VENUS în TAUR, 17 Martie - 11 Aprilie 2023. În căutarea plăcerilor pierdute

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 17 martie 2023, 4068 vizualizari

Când Venus trece prin Taur (cam o dată la 9-10 luni), nu putem să nu ne întrebăm care mai e viața noastră, cum ne mai bucurăm sau de când nu ne-am mai răsfățat. Venus în Taur e un prilej, de fiecare dată, să facem bilanțul plăcerilor și, dacă da cu virgulă, să ne revizuim prioritățile.

Între 17 Martie și 11 Aprilie, ne amintim că o viață avem și nu merită să ne hărțuim continuu ori să ne refuzăm mici plăceri. De asemenea, e o perioadă în care ne putem acorda mai ușor cu mediul exterior, cu tot ce am așezat sau acceptat în viața noastră. Ne mai place ce avem, ne mai aduc bucurie obiectele de care ne-am înconjurat sau gândul la cele pe care încă așteptăm să le avem? Dar relațiile noastre? Ne mai aduc bucurie?

Cumva, plecăm din exterior și ajungem în interior. Cum să găsim o cale de împăcare cu noi. Cum am putea să ne creștem stima de sine, astfel încât să facem alegeri mai bune, mai potrivite și în orice caz mai stabile și calde?

Venus în Taur înseamnă căldură, confort, plăcere și acomodare. Înseamnă stabilitate, acceptare și tact. Înseamnă renunțări de dragul a ceea ce iubim și prețuim. Venus în Taur înseamnă, într-un fel, că ne definim prin ceea ce ne place. Suntem ceea ce iubim și ceea ce prețuim. Suntem, în definitiv, acele lucruri la care ne e greu să renunțăm, de care ne atașăm, pe care nu vrem să le schimbăm. Suntem tot ceea ce ne place să avem, tot ceea ce credem că avem nevoie pentru a ne simți bine.

Pe perioada cu Venus în Taur, putem găsi căi grațioase de a ne simți mai în largul nostru, cu noi și cu alții, cu mediul în care suntem și funcționăm pe diverse paliere. Putem găsi mai ușor resursele necesare pentru a trăi starea de confort, calm și belșug. Putem să ne amintim de anumite resurse valoroase, interioare și exterioare, pe care le putem transforma în bani, plăcere, frumos. 

În orice caz, toată lumea va fi mai orientată către confort, pace, belșug, bunăstare în multe feluri. Sau, cel puțin ne vom da seama ce ne lipsește și ce ne dorim, de ce ne e dor. Cu toții vom fi mai atenți și nu ne vom asuma riscuri, mai ales acolo unde e în joc vreo relație care contează sau vreun câștig care ne asigura confortul. Vom fi mai prudenți, dar și mai răbdători și tenace.

Riscul, pe un astfel de tranzit, este auto-indulgenta. Dar și lenea, comoditatea și trecerea cu vederea. Excesele de orice fel pot să ne dea de furcă, mai ales excesul de dulcegării (la propriu și la figurat). Sau de încăpățânare.

Totuși, nu vom trăi această călătorie venusiană prin semnul său de baștină- Taur- ca pe oricare alta. Pentru că Venus dă de Uranus (pe 31 Martie, Venus și Uranus sunt conjuncte), chiar pe teritoriul sau. Și asta  se va lăsa cu surprize și probabil cu disconfort. Planurile sunt date peste cap, la fel și bugetul, ce să mai vorbim de relații, care acum se cer revolutionate și înnoite. Ca și cum, Venus, în tandem cu Uranus și supervizată de Saturn (Vărsător) îndeaproape, conlucrează pentru a crea o abordare nouă, un alt mod de a ne raporta la celălalt, poate cu mai multă libertate/independența, totusi nu atât de multă încât să ne pierdem valorile și stabilitatea și, mai ales, pământul de sub picioare. Suntem provocați să punem sub semnul întrebării tot ceea ce credeam că e stabil, convenabil, de rutină, în viață noastră. Și să ne adaptăm schimbărilor, poate chiar să le generăm. Confortul e dincolo de zona de confort. Acolo se găsesc oportunitățile, de mâna cu creativitatea și cu inspirația. 

Ați prins ideea: nici confortul nu mai e ce a fost, sau cel puțin nu mai e cum îl defineam noi. Nici relațiile nu se mai văd în lumina așteptărilor noastre și nici bucuria nu mai e în formă știută și consacrată. Unii dintre noi nici nu mai știu ce sau cine le place și acum caută sa descopere.

Apar vești care mai de care, informații neașteptate, surprize și răsturnări de situație la toate nivelurile. Nimic nu mai stă bătut în cuie. Sau nu mai stă drept. De aceea, și noi trebuie să fim suficient de flexibili încât să putem să schimbăm unghiul din care privim. Permanent. 

Oare duetul Venus- Uranus ne va ajuta să descoperim noi forme de plăcere, noi modalități de a ne bucura și a ne simți bine, noi relații, sau noi abordări ale relațiilor vechi? Ne va schimba sistemul de valori? Oare Uranus va avea pe ordinea de zi inclusiv ideea de a ne învață cum să ne detașăm de obiecte inutile și să ne bucurăm trăind mai simplu? Ne va arăta că mai simplu e mai frumos? Ne va învăța arta desprinderii de ceea ce nu ne îmbogățește, așa cum am crezut, ci mai mult ne apasă? Oare vom face inca un pas (Venus se întâlnește pentru a 4-a oară cu Uranus, iar de acum, pentru încă 3 ani, se vor revedea o dată pe an) spre o viziune nouă în ce privește banii, plăcerile, bunurile materiale, senzualitatea?

E posibil. E vremea înnoirii. E o perioada de deschidere, de idei noi în ce privește bunăstarea. De creativitate și inspirație pentru a o obține. Dar și de desprindere de tot ceea ce nu ne mai place, nu ne mai umple sufletul, nu mai contribuie la bunăstarea noastră.

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus 

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole