Vindecarea intregului

Autor: Nicoleta - vineri, 05 februarie 2010, 3084 vizualizari
Vindecarea intregului

Suntem un Intreg in permanenta transformare.

Intregul cuprinde trup, minte si suflet. Chiar daca scolile de spiritualitate folosesc anumiti termeni pentru a defini corpurile din care este formata entitatea umana, esenta este aceasta:  trup, minte si suflet. Trei corpuri, corespondente Sfintei Treimi, interconectate, interdependente, niciodata separate, intr-un continuu schimb de informatii si de energie. 

Scriu aceste randuri si imi apar in minte cuvintele Crezului “[…] si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care prin Tatal purcede, cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit […]”. Sfanta Treime, orice reprezentare ar  avea ea (fie crestina, fie budista, fie hindusa sau in alte religii) se intalneste pe deplin intr-o fiinta umana: trupul il reprezinta pe Iisus (Divinitatea intrupata), mintea il reprezinta pe Dumnezeu Tatal (cel care a creat Universul, dintr-o idee si o viziune) si sufletul este Duhul Sfant care face ca intreaga Creatie sa fie unita, sa respire, sa vibreze. Trinitatea intru fiinta nu este separata, lucreaza ca un intreg.

Noi avem tendinta sa uitam ca suntem un tot, si incepem sa ne “tratam” pe bucati. Ba de o durere de cap, ba de o boala mintala, ba de o suferinta sufleteasca. Foarte rar ne tratam pe de-a-ntregul. Si ma intrebam de ce?  Raspunsul a venit destul de repede si destul de simplu: nu avem imaginea de ansamblu, nu vedem ca boala trupeasca este  rezultatul unei boli a mintii (o intelegere gresita a lucrurilor, o gandire limitativa, un labirint format din conceptiile dobandite pana in prezent) sau a sufletului care nu este impacat si linistit atunci cand ii este impiedicata evolutia sau implinirea misiunii personale. Care o fi aceea? Misiunea personala, chiar daca nu ti-e scrisa pe o foaie de hartie insotita de instructiuni de folosire, are la baza o singura idee: trairea Iubirii, manifestarea ei in orice actiune, folosirea ei atat fata de ceea ce ne inconjoara cat si fata de propria persoana.

Presupunem ca avem o boala fizica, de orice natura si intensitate. Cu siguranta vom incepe un tratament medicamentos si ne vom concentra pe respectarea cu tristete a instructiunilor primite de la doctor.  Si uite-asa ne trezim ca ne tratam corpul, boala se vindeca intr-un loc, dar apare intr-un alt loc sub o alta forma, cu o alta intensitate.  Si ne intrebam de ce? Tindem sa ne criticam, sa credem despre noi ca suntem “blestemati”, sa gandim vrute si nevrute. Si apoi incepem sa suferim si sufleteste, suntem in permanenta tristi, cuprinsi de stari de panica si de depresii.
Si asta pentru ca “am tratat partial” problema.

Suferinta fizica este ca un ultim avertisment ca ceva nu functioneaza bine in intreg sistemul, ca e posibil ca prin gandurile si faptele noastre sa fi “ucis” iubirea din noi, sa fi uitat sa ne oferim iubire si sa oferim iubire, am uitat sa fim plini de compasiune si intelegere, am uitat sa fim blanzi si tandri, sa fim fermi si demni, am uitat sa schimbam modul de a gandi, am uitat sa ne acordam la ceea ce ne inconjoara si cel mai adesea  am uitat de Dumnezeul din noi.
Luam alta situatie: Ne tratam modul de a gandi. Folosim mantre zilnie, schimbam paradigme, ne punem intrebari si cautam raspunsuri. Apelam la formule magice oferite cu generozitate atat de cartile de gandire pozitiva cat si programarile neurolingvistice., si cate si mai cate.

Dar cu sufletul cum ramane?

Terapiile bio energetice, Reiki-ul, Qi Qung-ul,  terapiile orientale in general, au marea capacitate si calitatate  de a trata entitatea umana ca pe un intreg. Pornind de la dorinta de a avea o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, tehnicile de meditatie aduc mintea si trupul in comuniune cu sufletul.
Am recitit zilele acestea viata lui Mikao Usui. Impresionant a fost ca, dupa ce a avut revelatia prin care a primit simbolurile Reiki si modul de a practica Reiki, si-a folosit “cunoasterea” proaspat obtinuta intr-o comunitate de cersetori, pe care i-a tratat fizic in schimbul promisiunii ca isi vor schimba viata.  Dupa o vreme a realizat ca unii dintre acestia s-au intors la cersit pentru ca “este mai simplu”. Mikao Usui a realizat atunci ca el a tratat doar corpul nu si mintea si spiritul.

La fel se intampla si cu noi in aceste vremuri. Numai ca, spre deosebire de atunci, avem la dispozitie atata cunoastere obtinuta in timp, prin practica, de cei dedicati, incat un simplu gest de vointa iti poate scoate in cale informatia de care ai nevoie.

Prin Reiki se acceseaza Energia Universala, Lumina de la Sursa Divina, care face ca, atunci cand terapeutul pune mainile pe zona dureroasa din corpul pacientului, sa aduca lumina in toate structurile acestuia din urma. Lumina ce curge prin mainile terapeutului , intra in sistemul fiintei prin corpul fizic, actioneaza in zona dureroasa, dar , cel mai adesea, intuitia pacientului devine extrem de activa si puternica, iar starea interioara – cea a sufletului – este linistita si impacata. Pentru ca energia vindecatoare a Reiki-ului nu ramane la nivelul fizic, ci actioneaza, datorita interdependentei dintre cele trei structuri de baza ale entitatii, atat pe mental cat si pe suflet.

Cred ca integritatea unei persoane este data si de modul in care se trateaza pe sine.
Iubirea fata de noi insine se manifesta si atunci cand ne tratam ca pe un intreg, cand ne tratam fiecare aspect al nostru ca pe o parte din intreg. Si daca noi ne  vindecam ca un intreg, cei de langa noi se vindeca si, prin interactiunea intregurilor dintr-un intreg, Pamantul si Universul se vindeca.

Andreea Talmazan

andreea.talmazan@astrocafe.ro

 Astro Shop

Cele mai noi articole