Venus retrogradă în Berbec si Pesti, 4 martie- 15 aprilie. Relațiile la control!

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 04 martie 2017, 77579 vizualizari

Venus, stapana Taurului (natura terestra) si a Balantei (natura de aer), se va afla în miscare aparent retrograda din 4 martie pana pe 15 aprilie, in Berbec + Pesti.

Venus este supranumita "zeita iubirii" iar placerile, confortul, luxul si banii intra tot in aria de manifestare a acestui astru.

Ca arhetip, Venus este intruchiparea femeii frumoase, asociata de unele mituri cu Cenusareasa si Alba ca Zapada. In ambele povesti au existat intrigi care au incercat sa separe femeia de dragostea adevarata, insa in final dragostea a triumfat, s-a ridicat deasupra tuturor provocarilor, cititorul ramanand cu ideea esentiala ca dragostea este mai inalta si mereu castigatoare.

Venus, in manifestarea ei pamanteana, ca guvernator al Taurului, este si poarta catre darurile noastre interioare, respect si iubire de sine, prosperitate si tot ce inseamna bunastare.

Venus in Berbec reaminteste ca, in definitiv, in orice relatie, treaba ta e cu tine si cu ceea ce poti TU crea acolo. Tu esti un spatiu pentru relatia ta, in care aceasta poate creste, se poate dezvolta, se poate rafina tot mai mult prin iubire, compasiune si imputernicire a partenerului si a cuplului, prin ce emiti in acest spatiu. Iar pentru asta, e necesar sa-ti explorezi potentialul, dar si tiparele pe care le porti cu tine in relatii.

Aceasta perioada de retrogradare poate fi un test dat relatiilor, o ocazie de a proba autenticitatea. Devine foarte important pentru noi acum, sa constientizam adevarul despre ceea ce simtim, sa recunoastem unde anume nu suntem autentici, sau unde nu am fost sinceri fata de noi sau fata de partener. Este ca si cand ne-am intreba: "in ce mod ma ajuta relatia actuala, sa evoluez, sa ma exprim" sau " sunt eu liber exprimat in aceasta relatie, ma simt in largul meu, este ceea ce doresc cu adevarat, sau ma complac in anumite compromisuri care imi iau din putere?"

Venus in Berbec nu le avantajeaza deloc pe femei, care tind sa fie mai masculine si mai autoritare. Isi reprima feminitatea sau pur si simplu le este foarte greu sa manifeste aceasta latura.

Din 3 aprilie, Venus se intoarce in Pesti, oferindu-ne ocazia sa vindecam, reparam, eliberam ceva. Venus in Pesti ne ofera ragazul compasiunii si smereniei, cu care putem obloji niste rani care pareau a fi de nevindecat. Venus in Pesti il aduce din nou pe Dumnezeu in ecuatia iubirii. Ne reaminteste ca fara Dumnezeu nu e nimic, dar mai ales iubirea, apropierea a doi oameni, impartasirea in armonie. De asemenea, Venus retrograda in Pesti ne poate aminti ca abundenta este disponibila pentru aceia care au credinta si se preocupa de un plan mai mare, nu de detalii si lucruri marunte si fara rost.

Se poate relua o etapa, un proces, o constientizare care a inceput in 2009, perioada martie-aprilie. Ceva am inteles atunci, ceva am inceput, am invatat sau am experimentat... Acel ceva va fi reluat acum, va fi aprofundat si transformat. Poate fi o etapa a unei relatii, o anumita atitudine pe care am adoptat-o atunci in relatii si fata de bani si valori. Ceva ce atunci am inteles, acum este continuat, poate desavarsit.

Sentimentele, alegerile trecute, ceea ce suntem, asocierile cu anumiti oameni, toate acestea sunt trecute prin sita si e posibil sa nu ne placa ce descoperim. Prin urmare, relatiile pot fi supuse confuziei, incertitudinii, chiar rupturilor. Se reconfigureaza anturajul, se redefinesc placerile si valorile personale.

Si nu e vorba doar de relatii de cuplu. Pe langa relatii sentimentale, Venus are influenta si asupra relatiilor sociale in general, asupra parteneriatelor si asocierilor. Aici pot aparea neintelegeri, datorate reactiilor necontrolate, gafelor repetate, gesturilor excentrice, mai ales acolo unde sunt implicate femei.

Este posibil, ca cei care s-au indragostit de curand, sa descopere ca nu au facut alegerea potrivita si sa fie napaditi de regrete. Sau, in cel mai bun caz, isi vor da seama ca au de ajustat niste aspecte in relatiile abia incepute.

Recomandari:

- reevaluarea sentimentelor, prin introspectie si autoanaliza (pasarea responsabilitatii in afara noastra, nu ajuta la nimic);

- corectarea unor contracte, revizuirea unor colaborari si asocieri;

- asumarea unor greseli relationale si repararea lor (cerandu-ne iertare);

- atentie sporita la modul in care gestionam bugetul;

- evitarea cheltuielilor si investitiilor, mai ales in podoabe, obiecte de arta, mijloace de infrumusetare, haine scumpe, produse cosmetice.

De evitat:

- inceperea unor relatii amoroase, colaborari, asocieri noi;

- casatoriile;

- cheltuielile nechibzuite;

- schimbarile drastice de imagine;

- extravagantele de orice fel.

Perioada retrogradarii planetei Venus nu este potrivita pentru decizii radicale si definitive, pentru inceputuri relationale noi, nici macar pentru rupturi. Este o perioada excelenta pentru evaluare, observare, vindecare, transformare si constientizare. Pentru recunoasterea adevarului care ne sta in suflet de mai mult timp. Abia dupa acest proces de constientizare, abia dupa ce vom fi parcurs toate stadiile retrogradarii, din septembrie incolo vom sti si vom putea alege directia clara.

Venus retrograda- alte influente:

- posibilitatea revenirii unor iubiri vechi

- reevaluarea atitudinii fata de bani si a valorilor in general

- repozitionarea in relatii de afaceri sau de colaborare

- intalniri karmice de tip: "atractie irezistibila la prima vedere"

- imaginea de sine, infatisarea, aspectul fizic- dorinta de imbunatatire

Totusi, indiferent de alegerile si experientele pe care le traim in rastimpul acesta, avem sansa sa accesam energia venusiana, prin contemplare si constientizare a unor aspecte adanc inradacinate in noi, putem imbratisa si transcende umbrele/tiparele inconstiente care au la baza diverse frici, lasand tot mai mult loc iubirii. Ne putem ridica nivelul de constienta si putem accesa tot mai mult armonia in relatii, chiar daca acestea reprezinta de cele mai multe ori cel mai aprig front de lupta, scotand la suprafata frici bine ascunse si descoperind cine stie ce rani vechi de cand lumea.

Astro Shop

Cele mai noi articole