea superioară este Sinele nostru Suprem (sufletul) şi ne conectează la Inteligenţa Divină. Inteligenţa Divină se manifestă, în totalitate, în Prezenţa lui EU SUNT din noi.

Jasmuheen

Sursa: In rezonanta - Editura For YOU

Imagine: http://hdwallpapersrocks.comAstro Shop

Cele mai noi articole