Venus in Berbec, un tranzit foarte lung: 3 februarie- 6 iunie 2017. Descoperirea propriului imperiu

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 03 februarie 2017, 28930 vizualizari

Venus intră în semnul Berbecului la data de 3 februarie și îl va părăsi abia în 6 iunie, un tranzit foarte lung, în timpul căruia Venus retrogradează și este în poziție de exil. Venus influențează tot ceea ce este legat sau asociat de cuvântul valoare, așa că în acest interval de timp se va pune foarte mult accentul pe acest termen. Acest semn are legătură cu verbul ”a fi”, deci toată această perioadă ne vorbește despre valoarea personală, care din păcate este atât de puțin susținută. De regulă ne raportăm la valorile exterioare, uitând cine suntem și ce valoare avem.

Acest tranzit aduce o revoluție, mai mult sau mai puțin blândă, legată de felul în care ar trebui să ne înțelegem propria valoare.
Acest proiect de 5 luni, a fost gândit în două etape, fiecare dintre ele mai conținând încă două, deci în total patru, un fel de cifră simbolică pentru cruce. Acestea sunt:
- prima perioadă: 3 februarie - 25 martie cu subperioadele: a) 3 februarie - 4 martie și b) 4 martie 25 - martie
- a doua perioadă: 25 martie - 6 iunie cu subperioadele: a) 25 martie - 15 aprilie și b) 15 aprilie - 6 iunie.

În prima perioadă Venus este foarte rece, dură, interiorizată, căci ne determină să facem o retrospecție și o chirurgie interioară. În primul interval, de la punctul a) avem posibilitatea de a fi noi cei care decidem ce anume avem de făcut, adică este la noi inițiativa, ceea ce va genera în intervalul b) doar proceduri de realizare. Dar, cu siguranță, energia pe care o primim o vom folosi pentru a privi în exterior, așa că după 4 martie, când Venus retrogradează, se vor amplifica stările de nemulțumire și ne vom lamenta, până când vom decide să acționăm sau cel mai evident se va acționa din exterior.

În această primă perioadă Venus practic îl însoțește pe Marte, aflat și el în semnul Berbecului, adică vom înclina mai mult să acționăm, instinctiv sau firesc la ceea ce se află în jurul nostru. Este important să facem evaluări ale rezultatelor acțiunilor, față de cât de mult aduc o plus valoare personalității noastre, și cât ne ajută să creștem spiritual. Este o perioadă tulbure, marcată de două eclipse prima de Lună pe 11 februarie și a doua de Soare pe 26 februarie, în plus în acest interval de timp, Lilith trece în semnul Săgetătorului, de unde își orientează atenția spre Berbec, ceea ce aduce o tentă de egoism, de manifestări bazate pe frustrări sau răbufniri emoționale, mai puțin pe nevoia de creștere și consolidare a valorii personale.

Mercur din semnul Vărsătorului transmite informații corecte, raționale spre Berbec, ceea ce ar trebui să ne sprijine în procesul de înțelegere și dezvoltare.

Însă după 26 februarie, dispare această gândire ordonată și de aceea până în 4 martie urmează o perioadă foarte delicată, existând un risc foarte mare ca deciziile noastre să fie lipsite de consistență. În acest interval se pot relua tensiuni vechi, pot apare conflicte în țări ca și Cipru și Polonia, iar conflictele cu țările arabe să se escaladeze. Este important să fim atenți la problemele circulatorii, la cele endocrine și la sarcini, riscul de a le pierde fiind crescut.

Între 4 martie și 25 martie se poate spune că se continuă starea de confuzie, amplificată conjuncția dintre Mercur și Neptun dar și de cea dintre Soare și Mercur (superioară), cred că intervalul până 13 martie, este unul delicat, în care este prudent să fim simplii observatori și să evităm deciziile mai ales cele legate de relațiile noastre.

După această dată Mercur trece în semnul Berbecului iar Marte se va afla în semnul Taurului, în recepție mutuală cu Venus, ceea ce va permite o comunicare directă, și o atitudine verticală. De fapt în 18 martie Mercur și Venus formează conjuncție, Mercur ajutând la clarificările necesare și la ideile îndrăznețe care să ne permită să ieșim din tensiunile relaționale generate de cuadratura Venus Junona dar și de cea dintre Vesta și Jupiter, care au fost intens resimțite în tot acest interval început pe 3 februarie. În plus Mercur va genera mișcare, schimbarea unor idei, transformarea unor prejudecăți sau mentalități învechite. În acest fel conjuncția inferioară dintre Venus și Soare din 25 martie 2017, de la ora 12.17, ne găsește extrem de bine pregătiți pentru a deschide un ciclu scurt de doi ani și unul de opt ani, în care principalul nostru obiectiv va fi dezvoltarea resurselor personale, în așa fel încât să strălucim și să ne exprimăm întregul potențial. Deoarece atât Soarele cât și Venus se află în termenul lui Jupiter, se poate spune că ne aflăm într-un fel de expansiune și nevoie de stabilire a echilibrului interior.  Această conjuncție arată că principalul obiectiv de atins este revoluția interioară.

În a doua perioadă se poate spune că facem primii pași, adică trecem la o curățenie generală în viața noastră, se vor spulbera, se vor risipi, sau nu vor mai exista nici un fel de impurități. Primul semnal despre cum să facem -  are loc în prima perioadă a acestui interval - îl vom avea la conjuncția dintre Lună și Venus din 27 martie, căci ea reprezintă un prim pas al acestui nou început (suntem și la momentul de Lună Nouă prima din anul guvernat de Soare, care a început la echinocțiu de primăvară din 20 martie 2017). Acest prim pas vorbește despre eliminarea conștient a tot ce ne face rău în viața noastră.

Apoi Mercur va trece în semnul Taurului, domiciliul venusian,iar Venus se va întoarce în semnul Peștilor unde este în exaltare, din aceste poziții se poate trece la materializare; aceasta va începe prin rezolvarea restanțelor, cred că aici este vorba în primul rând legate de cunoaștere. Mercur trece din 10 aprilie în mișcarea aparent retrogradă. În acest fel vom putea susține practic tot ceea ce învățăm, sau aprofundăm, tenta de practic face ca noi să găsim și un corespondent concret față de ceea ce facem. 

În cel de-al doilea interval, Venus revine la mișcarea directă în semnul Peștilor, de aceea vom putea să ne folosim și să ne înțelegem creativitatea, în plus primind inspirația necesară implementării primelor proiecte reprezentative. Cumva sextilul Venus Marte va susține orice fel de activitate care ne reprezintă și ne pune în valoare, primind și răspunsuri concrete, încurajatoare legate de acestea. Venus reface cuadratura cu Saturn pentru a treia oară, ceea ce forțează acțiunile, ne presează pentru punerea lor în practică, iar la conjuncția cu Luna din 24 aprilie o să simțim cum putem să le ordonăm, să le dăm o succesiune.

Pe 28 aprilie Venus revine în semnul Berbecului alături de Mercur, la început retrograd și Uranus, în acest context se poate spune că vom putea avea inițiative revoluționare și proiecte ingenioase, totul este să avem curajul de a le pune în practică. Este important să înțelegem și să le lansăm, la conjuncția Venus Uranus din 3 iunie, aspect susținut prin trigon=înțelepciune de Saturn (aspectul fiind și termenul lui Saturn). Cele mai multe temeri personale pot ieși la lumină (Soarele în opoziție cu Lilith) dar cu înțelepciunea de are vorbeam mai sus, acestea se pot elimina, ceea ce va da frâu liber imaginației noastre și încrederii în sine. Este bine să nu ne consumăm energia nervoasă în planuri nerealiste, sau nepractice, avem o deosebită abilitate mentală, intuiţie şi imaginaţie pentru a crea altele noi, pe baze reale, care vor avea succes. Nu vă lăsaţi cuprinşi de îngrijorare şi mai ales nu daţi dovadă de naivitate, dacă lucrurile nu vă ies înseamnă că nu a venit timpul lor. Pentru mulţi dintre noi munca şi critica sunt refugiile acestei perioade. Să nu uităm că fiind mai detaşaţi, depărtându-ne de probleme, rezolvările lor apar în faţa noastră ca un declic, fără încordare sau frustrări. Trebuie să ieşim în afara lor doar pentru puţin timp, pentru a le vedea şi judeca liberi de implicări, încercaţi şi veţi vedea ce soluţii minunate găsiţi problemelor.

De fapt perioada cât Venus stă în semnul Berbecului este una în care ar trebui să ne abandonăm scufundării în propriul suflet, să ne descoperim imperiul, să ne umplem geanta cu diamante şi să ne ridicăm la suprafaţă.  Noi toţi vedem că trebuie să îndeplinim anumite acţiuni, să facem anumite lucruri, să rezolvăm probleme, să fim disponibili pentru ceilalţi. Încercăm tot timpul să planificăm ceva, să concludem ceva, să descoperim un al treilea “ceva”. Nu este nimic greşit în toate astea – până la urmă aşa construim şi modificăm lumea. Dar şi actul Adoraţiei face parte din viaţă. Pentru a ne opri din când în când, pentru a fugi de noi înşine şi să rămânem în linişte în faţa Universului. Pentru a îngenunchia, trup şi suflet. Fără să cerem nimic, fără să mulţumim pentru ceva. Doar pentru a simţi căldura iubirii care ne înconjoară. În acele momente se pot dezlănţui lacrimi neaşteptate – lacrimi nici de bucurie, nici de tristeţe. E un dar. Lacrimile purifică sufletul nostru.

Gabriela Apostol

Citeste mai multe despre Venus în semnul Berbecului - 2017 - Previziuni zilnice - Mirabilys Magazin pe pagina www.mirabilys-magazin.roCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole