Venus in Fecioara, 8 octombrie- 8 noiembrie. Dulcea perfectiune

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 07 octombrie 2015, 1816 vizualizari
Venus in Fecioara, 8 octombrie- 8 noiembrie. Dulcea perfectiune

Venus - Zeita Iubirii – a fost una dintre protagonistele verii astrologice a anului 2015, nu numai datorita tranzitului ei prin iubitorul de spectacol si distractie semn al Leului, ci mai ales datorita prezentei prelungite in acest semn, in combinatie cu o lunga retrogradare, ce a tinut din 25 iulie pana in 6 septembrie.

Chiar la inceputul fazei sale de retrogradare, Venus a stationat putin la granita cu Fecioara, timp de o saptamana, pentru ca apoi sa se intoarca in Leu, pe 31 iulie, indemnandu-ne astfel sa exploram cele mai intunecate cotloane ale inimii noastre, canalizand abilitatile precise de analiza ale Fecioarei, pentru a diseca si reevalua relatiile noastre. In final, iese definitiv din Leu si reintra in semnul Fecioarei, in data de 8 octombrie, plasandu-ne intr-o luna in care relatiile suporta reconfigurari de toate felurile.

Venus in Fecioara ne cere sa ne intoarcem in punctul 0 al oricarei umbre observate in perioada de retrograd si post-retrogard, imbunatatindu-le. Reparatiile, analizele si optimizarea sunt specialitatea Fecioarei: vorbim aici despre tehnicianul zodiacului. Dincolo de aura imaculata de puritate virgina a Fecioarei, exista o cautare smerita si meticuloasa a perfectiunii, a carei prezenta este posibila datorita combinatiei eficiente a concentrarii pe detalii si a cunostintelor practice.

Amestecul intelectului mercurial predominant si natura de baza pamanteana descrie o aplicare plina de resurse si pragmatica a intelegerii rationale: cu Jupiter in tranzit prin semnul Fecioarei, pana anul viitor in septembrie, si Marte prezent in acest semn, din 25 septembrie pana in noiembrie, aceasta energie este deja accentuata pentru urmatoarele cateva luni. Odata cu alaturarea lui Venus in aceasta combinatie, iubirea, valoarea de sine si conexiunile sociale intra la microscop, permitandu-ne sa ne perfectionam pe tintele precise, redresand activ acele aspecte care ar putea fi imbunatatite.

Chiar daca suntem sau nu intr-o relatie clasica in acest moment, Venus in Fecioara ne este de ajutor. Indiferent de natura relatiilor noastre primare (cu persoana iubita sau cu noi insine), este pentru binele nostru sa stabilim cum ne adunam in fata frontului romantic si cum ne putem imbunatati potentialul parteneriatului in care ne aflam, astfel incat sa fim pe picior de egalitate (si indivizi in tot dreptul), intrupand energia pe care ne dorim cu adevarat sa o atragem. Fecioara este un semn mercurial, astfel ca acesta este un proces ce incepe la nivel psihologic: setarea si ordonarea lucrurilor in mintea noastra, folosirea constructiva a abilitatilor noastre de analiza, pentru a constientiza calitatile pe care le pretindem de la asociatii, prietenii si posibilii parteneri de viata, reprezinta un prim-pas crucial.

In acelasi timp, este de asemenea important sa ne mentinem la anumite standarde si sa trecem peste calificativul de parteneri, concentrandu-ne pe evaluarea de sine atat de necesara si pe lucrul la nivel personal ce ne poate creste stima de sine, in timp ce ne reda mai functionali in relatiile noastre de orice fel. Acest lucru s-ar putea sa implice lucrul in unghiurile noastre oarbe, in mod special sub opozitia Venus-Neptun, ce culmineaza in data de 16-17 octombrie sau confruntarea cu anumite rani existentiale, ce declanseaza reactii compulsive, cu precadere in zilele in care Venus face opozitie cu Chiron (27 octombrie). Cu toate acestea, este un timp extrem de productiv si pentru a deprinde noi abilitati sau a le perfectiona pe cele vechi, ducand la un alt nivel ingrijirea de sine, a corpului, introducand obiceiuri mai sanatoase in rutina noastra – orice creste stima de sine, astfel incat sa atingem increderea de sine si sa minimalizam nevoia de apela la tipare disfunctionale, ce supracompenseaza de multe ori lipsa primelor doua, prin manipulare si proiectare.

Vorbind despre aspecte, exista de asemenea, un trigon ajutator intre Venus si Pluto in Capricorn, ale carui efecte se vor face simtite in jurul datei de 23 octombrie. Acest trigon ne ajuta sa identificam si sa eliberam acele conexiuni toxice din viata noastra, pentru a reface sanatatea psihica si emotionala.

Din 25 octombrie si pana la finalul lunii, Venus se va intersecta, de asemenea, cu Jupiter si Marte: acela este momentul in care eforturile noastre concrete (Marte) de a ne imbunatati comportamentul si de a fi infolosul celorlalti (ambele teme caracteristice Fecioarei) vor fi rasplatite (Jupiter si Venus sunt considerate a fi planete benefice). In mod particular pentru relatii, energia acestui tranzit poate facilita in mod sistematic abordarea problemelor de cuplu si ne poate ajuta sa dezvoltam intelegerea reciproca a partenerilor, prietenilor, asociatilor.

Printre altele, Fecioara guverneaza cunoasterea si comunicarea scrisa, astfel ca acesta este momentul perfect pentru a investi mai mult efort in citirea indiciilor non-verbale oferite de ceilalti, prin ascultare activa si deschiderea catre colaborare. In final, “trusa de prim-ajutor” a Fecioarei in ceea ce priveste relatiile s-ar putea sa fie exact ce ne prescrie doctorul, pentru a vindeca o relatie disfunctionala. Asigurati-va doar ca folositi instrumentele potrivite: smerenie, rabdare, deschidere. Cu alte cuvinte, fiti precauti cu tendinta de hipercritica contraproductiva a Fecioarei. Tranzitul lui Venus in Fecioara se incheie in data de 8 noiembrie, cand intra in Balanta, semnul ei de domiciliu.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/?p=2165

Traducere: Alice Danila

Credit foto: www.astrologerbillattride.typepad.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole