Venus în Pești, 25 februarie - 21 martie 2021. Iubirea e compasiune

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 24 februarie 2021, 12154 vizualizari

Pe 25 februarie, Venus a schimbă semnul, trecând din Vărsător în Pești. Până pe 21 martie, suntem în contact cu energia iubirii și a prosperității în moduri mai fluide, mai flexibile și mai generoase. 

Pești este semnul de exaltare al lui Venus, aici nu mai vorbim despre iubire pământeană, ci despre o iubire superioară, universală. Venus aici ne spune că în iubire nu au ce căuta regulile și controlul, crisparea și limitele. Nu contează cine face primul pas și nu există "ar trebui" să faci cutare și nu ar trebui să faci cutare. Nu există o realitate palpabilă în care să așezăm iubirea și relațiile, ci există nenumărate posibilități, nuanțe și mai ales fantezii.

Venus în Pești dizolvă și extinde orice cadru, limitele dispar sau devin nesemnificative. De aceea, în perioada tranzitului lui Venus prin Pești, e posibil să fim surprinși de capacitatea noastră de a trece peste o mulțime de lucruri, peste detalii care altă dată erau importante sau chiar vitale. E posibil să nu ne mai cramponăm de acel set de reguli și norme morale duse la extrem. Suntem mai flexibili, mai concesivi și înțelegători.

Venus în Pești inseamnă compasiune și grație divină. A-l accepta pe celălalt așa cum este, a-i crea spațiu să se manifeste oricum își dorește fără a-l judeca, a consideră că e o prioritate ajutorul oferit cuiva drag, iată așa se exprimă și respiră prin noi Venus în Pești. După o perioada în care separarea a devenit evidentă, având la bază diferențele existente în convingeri și puncte de vedere, în care oamenii au relaționat pe criterii strict raționale și reci, acum e timpul toleranței, compasiunii și bunăvoinței.

Venus în Pești e timidă, romantică și sensibilă. Are nevoie de protecție, e vulnerabilă până la a se atașa de oamenii nepotriviți, pentru a simți că aparține. E capabilă de sacrificiu în orice moment și pregătită să se avânte în operațiuni de salvare, acolo unde simte iz de suferință.

Avem de confruntat în această peroada, inclusiv umbrele Peștilor, respectiv negarea, fuga, dependența, confuzia, minciuna. Poate fi tentant să ne lăsăm prinși în mrejele acestor umbre, însă, dacă vrem să evităm situațiile complicate și dureroase, e necesar să fim atenți la detalii și să rămânem vigilenți în toate alegerile și interacțiunile noastre. Să nu renunțăm la noi, la respectul față de sine, indiferent cât de mult ne stimulează și ne distrag “peisajele” seducătoare ale vieții și lumii exterioare. 

În același timp, aceasta este o perioadă potrivită pentru a ne concentra asupra viselor noastre. Nu strică să ținem un jurnal, să stăm mai mult cu noi, să scriem intențiile  și dorințele noastre cele mai intime, mai ales în jurul datei de 13 martie, cu câteva zile înainte și câteva zile după această dată, e un sol energetic fertil, magic, în care putem expansiona realitatea noastră. De asemenea, orice formă de artă, fie că o practicăm, fie că o contemplăm și integrăm în viață noastră, poate aduce beneficii extraordinare pentru starea noastră de spirit, sporindu-ne creativitatea și imaginația, calități care sunt în perfectă rezonanță cu semnul Pești.

Iubește-l pe cel de lângă tine așa cum îl iubești pe Dumnezeu. Sau privește oamenii și găsește-l pe Dumnezeu în ei. Asta pare să ne transmită Venus în  Pești, iertătoare, tolerantă și cu o capacitate de iubire care nu exclude nimic și înclude totul. 

E o perioadă excelentă pentru vindecarea de sine și a relațiilor, prin iertare, compasiune și generozitate. Este o perioadă extrem de bogată în revelații, experiențe care depășesc planul lumesc, mesaje subtile, premoniții, intuiții puternice, sincronicități. Cu Venus și Neptun în Pești, la grad perfect pe 13 martie, când se formează și Luna nouă în același semn, putem aduce ceva Magie în viața noastră. Și iubire în forme noi, diferite, mai cuprinzătoare. Și creativitate. Și Grație. 

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus

 

Credit photo: Katmary artAstro Shop

Cele mai noi articole