Venus in Balanta cantareste iubirea (7 aug.- 8 sept. 2010)

Autor: Nicoleta - vineri, 20 august 2010, 2036 vizualizari
Venus in Balanta cantareste iubirea (7 aug.- 8 sept. 2010)


Venus se afla in domiciliu si are si musafiri. Pentru ca este pe teritoriu personal, toate calitatile ei de Curtezana sunt amplificate. Musafirii sai sunt Saturn si Marte, infricosatoarele planete ale zodiacului, cunoscute ca Marele si respectiv Micul malefic. Insa, Saturn se simte bine in Balanta. Ii plac energiile acestei zodii pentru ca este corecta, echidistanta si ii potenteaza si lui dorinta de a fi bland si echilibrat, atunci cand ii determina pe oameni sa isi revizuiasca actiunile din trecut si sa le inlocuiasca cu faptele contrarii.

Pentru ca Venus este alaturi de el pentru o perioada de timp, rasplata pe care o ofera celor care isi invata lectiile este plina de iubire. Tot ceea ce ofera Saturn ca recompensa este pe termen lung. Juramintele de iubire vesnica vor fi, cel mai adesea, pentru toata viata, daca cei ce le fac au invatat ce inseamna iubirea neconditionata. Pentru cei care si-au sacrificat orgoliile pe altarul artei si al iubirii, Saturn le ofera intelepciune si putere de discernamant. Venus il imbuneaza cand vine vorba de cei care i-au gresit, si negociaza cu el sa le ofere pedepse usoare. Insa, daca si ea a fost ofensata, multi vor pierde tot ceea ce au, fara drept de apel.
 
Si Marte se simte bine in Balanta, chiar daca este pozitia sa de exil. Este razboinicul care invata arta razboiului, care invata sa aprecieze o tinuta frumoasa pentru lupta si care se lasa inspirat de idealuri de iubire cand vine vorba de razboi. Este un fel de Mel Gibson in “Braveheart”- un rebel seducator prin virilitatea si curajul pe care il manifesta. Este necrutator cu cei care ii ucid subiectul iubirii si al adoratiei. Si Venus ii alimenteaza pasiunea de razbunare si ii aduce dreptatea alaturi. Ii ofera nopti speciale in care sa viseze cu ochii deschisi la iubirea sa, ii ofera zile in care sa admire frumusetea naturii. Il acopera cu daruri luxoase, pe care el le ofera mai departe celor care il urmeaza. Razboinicul condus de Venus nu duce lipsa de nimic. Dar cand uita de iubire si de pasiune, Venus ii aduce dusmani si uneltitori.

Venus, cu energiile sale, cu puterea seductiei prin arta,  prin muzica si poezie, le domoleste celor doi justitiari tendinta de a-i domina si de a-i elimina pe cei doi “razvratiti”: Jupiter si Uranus. Le insufla dorinta de impacare si de reevaluare a situatiilor. Si chiar si relatia tensionata cu puternicul si intunecatul Pluton este una motivanta pentru Venus. Cu inteligenta ei sclipitoare gaseste resurse pentru a recladi iubirea si pentru a transforma imaginea muzei, a izvorului de inspiratie. Este decisa sa coboare adanc pentru a gasi metalele si pietrele pretioase pe care sa le ofere ca recompensa celor care o venereaza, celor care se lasa condusi de iubire si de inspiratie, celor care pun interesele sufletului mai presus de interesele sociale si materiale.

In aceasta perioada, fiecare angajament luat in trecut, care nu are la baza iubirea sincera, pasiunile comune si impartasite, vor fi rupte. Nimeni nu se poate impotrivi hotararilor lui Saturn. Si Venus pledeaza in fata lui pentru indragostitii reali si pentru artisii autentici. Dar se transforma intr-un acuzator, cand vine vorba de falsi iubiti si falsi artisti. Este radicala, cand vine vorba de orgolii stupide. Falsii artisti isi vor pierde orice forma de inspiratie. Multi artisti vor disparea. Multi muzicieni nu vor mai canta! Toti vor fi obligati sa caute adevarata inspiratie si nu castigurile ce rezulta din ceea ce fac. Multe relatii si casnicii pornite din false ctredinte se vor rupe. In schimb relatiile care au trecut prin foc si furtuna, au infruntat cu curaj piedicile impuse de falsa moralitate sau judecata umana, care au urmat glasul inimii si al iubirii, se vor intari si vor trai vesnic.

Este o perioada cand gelozia va atinge cote maxime. Si asta pana cand se va invata ca iubirea nu da nimanui dreptul de a ingradi libertatea de exprimare a celui de langa el. Venus lucreaza mana in mana cu dreptatea si curajul. Multi dintre noi vor descoperi talente artistice ascunse pe care vor dori sa le speculeze. Altii se vor indragosti cu adevarat pentru prima data.

Cei care iubesc cu adevarat vor gasi resurse pentru a intari ceea ce simt fata de persoana iubita. Relatiile false se vor destrama cu multa suferinta. In timp ce acelea care sunt bazate pe iubire adevarata, care manifesta in permanenta gesturi de tandrete, care sunt alimentate periodic cu inspiratie, care isi permit sa danseze si sa isi manifeste iubriea fara restrictii, acelea vor dainui multi ani de acum inainte.

Asadar, nu plangeti dupa ce pierdeti! Nu va agatati de trecut! Dati voie oamenilor si situatiilor sa plece de langa voi si pregatiti-va sufletul pentru a primi iubirea. Dati-va voie sa fiti artisti in orice faceti. Doamnelor si domnisoarelor, puneti-va  coronite de flori in par. Domnilor, dati-va voie sa dansati in mijlocul strazii in plina zi.
Iubiti viata! Iubiti-va pe voi! Si iubiti tot ceea ce va inconjoara! De calitatea iubirii voastre depind darurile pe care le primiti de la Saturn si curajul de a face lucruri cu adevarat importante in viata voastra!

Andreea Talmazan

 Astro Shop

Cele mai noi articole