Viata este o gluma cosmica

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 03 februarie 2016, 5276 vizualizari
Viata este o gluma cosmica

Cand cineva devine iluminat, rasul este un subprodus aproape natural, ce vine spontan, din simplul motiv ca am tot cautat toata viata noastra ceva ce era deja acolo. Toate eforturile noastre au fost ridicole! Toate eforturile noastre au fost absurde. Nu poti decat sa razi in fata unei asemea glume cosmice. Nu poti decat sa razi la simtul umorului pe care Dumnezeu sau existenta in sine il are – iar gluma este aceea ca ceea ce cautam este deja in noi. Nu poti decat sa razi de propriile eforturi ridicole, de calatoriile lungi si de pelerinajele facute pentru a gasi ceva ceva nu a fost pierdut niciodata.

Parerea mea este ca nu exista nimic mai de valoare decat rasul. Numai rasul ramane in tine atunci cand esti prezent complet. In toate celelalte esti prezent partial, chiar si in actul de a face dragoste. Insa atunci cand razi din tot corpul, intreaga ta fiinta, toate partile fizice, psihice si spirituale vibreaza in acord, in armonie. De aici si starea de relaxare. Iar relaxarea este spirituala.

Rasul te impamanteaza, te ancoreaza, te scoate din ideile stupide cum ca am fi deasupra. Rasul te aduce la realitate, asa cum este ea. Lumea este o joaca, o gluma cosmica. Iar daca nu o intelegem ca fiind asa, niciodata nu vom fi capabili sa descifram misterul suprem. Sunt cu totul pentru glume si pentru ras.

Toata lumea se ia pe sine si pe ceilalti in serios. Acesta este modul in care egoul exista si supravietuieste. Incepeti sa fiti un pic mai jucausi si veti vedea cum egoul se evapora. Nu luati viata in serios, ci asemeni unei glume – da, o gluma cosmica. Radeti mai mult, pentru ca rasul este mai important decat rugaciunea. Rugaciunea ar putea sa nu distruga egoul – dimpotriva, s-ar putea sa il preasfinteasca, sa il faca pios, insa nu sa il distruga. Ce omoara egoul este rasul. Ati observat atunci cand radeti cu toata fiinta, cum pentru o clipa, egoul dispare…? Devenim din nou copii, chicotim. Din nou, am uitat ca suntem speciali. Nu mai suntem seriosi – pentru o clipa, am uitat ca am eliminat fixatiile.

De aceea iubesc glumele….sunt otrava pentru ego! Ati dori probabil sa vorbesc despre lucruri serioase: planete, astrologie, cate corpuri are un om, sapte sau noua, cate chakre etc. Si in fiecare zi exista intrebari (ezoterice, oculte). Acestia sunt oamenii seriosi. Eu sunt la polul opus. Insa eu nu rad, pentru ca cel care spune gluma trebuie sa fie serios – asta face parte din rolul asumat. Cine spune gluma nu trebuie sa rada cu cel care o aude. Asa ca eu rad cu mine insumi.

Insa abordarea mea vis-à-vis de viata este complet lipsita de seriozitate, este jucausa, deoarece asa dispare ego-ul, din experienta mea de viata. Observati-va atunci cand radeti: unde este ego-ul vostru? Brusc s-a topit, brusc deveniti fluizi, fara rigiditati, in flux. Nu mai sunteti in varsta, experimentati sau atotstiutori. Ascultati aceasta gluma si incercati sa vedeti daca ego-ul mai ramane sau nu.

Toti rad atunci cand se trezesc. Rasul lor este asemeni ragetului unui leu. Si rad nu de voi, ci de intreaga gluma cosmica. Au trait intr-un vis, adormiti, complet intoxicati de dorinta, iar prin intermediul acesteia ei priveau existenta. Apoi nu a mai fost existenta reala, ci au proiectat propriul somn in ea.

Te gandesti ca intreaga existenta este asemenea unui ecran, iar pe acesta incepi sa proiectezi propriile ganduri si vezi lucruri care nu exista, omitandu-le pe altele care sunt acolo deja. Iar mintea are explicatii pentru tot. Daca apare o indoiala, mintea vine imediat cu explicatia – creeaza teorii, filosofii, sisteme, doar pentru a se simti bine, cum ca nimic nu e gresit. Toate filosofiile exista pentru a face viata mai convenabila, astfel incat totul sa para in regula, nimic gresit – insa totul este aiurea atata timp cat suntem adormiti.

Nimeni nu traieste, nimeni nu moare. Nimicul traieste, nimicul moare. Tu nu. In aceasta situatie, razi. Tu nu esti si totusi existi. Tu nu esti si in acelasi timp esti. Aceasta este gluma cosmica.

Vezi o persoana si zambesti. Zambesti pentru el/ea. Insa o persoana ar trebui sa zambeasca pentru sine. Daca altii raspund, bine. Daca nu, la fel de bine. Insa o persoana ar trebui sa zambeasca in acord cu sine, nu pentru a face pe cineva fericit, ci pentru ca este fericit. Nu poti face pe nimeni fericit, chiar daca tu esti. Este dificil sa faci pe cineva fericit, deoarece fericirea depinde de disponibilitatea celeilalte persoane de a accepta (primi) sau nu.

Un om ar trebui sa rada fiind in acord cu sine, fara sa astepte un motiv anume de a face acest lucru. Pana si asta pare absurd. De ce sa astepti un anumit motiv? Viata in sine ar trebui sa fie suficient motiv de a rade. Este atat de frumoasa…atat de minunata. Este o multitudine de lucruri intrepatrunse – este o gluma cosmica.

Sursa: http://www.zengardner.com/life-is-a-cosmic-joke/

Autor: Elle

Traducere: Alice Dănilă

Credit foto: www.thankthenow.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole