Venus în Fecioară (9 Octombrie - 8 Noiembrie 2023): Vindecare și pragmatism în relații 

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 04 octombrie 2023, 6977 vizualizari

Venus părăsește după o lungă perioadă semnul Leu și intră în Fecioară, pe 9 Octombrie 2023. Venus va sta în Fecioară aproape o lună, până pe 8 Noiembrie, așadar se schimbă complet registrul.

Dacă Venus în Leu a fost despre cât de mult ne iubim, despre cât de mult ne respectăm pe noi înșine și despre standardele și valorile noastre în relații, Venus în Fecioară ne întreabă: Ce am eu de câștigat din această relație? Și ce eforturi e nevoie să fac pentru a avea o relație sănătoasă? 

Venus în Fecioară este despre a urmări niște rezultate, dar în urma unui efort, a unei munci susținute, este despre a ne face treaba în relațiile noastre și de a vedea ce avem de făcut concret. 

Prin urmare, relațiile noastre sau abordarea noastră în relații tinde să devină mult mai pragmatică și concretă cu Venus în Fecioară. Fecioara este despre moralitate, despre valori și despre principii, așadar vom fi îndemnați să fim atenți la relațiile noastre și să observăm dacă sunt aliniate cu valorile noastre personale și cu ceea ce ne dorim de la viață. 

Cu Venus într-un semn de pământ, relațiile noastre vor fi sub semnul pragmatismului. Ne vom uita la relații prin prisma a trei principii:

1. Este sănătoasă această relație? 
2. Îmi este utilă? 
3. E funcțională această relație? 

Aceste principii  se vor aplica în toate tipurile de relații (relații profesionale, relații de cuplu, relații de prietenie, relații cu părinții și cu copiii, Etc). Practic ne vom uita la funcționalitatea și utilitatea relațiilor noastre. Deși poate suna cumva mercantil, semnul Fecioarei analizează lucrurile și când vorbim despre sănătatea relațiilor noastre, ne gândim la cât de benefic este pentru noi să fim în anumite relații. 

Suntem atenți la cât de multă energie ne consumă unele relații, la cât de mult ne țin pe loc sau, dimpotrivă, ne ajută să creștem și să evoluăm. Cumva, vom conștientiza dacă anumite relații ne provoacă durere și suferință sau scot ceea ce este frumos și luminos în interiorul nostru. 

Cu Venus în Fecioară vom fi puși în situația de a lua decizii în ceea ce privește relațiile. Fie vom munci pentru ca relațiile noastre să fie funcționale, utile și sănătoase, fie vom încheia acele relații care nu ne mai servesc. 

Venus în Fecioară nu se dă la o parte din fața muncii și vom fi îndemnați să ne străduim  mai mult pentru a crea relații sănătoase. Poate va fi nevoie să punem limite sănătoase, clare și ferme, poate va fi nevoie să purtăm niște conversații clarificatoare și să găsim împreună o cale. Cu toții vom fi puși în situația de a purta conversații autentice pe temele care nu funcționează în relațiile noastre. 

Nicoleta Svârlefus 
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

---- 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole