Vina de a fi fericit

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 20 octombrie 2023, 1529 vizualizari

Permite-ți să eliberezi orice sentiment de vinovăție pentru a fi cu adevărat fericit. Fericirea este o experiență după care tânjim cu toții și pe care merităm să o trăim în viața noastră. 

Ne putem dori fericirea pe care ne-o aduce o vacanță sau o nouă relație de dragoste care ne incită, dar atunci când apare experiența reală a fericirii, este posibil să fim prea copleșiți de sentimentul vinovăție pentru a ne bucura de ea.

Dacă vinovăția interferează cu capacitatea de a simți bucurie, ar trebui să te uiți mai atent la convingerile pe care le ai despre tine și la ce înseamnă pentru tine să fii fericit.

Vinovăția de a te simți fericit poate apărea din diferite motive. În adâncul sufletului, s-ar putea să crezi că nu meriți să fii fericit pentru că ai rănit pe cineva în trecut, ai evoluat mai mult decât alții sau poate te-a dezamăgit, la un moment dat, o persoană pe care o admirai.

Poate că ai trăit cu convingerea că după ploaie iese soarele sau, cu alte cuvinte, după o experiență dureroasă urmează întodeauna una fericită… iar acum, de câte ori începi să te simți fericit, te trezești așteptând să apară acea experiență dureroasă. Fericirea poate chiar să se simtă inconfortabil pentru că te-ai obișnuit să te simți devalorizat. 

Adevărul este, că atunci când te simți prea vinovat pentru a te lăsa pradă emoțiilor pozitive și stării de fericire deplină, negi o parte din tine care are dreptul de a exista. Limitându-ți experiența de viață doar la sentimentele negative, te îndepărtezi de plinătatea vieții - care include și toate emoțiile pozitive. 

Din fericire, poți începe să schimbi modul în care te raportezi la fericire chiar din acest moment.

De acum înainte, când fericirea începe să înflorească în inima ta, încearcă să o accepți, bucură-te de ea și cere-i să rămână. Este în regulă să te simți fericit, chiar dacă crezi că nu meriți asta. A te simți bine este o expresie a întregii tale ființe și a conexiunii cu viața. 

Data viitoare când apare fericirea pe strada ta, încearcă să nu te mai simți vinovat pentru asta. În schimb, primește fericirea ca pe un prieten drag și îndelung așteptat.

Sursă articol:www.dailyom.com 
Foto credit: Gabe Tomoiaga 

 ----- 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole