Venus în Leu, 5 Iunie - 9 Octombrie 2023. Demnitate, iubire și onoare 

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 04 iunie 2023, 13342 vizualizari

Pe 5 Iunie, Venus părăsește semnul Racului și intră în Leu. Pentru nativii zodiei Leu și nu numai, va urma o perioadă memorabilă, mai ales că Venus va avea un periplu mai lung decât de obicei în Leu, pentru că va și retrograda începând din Iulie (despre asta, un articol separat). Cu Marte aflat deja în Leu, căruia i se alătură și planeta Venus acum, putem vorbi despre  restructurarea fundației relațiilor noastre și a modului în care iubim.

Leul este despre inimă, despre iubire, prin urmare, ne vom uita din toate unghiurile posibile la iubire și vom încerca să înțelegem într-un mod nou această temă care ne este servită pentru contemplare acum. Nu este exclus ca mulți dintre noi să conștientizăm cât de puțin am iubit, de fapt. Și câtă confuzie a existat în jurul acestui sentiment. 

Și aici nu vorbim neapărat despre iubirea aceea romantică, despre starea de îndrăgostire. În perioada de tranzit a lui Venus în Leu, vorbim despre tot ceea ce însemnă iubirea ca sentiment cu care ne conectăm la nivel profund, interior, cu tot ce este. În interior și exterior.

Leul își dorește spectacol, iar când vine vorba despre iubire își va dori să o manifeste destul de dramatic,  strălucitor, elocvent și vizibil. Unele povești de dragoste pot începe furtunos în perioada în care Venus se află în Leu, altele se pot reconfigura, însă totul va fi intens, viu, cu trăiri și puneri în scenă pline de dramatism. 

Dar Venus în Leu, mai ales în perioada retrogradării sale (Iulie - Septembrie), ne va conduce către dimensiunea mai subtilă a acestei teme care ține de iubire. Acest tranzit ne ajută să conștientizam cât de deschisă este inima noastră, cât de conectați suntem cu lumina  proprie și cât de  deschiși suntem să primim iubire și la rândul nostru să o lăsăm să radieze spre ceilalți. 

În perioada 5 Iunie - 9 Octombrie, cât timp planeta Venus se va afla în Leu, vom fi atenți la nivelul nostru de vulnerabilitate, la disponibilitatea de a fi vulnerabili în fața celorlalți, la cât de dispuși suntem să acceptăm că și durerea face parte din viață și din procesul nostru de creștere. 

Incapacitatea de a primi iubirea

Mulți dintre noi vom conștientiza că, la un moment dat, ne-am închis inimile ca să nu mai suferim, să nu mai simțim durerea, să nu mai permitem celorlalți să ne dezamăgească și să ne rănească. Doar că, închizând acest spațiu, creându-ne falsa impresie că suntem în siguranță, nu mai putem nici să primim iubire și nici nu mai vedem dincolo de zidurile pe care le-am ridicat. 

Pur și simplu nu mai simțim, nu putem primi, orice ar face cineva să ne demonstreze că ne vede și ne iubește sincer. Oricât ne-ar dărui, nu ajunge la noi, ba nu e suficient, ba nu e iubirea destul de profundă sau de strălucitoare, ba nu e cum ne așteptăm noi. Tot timpul pare ca ceva lipsește. De fapt, este vorba despre incapacitatea noastră de a primi. Și vom avea câteva luni la dispoziție, cât timp Venus va sta în Leu să fim atenți la toate aceste aspecte. 

Pe cine nu vezi, nu te poate vedea

În intervalul 5 Iunie - 9 Octombrie, Venus se va întâlni și cu Marte în semnul Leu, formând o conjunctie înflăcărată și e posibil să crească dorința de a fi văzuți, remarcați, recunoscuți. Întrebarea este ce preț suntem dispuși să plătim pentru a primi toate astea? Și cât de deschiși suntem noi înșine  spre a începe să-i vedem cu adevărat pe ceilalți, pentru ceea ce sunt cu adevărat? Ce înseamnă pentru noi să fim văzuți?

Cât de dispuși suntem să primim iubirea în viața noastră? Cât de importantă este iubirea pentru noi? Care sunt prioritățile noastre în relațiile de cuplu sau în relațiile de familie? Cât de prezentă este iubirea și cât de prezente sunt judecățile? 

Acest tranzit este un îndemn să ne îndreptăm atenția către ceea ce ne hrănește pe noi cu adevărat în viață. Care este esența vieții? În final, vom realiza că iubirea este cea care ne hrănește cu adevărat. Din perspectiva sufletului, nu există ceva mai hrănitor. 

Atenție la propriul drum 

Leul este despre demnitate, iubire și onoare. În perioada următoare, Venus în Leu ne va arăta și unde avem lipsuri sau lacune în ceea ce privește modul nostru de a-i onora pe ceilalți. Unde ne lipsim de demnitate în relațiile noastre? Unde tăiem din noi și din ceilalți? Unde punem presiune pe cei din jur și îi forțăm să fie mai puțin decât sunt, doar pentru a ne simți noi în confort? Unde și cum exagerăm în a ne expune, doar de dragul de a fi remarcați cu orice preț? Sau, dimpotrivă, cât mai avem de gând să ne ascundem, să fim mai puțin decât suntem, de teama că vom fi judecați, respinși, abandonați?

În perioada în care Venus tranzitează zodia Leu, scena poate părea prea mică pentru câți oameni vor să stea în lumina reflectoarelor. Și probabil că vom auzi și citi despre multe scandaluri, povești de dragoste pompos prezentate și descrise, gesturi și strategii țipătoare de expunere, rivalități, etc...

Există și această extremă și e necesar să ne verificăm în permanență cu ajutorul busolei interioare a bunului simț, ca să știm că suntem în coerență cu ceea ce e potrivit și sănătos pentru noi. De asemenea, să ținem minte că e foarte important să creăm spațiu pentru ca ceilalți să fie ei înșiși. Să-și facă propriile alegeri, să aibă propriile experiențe, în timp ce noi ne vedem de drumul nostru si ne permitem să ne concentrăm pe strălucirea și darul pe care îl putem oferi lumii.

Când vorbim despre Venus și Marte, vorbim despre atenție la propriul drum, la propria strălucire și expunere. Toată lumea are un loc sub soare. Chiar dacă uneori ni se pare că ceilalți ne iau din lumină sau din strălucire, cu Venus în Leu scopul nostru este să ne păstrăm direcția, strălucirea și lumina interioară. 

Tranzitul lui Venus prin Leu va avea o influență semnificativă asupra femeilor, în ceea ce privește manifestarea lor ca partenere, femei sau soții. Vor simți nevoia să strălucească, vor cere să fie venerate și adorate. Vor fi mai atente la imagine, ceea ce înseamnă că în următoarele luni, multe femei își vor schimba look-ul, vor fi mai atente la vestimentație, la aspectul fizic și la modul în care se afișează în lume. 
-----  
Vrei să înțelegi mai bine ce se întâmplă în relațiile tale? Vrei să ai mai multă claritate în privința finanțelor? Vrei să ai capacitatea de a gestiona provocările care apar? Vrei să primești susținere pentru a sesiza mai ușor și oportunitățile pe care le aduce acest tranzit?

Comandă AICI  serviciul  Venus retrogradă în Leu (iulie - septembrie 2023) și cum îți influențează relațiile și finanțele” și primește sprijin în procesele prin care treci.

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole