Venus in Capricorn, 23 ianuarie- 17 februarie 2016. Focul de dincolo de munte

Autor: AstroCafe.ro - marti, 26 ianuarie 2016, 1805 vizualizari
Venus in Capricorn, 23 ianuarie- 17 februarie 2016.  Focul de dincolo de munte

M-am chinuit un pic la inceputul scrierii acestui articol, pana in momentul in care am realizat ca cea mai buna introducere pentru un articol legat de tema Capricornului este cel mai probabil, lipsa ei in sine.

Capricornul este guvernat de Saturn, principele auster al materiei, formei, realitatii tangibile, al lucrurilor care sunt si, prin urmare, nu exista un mod de a indulci sau de a “infrumuseta” pe niciunul dintre acestia doi.

Capricornul redus la esential reprezinta tiparul ce sta in spatele lucrurilor vizibile. Este asociat structurii si simbolizeaza orice este esential, cu incarcatura si sustinut – fara inflorituri, fara scurtaturi.

Cu Venus tranzitand Capricornul din data de 23 ianuraie si pana in 17 februarie, vom accesa aceste particularitati saturniene ale realitatii pamantene si structurii in domeniile relatiilor, valorilor si resurselor.

Capricornul este, de asemenea, semnul ambitiei nestramutate si al disciplinei necesare de a o urmari. Asa cum am scris si intr-un articol anterior, cu privire la Luna Noua din 10 ianuarie, “printr-o succesiune de pasi mici, cu scop si facuti cu atentie, curentii ascendenti ai Capricornului ne pot purta care faza germinala a dorintelor noastre, catre varful muntelui nostru personal – manifestarea realista a vointei si puterii noastre in lume, obtinerea scopurilor noastre”.

In termeni romantici si in contextul relatiilor, acest lucru inseamna ca s-ar putea sa fie momentul, pentru ambii parteneri, sa priveasca in aceeasi directie, asemeni indragostitilor imortatlizati in marmura de catre sculptorul italian Pietro Canonica – iar cand vine vorba despre Capricorn, singura directie posibila este in sus. Este foarte probabil ca un cuplu sa dedice o importanta cantitate de timp si energie in devotamentul si angajamentul reciproce, precum si in scopurile comune, analizand ce anume functioneaza si astfel, ce anume poate face parte sau nu dintr-un scenariu de viitor.

Persoanele aflate in relatii asumate/oficiale nu sunt singurele care vor fi atinse de vibratia saturniana a acestui tranzit. Cu totii avem partea nostra de conexiuni si relatii sociale, de asteptari in plan romantic. Pentru persoanele singure, tranzitul lui Venus prin Capricorn va coincide cu faza obligatorie de punere a bazelor pentru ceea ce isi doresc sa creeze si sa atraga. Pentru toti, Venus in Capricorn va da la o parte straturile superficiale de pe structurile scheletice ale relatiilor noastre, lasandu-ne sa observam tangibilul tiparelor lor elementare. Imperativul acestui tranzit este sa devenim realisti cu privire la dorintele noastre, la calitatile sau problemele manifestate in plan social, indiferent de statusul romantic din prezent.

Responsabilitatea va fi introdusa in acest melanj – reponsabilitatea pentru dorintele, poverile, atitudinile si neajunsurile noastre. Venus in Capricorn este despre a recunoaste ca noi suntem in control, ca indivizi adulti, ce isi fac propriile alegeri, chiar daca acestea ar putea parea dictate de comportamentul altor persoane vis-à-vis de noi. Venus nu ne da nimic pe tava, insa ea ne poate permite sa maximizam castigul nostru, daca suntem dispusi sa sapam in adancuri si sa punem mana sa facem.

Asociat cu muntii si varfurile, Capricornul este semnul care sta drept la propriu…insa acesta poate avea si partea de umbra. Granita dintre trezire si starea in care te simti trist si sarac este surprinzator de subtire. Orice Capricorn care s-a luptat cu expresia neevoluata a acestui semn este constient de acest lucru. Represiunea, refularea, rigiditatea si frica doar vor cristaliza potentialul lui Venus intr-o forma ineficienta si lipsita de viata. Orice insecuritate si complex de inferioritate care iese la suprafata in acest tranzit poate fi depasit prin implicarea in munca serioasa, smerenie si cizelarea/dezvoltarea abilitatilor noastre.

Cel mai important, Venus in Capricorn vrea ca noi sa constientizam ca singura persoana pe care o putem controla este cine suntem noi. Fortarea celorlalti sa joace dupa regulile noastre nu va functiona. Atunci cand ambele persoane care lucreaza dintr-un spatiu de sinceritate si maiestrie de sine nu pot privi in aceeasi directie, este momentul de stabilire a unor noi standarde si de trasare a unor garnite sanatoase, indiferent cat de dureros ar putea fi la inceput.

Daca acest lucru suna dur, un sextil Venus – Neptun in Pesti (din 29 ianuarie pana in 31 ianuarie) va inmuia taisurile lui Venus aflat in Capricorn, infuzand procesele cu mai multa compasiune, empatie si intelegere. Cu toate acestea, Venus va trece in cuadratura Uranus-Pluto, in jurul datei de 4 februarie, se va apropia intr-o conjuctie de Pluto, aflat simultan in cuadratura cu Uranus. Acesta va intensifica aspectele venusiene legate de iubire, bani, stima de sine si va manifesta nevoia de adaptare a acestora la  (in) forme noi. S-ar putea ca relatiile sa fie cu adevarat provocate in aceste momente, pana in punctul in care pot evolua radical sau pot muri. Aceasta energie va domina in prima saptamana a lunii februarie.

Aspectul pozitiv al acestei formatiuni este dizlocarea situatiilor stagnante, sterile, ce ne-au adus in punctul in care sa sacrificam dorintele noastre autentice de dragul statusului sau al sigurantei. Acest aspect pozitiv va deveni mai evidnt atunci cand Venus va trece prin orbita trigonului cu Jupiter aflat in Fecioara (8-11 februarie).

Indiferent cat de mult am fi tentati sa mergem in extreme, asteptarea climaxului acestui tranzit va aduce rezultate mai bune si mai constructive.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/venus-capricorn-january-23rd-2016/

Traducere: Alice Dănilă

Imagine: “L’Abisso” (detail), by Pietro CanonicaAstro Shop

Cele mai noi articole