Venus intra in Balanta- 8 noiembrie, 2015. Frumusetea din toate lucrurile

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 07 noiembrie 2015, 2428 vizualizari
Venus intra in Balanta- 8 noiembrie, 2015. Frumusetea din toate lucrurile

Ca sa fie clar, atunci vorbim despre “frumusete” in prezenta Balantei, nu ma refer la acea fateta superficiala si lipsita de continut a frumusetii, care este in mod constant promovata in media si pe toate platformele de social media. Pentru cardinalul semn al Balantei, avand intelectualul Aer ca forta dominanta, Frumusetea este in primul rand o experienta mentala complexa, imposibil de cuprins, ce se naste din valtoarea idealurilor si principiilor necoruptibile, precum armonia, seninatatea, corectitudinea. 

Cu Zeita Iubirii, Venus, aflata intr-o pozitie plina de putere, incepand cu ziua de 8 noiembrie si pana in data de 5 decembrie, nevoia imperioasa de a invita si mai multa frumusete in viata noastra, de a trece peste neintelegeri si de a inventaria valorile si idealurile noastre va fi in centrul atentiei.

Intrarea lui Venus acasa, in Balanta, reprezinta vointa comuna de a deschide un spatiu sigur al negocierii, in care sa se construiasca pacea si dialogul onest in relatiile de orice natura. Aceasta combinatie are o natura placuta si extrem de civilizata si, de obicei, amplifica nevoia de blandete si tact in toate conexiunile umane. Cu toate acestea, intrarea lui Marte in acelasi semn, patru zile mai tarziu si cu Uranus si Pluto pandind cei doi iubiti divini, din locul punctelor lor cardinale, cautarea pacii si a armoniei s-ar putea sa contina in sine, ca proces, anumite conflicte, pana intr-un punct sau cel putin, tensiuni.

Avand in vedere ca Venus este o planeta mai rapida decat Marte, facandu-si intrarea in casa Balantei inaintea acestuia, cele doua planete nu vor intra in conjunctie. Cu toate acestea, pentru ca imboldul (Marte) si dorinta (Venus) sa experimenteze reciprocitatea, gasesc un teren comun si reveleaza faptul ca frumusetea si romantismul inca lucreaza impreuna, amplificand viguros toate temele caracteristice Balantei mentionate anterior. In functie de modul in care manifestam Balanta din noi, vom orchestra acest cosmic dans dintre dimplomatie si confruntare, astfel incat sa ne ajute sa ne transformam viata in ceva si mai frumos.

Poate fi de mare ajutor sa retinem faptul ca scopul mai inalt al Balantei prin instinct este experienta Sinelui prin ochii celorlalti. In acest sens, posibile conflicte si tensiuni pot functiona ca porti spre o perspectiva mai profunda asupra rolului si responsabilitatii noastre in scenariul cadrului social si al vietii romantice. Acest lucru va fi mult mai evident pe parcursul perioadei de pana la incojunctia lui Venus in Balanta cu Pluto aflat in Capricorn. Aceasta formatiune, ce atinge climaxul pe data de 20 noiembrie, poate ridica valul de pe umbrele proiectate de Balanta prin proiectie, ambiguitate si co-dependenta. Pluto sapa in mizerie, pentru a scoate din adancuri cele mai inconfortabile adevaruri, iar acest fapt se rasfrange asupra lui Venus aflat in Balanta, manifestat intr-o vibratie joasa - trecand peste adevaruri neplacute si luptand sa pastreze aparentele. Energia acestei cuadraturi ne va ajuta sa reducem aceste disonante si sa le echilibram cu adevarurile noastre interioare.

Opozitia cu Uranus in Berbec din zilele de 23-24 noiembrie va asigura faptul ca si mai multa claritate va fi revarsata asupra a ceea ce a fost deja scos in evidenta. Nevoia de reglare si acordare in dinamica relatiilor s-ar putea naste ca rezultat al renegocierii de roluri si poate, ca rezultat al revoltei impotriva tintuirii in roluri indezirabile.

Lovitura Pluto-Uranus este despre a lucra deschis, intens cu acele probleme din relatii, cu sinceritate si obiectivism. S-ar putea sa existe pierderi (Pluto) si/sau perturbari (Uranus), insa acestea ne vor permite sa scapam de acel bagaj care ne tine de la a ne trai autentic viata.

Asa cum spune si poetul englez John Keats:

“Frumusetea este adevar, adevarul este frumuste – asta-i tot ce stii pe pamant, tot ce ai nevoie sa stii.”

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/venus-enters-libra-november-8th-2015-the-beauty-in-all-things/

Traducere: Alice Danila

Sursa imagine: www.redicecreations.comAstro Shop

Cele mai noi articole