Venus în Fecioara (2 - 28 octombrie 2020), Cât de sănătoase sunt relațiile noastre?

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 03 octombrie 2020, 13798 vizualizari

Venus aflată în Fecioara, începând cu 2 octombrie (si pana pe 28 octombrie) pare să anuleze orice dor steril, iubire conceptuală, gest nebunesc din dragoste, romantism de film etc... 

Venus in Fecioara face casa buna cu Jupiter, Saturn si Pluto in Capricorn. De asemenea, se intelege din priviri cu Uranus din Taur. Iar Neptun, aflat peste drum (Peşti) e provocarea de a intui şi a şti până unde să mergem cu reperele şi până unde să deplasăm limitele astfel încât să fim suficient de înţelepţi, creativi şi generoşi, dar în acelaşi timp îndeajuns de pragmatici şi morali.

Venus in Fecioara aseaza lupa pe relatii. Cine e atent, va şti care relaţii sunt de cursa lungă, cu cine merită să rămână alături şi să construiască, afectiv sau profesional, unde e de lucru spre a creşte funcţionalitatea etc... Va şti ce şi cât îi este util într-o relaţie. Iar moralitatea va juca un rol important. 

Cine iubeşte, acum va găsi cele mai practice cai de a-şi arată iubirea.

Cine are nemulţumiri, şi toţi avem, acum nu mai poate să tacă.

Prea multă critică, judecăţile prost orientate sau formulate pot să strice relaţii la care ţinem.
Gura, mintea şi emoţia ne pot lua pe dinaintea inimii şi ne pot conduce pe un teren arid al dezamăgirii, mâhnirii, izolării...
Prea mult pragmatism ne poate ţine departe de cei dragi şi ne poate arunca într-o poziţie de pseudo-moralitate şi pseudo-dreptate. Sau, în orice caz, într-un context toxic pe termen lung.
Tot ce e adevăr pentru noi nu trebuie să constituie adevăr şi pentru alţii, iar a-i forţa să gândească exact ca noi nu e o soluţie ci un impediment.

Cine e într-o relaţie care a rezistat şi a trecut deja multe teste, sau care abia stă să înceapă,  își va pune probabil întrebarea: "care e următorul pas, ce putem crea împreună, cum putem face relaţia asta să fie și mai utilă pentru amândoi?"

Mulţi fani ai romantismului se pot întrista la citirea acestor rânduri. Însă, în definitiv, avem nevoie din când în când şi de o aducere cu picioarele pe pământ, un dus rece, o infuzie de luciditate spre a nu mai nega ceea ce nu ne place ci a confrunta şi a rezolva inconfortabilele fisuri. Iar această perioada este o astfel de ocazie, în care unii dintre noi putem realiza că, în defintiv, orice relaţie este ceva foarte pragmatic. Ea aduce ceva în viaţa ta, sau nu. Adaugă valoare, sau nu. Adaugă destul din ce îţi doreşti, sau nu... Poate fi reparat şi ajustat ceva într-o relaţie, sau nu... Ai prins ideea.

Aşadar, perioada cu Venus în Fecioara este detectorul de fisuri al relaţiilor. Dar poate fi şi soluţia, cadrul de resuscitare, vindecătorul, calea morala si functionala. E o perioada excelenta pentru reparatii, mai ales in cadrul relatiilor, pentru lucrul cu sinele, pentru insanatosire. De asemenea, e o perioada in care smerenia revine la locul sau si prioritatea noastra devine aceea de a fi in serviciu, de a fi utili.

Vor iesi la iveala disfunctionalitati, atat organice, cat si relationale sau de atitudine. Activitatea profesionala cere sa fie reconfigurata si ea, astfel incat sa existe mai multa eficienta. Practic, in urmatoarele saptamani, ne va sari in ochi tot ceea ce nu mai functioneaza.

De un lucru să fiti siguri! Ce va fi să plece, va pleca. Ce va trebui schimbat, se va schimba. Ce va putea şi va merita să fie păstrat, schimbat, îndreptat, vindecat, va fi. La fel, ce va merita să fie iertat, acceptat în cele din urmă şi iubit, va fi.

Iar pe alocuri, momentele de gratie, iubirea sacra, curata si devotata, va fi posibil de trait, gustat, cultivat.

In alta ordine de idei, acum intelegem ca ceva ce nu e sanatos nu poate fi frumos. Prin urmare, e momentul sa aducem frumusetea dinspre interior si nu doar sa o construim cu o crema, un fard, o haina frumoasa sau un zambet fals. Acum devine important ce igienta a vietii si a alimentatiei avem, cat de sanatos gandim, cat de sanatoase sunt relatiile in care suntem, cat de sanatoase sunt obiceiurile noastre. Si probabil ca devenim mai responsabili si mai dispusi sa acordam atentie acestor aspecte. Intelegem ca doar ce e sanatos e frumos cu adevarat!


Fie primit!

Nicoleta Svârlefus

 

Image: Yohji Yamamoto – Design MuseumAstro Shop

Cele mai noi articole