Venus retrogradă în Capricorn (19 decembrie 2021 - 29 ianuarie 2022). Recuperarea puterii interioare

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 13 decembrie 2021, 47556 vizualizari

Venus, planeta iubirii, a banilor, plăcerilor și valorilor, intră în mișcare aparent retrogradă începând cu 19 decembrie, până pe 29 ianuarie, timp în care ne vom simți ca la o probă practică, un examen și apoi un curs intensiv de transfornare și evoluție în ce privește zonele de viață mai sus menționate.

Ultima dată când Venus a fost retrogradă în semnul Capricornului a fost 21 decembrie 2013 - 31 ianuarie 2014 și înainte de asta 24 decembrie 2005 - 3 februarie 2006. Dacă vă amintiți aceste perioade, ați putea obține indicii potențiale despre ce se va întâmpla în acest ciclu de retrogradare a lui Venus. 

Aflându-se în Capricorn, Venus se ia foarte în serios, iar  noi vom avea tendința să facem o evaluare la rece a relațiilor noastre, a statusului financiar, a atitudinii față de bani, a plăcerilor și a modului în care ne folosim resursele. Vom fi mai atenți sau ne vom da seama mai ușor cine și ce contează cu adevărat în viața noastră, ce merită atenția și energie, ce activități sunt sustenabile, ce oameni și relații ne ajută să evoluăm și să ne dezvoltăm în acord cu valorile noastre. Femeile vor resimți mai puternic această energie transformatoare venusiană și probabil că își vor pune multe întrebări existențiale și vor avea nevoie mai mult că oricând să știe că sunt în siguranță, că sunt susținute, că sunt respectate. Și dacă nu sunt, vor face, sau sunt invitate să facă, tot ce este necesar pentru a obține acest sentiment de siguranță. Și de sens.

Capricornul este și despre cadru, structură, responsabilitate, construcție, carieră, statut, putere. Așadar, și aceste aspecte vor fi revizuite, evaluate, reconfigurate. Ca și cum am intra în revizie tehnică și vom descoperi tot ce e nevoie să fie reparat, schimbat, adăugat. Acolo unde nu a existat responsabilitate, de exemplu, ne putem confrunta cu niște consecințe deloc plăcute, niște rezultate de care nu suntem mulțumiți, iar asta ne va determina, chiar și sub imperiul frustrării majore, să facem ajustările de rigoare mai ales în interiorul nostru. 

Venus retrogradă în Capricorn ne poate aduce și lecții prin care să învățăm că mai puțin înseamnă mai mult, iar calitatea este de preferat în locul cantității. În orice privință, fie că vorbim despre relații, despre modul în care investim banii sau cum folosim o resursă principală a vieții pe pământ- timpul.

O planetă retrogradă vorbește întotdeauna și despre reactivarea trecutului, cu scopul de a integra, a completa sau învăța ceva. Pe perioada retrogradării lui Venus, ne putem aștepta să reapară iubiri din trecut, măcar pentru a clarifica sau pentru a conștientiza ceva de care avem nevoie pentru a trece la nivelul următor în viață noastră. E o șansă de a ne împăca cu o parte a trecutului nostru, de a înțelege și accepta alegeri pe care le-am făcut cândva, de a ne elibera de poveri și regrete.

Auto-sabotajul este mult mai evident acum și e important să ne uităm în ce moduri ne sabotăm singuri, ce nu vrem să vedem și să recunoaștem, unde ne mințim, cât de mult ne criticăm și ne comparăm cu alții, ce e necesar să facem pentru a fi mai împăcați, mai împliniți și mai fericiți. 

Avem oportunitatea de a ne revizui și schimba tipare comportamentale în relații, de a ne revendica puterea acolo unde am cedat-o, de a schimba atitudini în raport cu banii și cu bunăstarea. Este cel mai bun prilej de a vindeca, transforma, schimba ce e nevoie în interiorul nostru, pentru a ne desprinde de trecut și a crea noi posibilități de a fi, de a relaționa și de a accesa succesul și prosperitatea. Practic, putem ieși din rolul de victimă, alegând rolul de creatori responsabili. 

Venus este despre relații și iubire. Fiind retrogradă în Capricorn, e posibil să dorim să luăm puțină distanță de ceilalți, să fim mai reci, mai solitari, lucizi, pragmatici. Avem nevoie de spațiu, ca să ne cunoaștem și să ne înțelegem mai bine. Avem nevoie de claritate.

Relațiile cu fundație solidă se vor consolida și vor deveni și mai puternice. Cele care se bazează pe compromisuri, minciună, neasumare, lipsa de angajament, se pot destabiliza și mai mult și se pot chiar încheia. 

Vorbesc despre transformare și tot repet, nu întâmplător. Pluto își aduce din plin aportul la temele noastre de casă din această perioadă. Și unde e Pluto, e transformare, e și durere dar și împuternicire. Cu Pluto de mână, pe 25/26 decembrie și apoi pe 1/2 martie, Venus ne poartă prin rănile noastre vechi și nevindecate, prin angoase și dramă, dar doar pentru a ne aminti câtă putere de regenerare zace în noi și câte resurse putem mobiliza din interiorul nostru atunci când știm încotro mergem și mai ales cine suntem. 

Să reținem că este o perioadă pentru revizuiri, corecții, transformare și evaluare. Nu este o perioada potrivită pentru a lua decizii majore, nici pentru căsătorii, investiții serioase, începerea unor colaborări de anvergură și nici pentru proceduri de înfrumusețare. Acestea ar trebui amânate până după 29 ianuarie, sau chiar după 1 martie, când Venus își încheie ciclul de retrogradare complet. 

Desigur, persoanele care au planete personale în harta natală în intervalul 11-26 grade Capricorn, vor simți mult mai intens această energie, însă e bine să identificăm cu toții în ce segment avem Capricornul și mai ales acest interval, ca să știm unde vom avea de lucru în perioada următoare.

E bine să avem mai multă grijă de noi, de scopurile noastre, să fim mai atenți la ceea ce e cu adevărat important, să acordăm prioritate calității sub toate aspectele, să fim dispuși să ne dezvoltăm și să ne educăm mai ales dacă simțim  nevoia unui salt evolutiv, să renunțăm la ceea ce nu e sănătos pentru noi și ne ține pe loc, să privim tot ce apare ca pe o oportunitate de creștere, învățare și dezvoltare.

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

 

Sursa imagine https://www.starstell.com/blog/venus-in-capricorn/ 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole